„Кралят на спама” се предаде на ФБР

Обвинен е, че е изпратил 27 млн. спам съобщения на потребители на Facebook
Обновена: 6 авг 2011 15:39 | 6 авг 2011 14:56,
36
„Кралят на спама” се предаде на ФБР
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Американец, обвинен в изпращането на над 27 милиона спам съобщения до потребители на Facebook, се предаде на агенти на ФБР в Калифорния.

Санфърд Уолис, известен като „Царят на спама”, е обвинен, че е разработил програма, която пробива филтрите за спам на Facebook и подмамвал потребителите да дадат данните си .

Уолис отхвърля обвиненията, които биха му донесли до 10 години затвор.

Според прокуратурата, неговата програма поства на стената на потребителя съобщение, все едно от приятел, като така го примамва в страница, където се открадват данните му.

В периода между ноември 2008 г. и март 2009 г. е проникнато в около половин милион профила във Facebook.

През 2009 г. Facebook осъди Уолис и федерален съдия му забрани да влиза в социалната мрежа, но според обвинението, в началото на тази година той няколко пъти е нарушил това ограничение.

През 2008 г. Уолис беше осъден и по жалба на MySpace за изпращане на спам съобщения до членове на мрежата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
8
 
32
 
! Отговори
g3nata преди 13 години
до 35 честно ти казвам пази си тези данни щото от раз могат да те набутат с 10 бона кредити или пък да вземат сим карти на твое име и да ги дадът на "килъри", "дилъри" и подобни *** и без да си направил нещо НСБОП да изкочи у вас докато си пиеш ракията. Има много хора които знаят какво да правят с тази информация.
34
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това с личните данни е доста наивно. Не става само вапрос за кредитни карти.... Нали под "лични данни" се разбира и ЕГН-то, адреса, номера на личната карта. Молба за постъпване на работа да напишеш или автобиография. Тия данни къде ли не се дават и кой ли не може да се добере до тях? И как ще "злоупотреби" някой като ми знае името и ЕГН-то?
33
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Facebook е направен за селяни.ТОЧКА!
32
9
 
34
 
! Отговори
Lora преди 13 години
Ne se pishat deystvitelni danni vuv Facebook.
31
18
 
36
 
! Отговори
Аре бегом преди 13 години
На мен ми харесва във фейсбуук. Който не му харесва да се изнася.
30
13
 
48
 
! Отговори
той преди 13 години
Всички *** имат профили в мрежата... Обяснете ми за какво Вие самите си събувате гащите??? След това имало хакери и спам съобщения...Ще има..това е все пак работа.
29
9
 
35
 
! Отговори
Хак преди 13 години
Язък! Но. Ще има други. И други и много други и много много много много много още! Докато ви манипулират винаги ще има манипулатори. По-добре да са от народа, а не от ***-полити;ци, световни банкери, андрей-райчеви социолози Аниту Саличова и пр. ***.
28
11
 
34
 
! Отговори
Томас преди 13 години
tulskiкаква е истината За Facebookvbox7/play:a1b73c39каква е истината За Facebook част 2vbox7/play:5d0c2da9
27
10
 
45
 
! Отговори
brigante преди 13 години
кралят на спама е фейсбук!
26
20
 
49
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Винаги съм се чудил на хората страхуващи се от употребата на Фейсбук. Как щели да злоупотребят с данните им, как щели да ги следят и т.н. Добре де, кой вие е казал, че във Фейсбук се дават истински данни. Близко е до ума, че там спокойно могат да се предоставят данни, които не отговарят на истината. Ако в мрежата не публикуваш инфо за кредитни карти и банкови сметки, много интересно, как ще ти вземат парите. В най - лошия случай ще ти видят IP - то. Е и какво от това ?
25
8
 
38
 
! Отговори
Борчо преди 13 години
Самите фирми за такива малки кредити твърдят, че проверяват за съответствие между ЕГН и банкова сметка. Но явно не всички го правят, защото техните служители също работят на принципа на набиране на определен таргет - колкото повече отпуснати кредити, толкова по-големи бонуси към заплатата.
24
11
 
34
 
! Отговори
до 23 от 17 преди 13 години
Аааааа, банкова сметкааааа, дето я нямаааам. Затова ли говориш? Добреееее. Явно не вникваш в написаното от пост 17.))))
23
8
 
35
 
! Отговори
Борчо преди 13 години
До 16,17. Много хора изгоряха с т.н. онлайн заеми, или СМС заеми. Единственото, което искат е ЕГН и банкова сметка. Сумите са до 500 лв. Може да се оспорва, но си е разправия - жалба до МВР,прокуратура, съдилища... Но докато излезе съдебното решение, името ти свети в кредитния регистър като некоректен длъжник, и ако наистина ти трябва кредит, никоя банка няма да отпусне, а ГСМ операторите са по-малко склонни да ти предоставят изгодни тарифни планове
22
9
 
34
 
! Отговори
до 19 преди 13 години
Сега вече плямпаш ей така да се намираш интересен. По какъв начин ще ти изплатят тези пари онлайн бе, човече? Чрез някаква сметка поне, нали? Аз като нямам никакви карти и сметки? Виж ми пост 17 и се учи.))) Или казваш поръчваш си пари от нета и ти ги пращат по пощата?
21
9
 
35
 
! Отговори
СЪГЛАСЕН преди 13 години
Да си даде е-поща, да не се мъчи, шъ му пратя моите данни наготово - да ми открадне дълговете, дъ гее!
20
8
 
33
 
! Отговори
tarbuh преди 13 години
Така де, предното беше до 18, не до 16
19
12
 
39
 
! Отговори
tarbuh - до 16 преди 13 години
У нас например вече дават заеми от по няколко стотин лева онлайн, без лична карта и без да си там наживо. Ето така могат да ти навредят пряко като ти имат данните примерно
18
10
 
36
 
! Отговори
до 16 преди 13 години
Спечелената награда от мен могат да си я заврат където не ги огрява-знам че не съм спечелил такава. Кой да ме разкара по съдилищата? Как ще ме разкарват? С предизвстие от съда става тази работа. И отивам в съда и хоп-предизвестието е фалшиво установяват. Доставка на парфюм, която не съм поръчвал ще ми вгорчи живота? Как бе, умен? По какъв начин? Ти ако си патил и си плащал като балама, това е друг въпрос.
17
11
 
41
 
! Отговори
до 15 преди 13 години
*** що не се страхува че ще злоупотребят с данните му? По същата причина и аз. Никакви кредитни и дебитни карти нямам. Никакви сметки някъде да се водят. Имам си нотариален акт на апартамента..ако могат да го фалшифицират хакерите чрез адреса ми и на колко съм години, и моя да го направят невалиден..да заповядат!!!!)))) Заплатата ми се плаща на ръка. Чакам хакерите да злоупотребят с данните ми!)))))))))))))
16
9
 
35
 
! Отговори
пулбек до 11 преди 13 години
Яко ти има данните може да ти отрови живота: фалшиви известия за спечелени награди, разкарване по съдилища и инстанции, заплахи и други вреди, сключване на договори от твое име, дори и без много данни, .... Достатъчно е да ти сключи договор за доставка на парфюм и ще ти вгорчи живота. Съжалявам че влязох в тия сайтове. Но иначе Фейса е хубав като идея, но не ми харесва че не мога да си блокиррам вече известията - преди можеше. А това си е - СПАМ. Тогаава ако не спазва закона самият ФЕйс спами.