Сапунките – в смартфоните

За първи път теленовела се прави специално за таблети
10 май 2011 15:04,
7
Сапунките – в смартфоните
Снимка: Reuters

Американската телевизионна мрежа Univision, която излъчва програми изцяло на испански език, се е заела със задачата да прокара сапунените сериали в смартфони и таблети. Компанията е заснела теленовела специално за тази цел, съобщава fastcompany.com.

„No Me Hallo” („Да намеря себе си”) разказва историята на певица, изоставена от съпруга си, който е и неин мениджър. Главната роля е поверена на една от големите мексикански звезди – Анхелика Вале.

Драмата ще се развие свръхбързо за нормите в този жанр – 15 епизода с продължителност от 3 до 5 минути всеки. Това се налага именно заради доставянето на качествен продукт за крайния потребител на съвременните мобилни устройства.

Премиерата на сериала е идната седмица, а всеки желаещ може да го следи безплатно, сваляйки епизоди от приложението на Univision за смартфони и таблети.

Компанията гледа на проекта и като на иновативен начин за маркетинг проучвания, чрез който да се пестят доста разходи. Ако дадена сапунка за мобилни устройства се радва на голям интерес, то тя може да „оживее” в разработен формат и на телевизионния екран.

Така може да се преустанови настоящата практика да се хвърлят големи суми за пилотни епизоди на сериали, след това да се сравняват рейтингите им и едва тогава да се стигне до реализиране на поредица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: смартфонтаблети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
9
 
! Отговори
актьор преди 13 години
Е ся и бабите ша тръгнат със смартфони.
6
5
 
9
 
! Отговори
666 преди 13 години
Поредният хАмерикански идиотизъм предназначен за *** и ***.
5
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 13 години
Тея севсем се повредиха. Сериалите сега са напълнили всички телевизии, а ако почне да става масово явление и в смартфоните ... Май найстина ще трябва пак да почне да се произвежда 1100 :Д
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Исакм Nokia 1100 ! :)
3
2
 
2
 
! Отговори
Kriti4en преди 13 години
1
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***!
1
4
 
7
 
! Отговори
Red преди 13 години
Da ne sabravite i Chalgi vsi4ki da vkarate,sa ***.