1/3 от пълнолетните в САЩ – със смартфони

Афроамериканците и латиноамериканците водят класацията
12 юли 2011 08:47,
35
1/3 от пълнолетните в САЩ – със смартфони
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

35 на сто от американците над 18-годишна възраст залагат на многофункционалните мобилни телефони за сметка на по-евтините, по-опростени апарати за провеждане на разговори.

Това сочи проучване сред 2 300 души, проведено от Pew Internet and American Life Project.

Тези устройства са най-разпространени сред афроамериканците и латиноамериканците. 44% от представителите на тези групи разполагат със смартфони. За сравнение процентът при белите американци е 30.

Едва 21 на сто от жителите в селските райони имат собствени смартфони, докато в градските части делът е 38 на сто.

Хората под 45 години най-често са притежатели на мобилните устройства. Но групата от 24 до 35 години е далеч по-верен почитател на смартфоните в сравнение с най – младите от 18 до 23 години – 58 срещу 49 процента.

Проучването показва, че 28 на сто от притежателите на подобни телефони залагат именно на тях като основно средство за връзка с интернет.

По отношение на най-популярните платформи Android държи лидерството с 35%. BlackBerry и iPhone са с равни позиции – по 24 на сто. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: смартфон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
ала бала преди 12 години
През оная работа ми е.
32
0
 
4
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
няма как да взимат по 1000...минималната заплата там...ако бачкаш по 8 часа на ден 5 дена в седмицата е 1800$...1000$ може да взима само някой тинейджър на половин работен ден в някоя закусвалня...иначе средната им заплата е около 4000$...като това е заплатата на един пощальон примерно...горе долу същата е заплата и на полицията и учителите...тва е средната класа в САЩ...все пак именно към стандарта на тази средна класа се стреми всяка цивилизована нация по света:)......
31
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 12 години
do 26: eto zaradi takiva "vishisti" kato teb sme na takova deredje. V dneshno vreme vseki goltak ot selo koito ima internet ima i VISHU, da vi serem na i-telefonite i na USB jivota koito vodite.
30
0
 
1
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
В САЩ 1000$ месечно не взимат и клошарите... Там средностатистически човек с висше образование взима 50000-70000 годишно. Относно телефоните, които си показал- това са цените с най-скъпите тарифни планове.
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък съм с Айфон и съм много доволен. Струва си всяка стотинка.
28
0
 
3
 
! Отговори
Баровец с Х6 преди 12 години
Аз съм с Нокия 8800 широко да ви кажа честно не мисла и да го сменям телефона работи супер и ми върши много добра работа.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много чудно - някои хора си купуват телефон за 2000 лв и после само звънят с него, всички останали функции са табу. И защо - само да се изфукат. Егати криворазбрания свят!
26
2
 
7
 
! Отговори
абе преди 12 години
аз съм със смартфон от 4 години, половината изпити с него си взех, после ако кажете че няма полза:)) Да се оправдая, че това бяха тъпите изпити с много сух материал, за тези които ми бяха интересни и полезни си учих
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А в Русия .... :)
24
2
 
8
 
! Отговори
МШ преди 12 години
Очаквам с интерес американската статистика да ни съобщи ,каква част от притежателите на смартфони се къпят повече от веднъж седмично.
23
8
 
6
 
! Отговори
kapo преди 12 години
Друго си е нашенския гъзар да извади остаряла Нокиа със зелена и червена слушалка на бутончетата, джойстик и стрелкички, и да клика като луд по бутончетата с цифрите, докато намери правилната буква - щот' Нокиата е Мерцедеса на телефоните и всички тежкари са със Нокиа.
22
4
 
4
 
! Отговори
Шошо преди 12 години
35 на сто . Ае стига е това в доклад на ООН да го видя не мога да го повярвам. Пак цитирате някой селски хамерикански вестник. Простите парчета до скоро гледаха мобилния телефон само през крив макарон, освен ако не е служебен. Сега изведнъж 35% имали смартфони, бре бре, да не са са отказали от строеж на 16 атомни електроцентрали и вожда да им е купил по една бройка на тези 35 на сто.
21
0
 
8
 
! Отговори
ДзънДзън преди 12 години
"Афроамериканците и латиноамериканците водят класацията" - ее то като в България - *** гледат да се ташкареят
20
0
 
33
 
! Отговори
p преди 12 години
Нормално. В Германия ***/фесовете имат повече BMW-та и Мерцедеси от германците. Колкото си по *** и необразован, толкова по-голям комплексар си и кича и показността те влече.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предполагам че Афро-Американците са фенове на марката BlackBerry. А латиносите на какви ползват ми е чудно :) хахаха
18
1
 
27
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Смартфона не е кич, както прочетох по надолу. Да може да бъде и "кич" ако човек работи за 300 лева месечно, няма особена нужда от такова устройство, но въпреки това си го е взел на лизинг и плаща луди пари на база месечен доход.
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Със смартфони са щото все някой трябва да мисли вместо тях.Дори в анимационните филмчета ги наричат: Глупав Американо.
16
5
 
13
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"По тази логика и скайп не е безплатен защото трябва да плащаш за интернет!"Ами разбира се, че не е! Ти тия 20 лева, дето мама и тате ги плащат всеки месец, не ги ли броиш? Това, че е по-евтино, не значи, че е безплатно.
15
4
 
33
 
! Отговори
Зиг преди 12 години
Е то фоните им са по-смарт от тях самите... Все някой трябва да мисли...
14
1
 
16
 
! Отговори
ТехГуру преди 12 години
"Аха, а GPRS/3G трафика викаш е напълно безплатен? *** ... "По тази логика и скайп не е безплатен защото трябва да плащаш за интернет!Идеята ми беше, че ако имаш достатъчно голям, месечен пакет за мобилен интернет (говоренето не изисква много голям трафик) де факто безплатно може да говориш от ГСМ до ГСМ!Предимството е още по голямо ако имате познат в чужбина, защото заобикаляте скъпите междуждународни разговори, но не се лишавате от удобството на мобилния телефон.