Съблазън. Урок по бурлеска с Lady Flo

5 неща, които всяка бурлеска трябва да знае – от извора!
Обновена: 13 яну 2011 15:16 | 13 яну 2011 15:15,
28

1. Без задръжки. Lady Flo - снимка: Enrico Ricciardi

 Трупата на Lady Flo Neo Retro гостува за втори път у нас с шоуто си – феерия от женственост, красота, забавление и съблазън.

Този път артистичната директорка освен самото представление (на 13 януари от 21,00 часа в Sofia Live Club) направи и уъркшоп по бурлеска за всички, които искат да се запознаят отблизо с магията на изкуството на съблазняването.

На следващата сутрин прекрасните дами от Neo Retro - Lady Ane Angel и Lalla Morte от Лондон, Mademoiselle Ô от Париж и Lada Redstar от Берлин – се съгласиха да проведат специален миниурок за читателките на Dnes.bg.

Петте неща, които трябва да знае всяка начинаеща бурлеска, ни разкри артистичният директор на трупата Lady Flo...

Без задръжки

Най-важното, което трябва да бъде всяка начинаеща бурлеска, е освободена и чувстваща се добре в кожата си жена. На моите уъркшопове аз мога да покажа основните стъпки, движения на тялото, главата и очите, хореография, но това, което наистина има значение, идва отвътре и се нарича самочувствие. Бурлеската трябва да се усмихва много, да й доставя удоволствие да се чуства жена и да се себеизразява. Женският чар е основа на играта на прелъстяване.

Още по темата

Представи си...

Изключително важно е да имаш въображение и да си креативна. За да бъде успешна една бурлеска артистка, трябва много внимателно да се занимава с всеки един аспект на представянето си – персонажа, костюмите, музиката, сценографията, хореографията. Понякога най-малкият детайл носи цялостното впечатление – движение, интонация на гласа, аксесоар. Бурлеската е и в цялостното, и в единственото. В това да имаш визия, в която да облечеш съблазънта.

От горе до долу

Това, което отличава бурлеска спектакъла от простото събличане пред публика, е да се познават добре естетическите кодове на това изкуство и всичко културни правила. Всичко, свързано с женствеността през годините, е важно – това е преди всичко философия. Навремето дамите са се учили на поведение, сега това е малко забравено. От 1900 до 1960 е периодът на Glamour – там са всички източници на информация на този вид изкуство. Жената еволюира и женствеността се променя – не само гримът, дрехите, музиката, жестовете, а и самата представа за жената. Също така една бурлеска трябва да намери своето конкретно вдъхновение – например ако е по-слаба, може да се ориентира към 20-те и 30-те, когато са на мода стройните елегантни жени. Ако пък е по-пищна, трябва да търси класическия pin-up от 50-те с женствените форми и пищните руси коси...

Смехът е секси

Бурлеската трябва да бъде способна на самоирония, защото това изкуство не е просто една красива жена на сцена, а е игра – на привличане и отблъскване, на съблазън, между Enfant Terible и Femme Fatale. Тя трябва да е пленителна, да може да разсмива, да накара всички едновременно напрегнато да я следят, но и блажено да й се наслаждават.

Пристигнах, шушу!

Доста е важно, за да успее в това изкуство, момичето да може да носи огромни куфари насам-натам. Бурлеската не е само стриптийз, а и облекло – пищно, обемно. Затова едновременно с постоянното си изящество, безупречния си външен вид от сутрин до вечер, от горе до долу, тя трябва да може съвсем по мъжки да носи огромния си багаж. Всъщност това само по себе си е спектакъл – да видиш как една малка крехка жена с перфектен грим и коса, на високи токчета влачи огромния си куфар по летището или гарата. Но и тук има изход – ние на френски го наричаме chouchou. И всяка уважаваща себе си бурлеска трябва да има по няколко chouchou във всеки град... за да й разнасят куфарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
изключително интересно представление
24
1
 
