Протест затвори главния път Русе-София

Движението блокираха десетки производители на енергия
26 юни 2024 10:09, Красимир Ангелов
17
Протест затвори главния път Русе-София
Снимка: БГНЕС

Национален протест затвори главния път Русе-София, край Плевен, съобщава БГНЕС.

Движението блокираха десетки производители на енергия от цялата страна.

Хората са против нововъведената методика за определяне на цените на балансиращата електрическа енергия. Според тях "тя обрича сектора на фалит и застрашава финансовата сигурност на пазара, както и цялата енергийна система".

Протестиращите се надяват на консенсус с Комисията за енергийно и водно регулиране. В противен случай се заканиха, че протестите ще продължат пред сградата на КЕВР в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: протестКЕВР
Още от Страната
Поредна ало измама: Ужилиха две баби с по 8000 лева
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Митака преди 2 дни
Паметник на Иван Иванов шефа на КЕВР! Смята и върти докато го изкара така, че да няма увеличение на цената на тока.Това е изборът - или тройна цена на тока или такси от фотоволтаиците.Аз избирам цената на тока да си остане, аз мога и без фотоволтаиции. Те и да фалират панелите ще си останат. Гърция ще ни залее с евтин ток от фотоволтаици ако трябва.Дано оцеллее Иван Иванов
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Вероятно е така: Хората мислеха че със зелената енергия ще печелят и забогатеят, бяха в надпревара кой колко ще притежава перки и панелки и то с евро пари. Вероятно както казват: зеленото е в името на климата, /не за печалбарство/, а за новото бъдеще на хора и природа. Е поне са евро пари вложили, а не лични средства.
14
0
 
0
 
! Отговори
ЕЛЕКТРОХОЛД преди 2 дни
В цялата ситуация прецакани са производителите от ФЕЦ и крайните потребители. От едните Електрохолд изкупува на безценица. На другие продава скъпо и увеличава цените. Електрохолд винаги печели, всички други губят.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Затваряй, нема пари, нема ток.:))
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Аз имам ФЕЦ 10kW в София. За май месец произведох 1MW/h енергия и получих 40 лв от Електрохолд за произведения ток.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Проблема е, че тока се изкупува на една или по-малко от една стотинка kW/h , а Електрохолд го продава на 15-20 на крайния потребител. Производителите винаги са на загуба, когато работят с Електрохолд.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Дори има дни в който цената толкова пада, че след като Електрохолд си сложат всички такси, цената за изкупуване става оттрицателна. Аз произвеждам ток и дори трябва да им платя, че съм им го продал. Това не е шега.
9
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Аз имам ФЕЦ. Електрохолд ми изкупува 10kW/h за една стотинка в обедните часове. Това е по - евтино от цената на АЕЦ Козлодуй.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ПРОТЕСТЪТ Е ПОЛИТИЧЕСКИ,ОБУСЛОВЕН ОТ АЛЧНОСТТА НА ВЕИ-ТАТА. ПРИ НОРМАЛНА ИКОНОМИЧЕСКА СРЕДА ВЕИ-ТАТА СЕ ОКАЗВАТ НЕКОНУРЕНТНИ НА ПАЗАРА,КОЕТО БЕШЕ ЯСНО И В НАЧАЛОТО НА РАЗВИТИЕТО ИМ С ВЪВЕЖДАНЕТО НА НЕРЕАЛНИ СУБСИДИИ ЗА СЕКТОРА!!! ФАЛИТ И СЛЕД ФАЛИТА ЧЕРВЕИ, ТОВА Е ТОЛКОЗ ПРОСТО И ЛОГИЧНО,КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВО СИ ВЕИ...
7
2
 
6
 
! Отговори
Васил преди 2 дни
Голяма част от бизнеса у нас иска да се закачи и цоца държавата.
6
0
 
2
 
! Отговори
Симо преди 2 дни
Мислих да слагам фотоволтаици,но разбрах,че няма файда от ток и жици
5
0
 
3
 
! Отговори
VladTepes преди 2 дни
Да представят исканията си пред протойерей Дирайр Хадавян и архиепископ Датев Акобян.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ного май муни на клона...
3
0
 
3
 
! Отговори
Когато преди 2 дни
"заинтересувани" и *** политици в ЕС и техните клакьори в България определят развитието на енергетиката, ще има протести и големи проблеми. Собствениците на ВЕИ не са виновни. Просто в определен момент са се възползвали от дадена политика и когато се види, че тя е грешна нещата се обръщат.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Държавата да национализира панелите и готово. Проблема е решен.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
палячовците с веи-та протестират че не им плащат колкото на тях им се иска, че чак и плашат че без тях нямало енергия...я да пуснат АЕЦ-а и Марици-те на макс и да видим.... :) ***.... пропуснаха да напишат че техния ток е генериран с AI...нали така е модерно сега и тва продава....