6
 
! Отговори
Домино преди 13 години
Тази, която споделя опита си, не каканиже празни приказки. Всяка жена, която иска да постигне успехи, трябва да прочете внимателно и да обмисли казаното - не само "бурлеската". И най-сериозната и скромна домакиня трябва да е в някаква степен актриса, кокетка и хитруша, иначе няма как да не стане скучна и безинтересна за мъжа си. Освен ако не се е омъжила за някой пън.
23
1
 
2
 
! Отговори
въпрос преди 13 години
"Бурлеската не е само стриптийз..", какво е всъщност?"Всичко, свързано с женствеността през годините, е важно това е преди всичко философия"Яко каканижат днес в "днес"!!
22
0
 
4
 
! Отговори
Маниак преди 13 години
Всъщност не съм, защото аз съм Вигенин. Серж, аххх ти палавнико!
21
0
 
2
 
! Отговори
Aman преди 13 години
Тази вечер ще взема уроци на живо в София лайф клуб :-)
20
0
 
4
 
! Отговори
ЕЛЕНА преди 13 години
няма как да съм с плитки, защото аз всъщност съм Сергеи Станишев ... нали не си разочарован ?
19
0
 
1
 
! Отговори
Маниак преди 13 години
Ехх, знаеш, че детайлите са важни ...
18
0
 
9
 
! Отговори
izmoren_mitnichar преди 13 години
Фантазирам си често авторката Елена Пенева, гола, увита в кожа на одрана немска овчарка ...и ме вика по име.. Определено се побърквам от възбуда... :PХаресвам - ръчичка нагореНе харесвам - ръчичка надолу
17
0
 
3
 
! Отговори
ЕЛЕНА преди 13 години
това не обещавам
16
0
 
3
 
! Отговори
Маниак преди 13 години
Обещаваш ли да си с плитки?
15
0
 
4
 
! Отговори
ЕЛЕНА преди 13 години
ок, и аз искам.
14
0
 
4
 
! Отговори
Маниак преди 13 години
До авторката:Елена, искам да се облечеш с дрехи на баварска девойка от провинцията и да си поиграем в сеното. Наистина искам!
13
2
 
2
 
! Отговори
До Petar,NY преди 13 години
Какво общо имат чикиите с глада бе,драги
12
2
 
5
 
! Отговори
Petar, NY преди 13 години
Dobre che myjete sme chikidjii, inache tezi jeni shtiaha da umrat ot glad.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубав ден и на теб :)
10
3
 
5
 
! Отговори
лулу преди 13 години
прав си. знам, че не е към мен, просто няма как да бъде :)И не, не следя само за правописа, а просто ми се набива на очи. Все едно да си говориш с някоя мацка в мола, пък под ноктите й - черно :)просто не се правят така нещата. Хубаво, имаш какво да казваш, поднеси го красиво и вярно :)Божкееей, аз, тесногръда :) Смех. Нищо, простено ви е :)Хубав ден, любители на смислените статии и елеметарните грешки.
9
2
 
7
 
! Отговори
До Лулу преди 13 години
Хайде,Лулу,стига се прави на много грамотна,ти май само правописа следиш.Както подчерта Анонимен 7,като няма какво да кажеш, не пиши.Аман от дребнави и тесногръди задръстеняци.Много си скучна.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напълно съм съгласен с това, но идеалния вариант е освед да знаеш граматиката, да си и хубава и секси, а не дебела и невзрачна и единствената ти радост да е - да посочваш правописни грешки ... говоря по-принцип ... не за теб лично ...
7
2
 
5
 
! Отговори
лулу преди 13 години
напълно съм съгласна с това, но идеалния вариант е да се комбинират. останалото е посредствена плява и не отива на уважаващ себе си журналист.недопустимо е новинарски сайт да пуска неграмотни текстове.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това че знаеш граматиката не значи, че имаш какво да кажеш, а второто е по-важно, другарко даскалице