Sony иска да пребори зависимостта от смартфонa

Xperia цели потребителят по-рядко да използва телефона си
Обновена: 23 фев 2016 10:43 | 23 фев 2016 10:30, Елена Кирилова
16
Sony иска да пребори зависимостта от смартфонa
Снимка: архив Ройтерс

Sony планира да продължи да произвежда смартфони, докато същевременно се опитва да накара хората да ги ползват все по-малко, пише Wall Street Journal.

"Хората са станали прекалено обсебени от смартфоните", твърди Хироки Тотоки, главен изпълнителен директор на мобилното подразделение на производителя на електроника.

Когато Тотоки пое ръководството на Sony Mobile Communications в края на 2014 г., той обяви, че първата му работа ще бъде да се справи със загубите, генерирани от подразделението. В момент, в който това преструктуриране е към края си, той обяви, че иска да промени начина, по който хората комуникират помежду си.

Това може да изглежда странно за компания, която има едва 2% дял от световния пазар на смартфони по данни на IHS. Но растежът на този пазар се забавя и за останалите играчи, а Sony гледа напред към едно бъдеще, в което други устройства ще окупират вниманието на потребителите.

По време на Mobile World Congress в Барселона тази седмица Sony представи Xperia Ear, устройство към смартфона, което може да чете имейлите, да дава инструкции по карта или да обявява други известия. Целта е да се намали необходимостта потребителите непрестанно да проверяват телефоните си, заяви Тотоки. Sony все още не е обявила цената на устройството.

Японската компания обяви, че Xperia Ear ще бъде пуснато за продажба на част от основните пазари на компанията през лятото. Изми Каваниши, изпълнителен вицепрезидент на Sony Mobile, заяви, че продуктът е експериментален. По думите му компанията работи и по други устройства, включващи технологии, като добавена реалност, като целта е да се подобри комуникацията не само между хората, но и тази между потребителите и техните устройства.

Въпреки че много компании за електроника се насочват към преносимите технологии, предлагайки умни часовници, умни очила и дори умни обувки, до момента те не се радват на голям успех. Тотоки твърди, че Sony се надява да създаде един нов пазар със своите устройства. Ако това не се случи, компаниите за смартфони, включително и мобилното подразделение на Sony, могат да не успеят да оцелеят.  

Повече технологични новини можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Sonyсмартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sony иска да пребори зависимостта от смартфонa================================================Искат, защото не могат да направят един свестен смартфон. ФАКТ!
12
0
 
5
 
! Отговори
Вуйчо преди 8 години
Смартфоните на Сони не са по-скъпи от Самсунг и ХТС, затова не бих ги сменил към този момент, няма причина. Лаптопите, които спряха да произвеждат са друга тема...пазарът на лаптопи по принцип се свива и при наличието на евтини марки като леново, които хората предпочитаха, изглежда логично решение от страна на Сони.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента не си заслужава да се купува електроника на Сони. Плащаш по-скъпо за нещо, което не е по-добро от останалите марки, а след 2-3 години го сменяш с друго по-съвременно. За какво да плащаш за името на бившето величие? Има куп други марки - HTC, LG, Самсунг и други, като някои от тях правят по-добри смартфони от Сони, други са на същото ниво. Apple е отделен случай.
10
0
 
4
 
! Отговори
Вуйчо преди 8 години
Съгласен съм с теб донякъде, но не мисля, че Сони са се целили в масовия пазарен дял. На върха са марки като леново и самсунг заради цената, докато при Сони въпреки че е относително висока, поне аз лично съм имал усещането за лъскав премиум продукт и не съм бил разочарован. Издръжливостта на продуктите също винаги е била на ниво. пс2 си го купих 2ра ръка като беше ползван над 5 години и накрая го подарих на приятел, още си работи. пс3 и един експерия про ги продадох след 3 години ползване
9
2
 
1
 
! Отговори
Злостър преди 8 години
Значи при телевизорите и лаптопите, дялът им е малък бил, пхааахахаха Ето това мисля.
8
3
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 8 години
И аз уж уважавах Сони, имах няколко уреда на Сони от 90-те години на миналия век, но не бяха добри. Тогава Сони имаха много добри телевизори с кинескоп. После не успяха да запазят имиджа си следващите поколения телевизори. С други думи имаха качество горе-долу, както на останалите, но заради марката, продаваха по-скъпо и съответно пазарният им дял се сви. При останалите електронни джаджи, никога не са били върха в последните години.
7
2
 
17
 
! Отговори
Вуйчо преди 8 години
Имал съм повече от десет джаджи на Сони, вкл. гсм, смартфони, пс2, пс3, пс4, телевизор и лаптоп, нито едно от тях не е дало никакъв дефект.
6
4
 
6
 
! Отговори
Sony преди 8 години
Имaх двa техни телефонa и товa бяхa единствените телефони които съм дaвaл в сервиз. Тaзи компaния е обреченa! Aз не бих зaлaгaл нa нея, вероятносттa дa прокопсaт е минимaлнa. Всъшност имa смисъл, докaто смaртфонa ми бе в сервис ползвaх обикновен gsm. Товa би обяснило по рядкaтa употребa нa смaртфон и лекувaнето нa зaвисимосттa към него.
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аре стига тролене ве, в момента на пазара, Сони УБИВА конкуренцията сред хората, които имат глави, а не тикви! Най-добрата камера и дисплей, най-чистият звук, а батерията държи по няколко дни и то при усилено ползване. И всичко това на цени около 800 лв. Иначе балъците нека купуват ай-ряна и детските пластмасови играчки на Самсунг, които се пускат на пазара на всеки 40 минути.
4
5
 
8
 
! Отговори
77777 преди 8 години
Купих си преди 3 месеца за пръв път смартфон на Sony и съм много разочарован. Няма да си купя втори път смартфон на Sony, така че каквото и да правят, не ме интересува. Преди това имах на LG, а преди това имах обикновени GSM телефони - на Nokia, на Сименс и др. Всеки следващ разваляше нещо хубаво, което го имаше в предишните, а трябваше да е обратното.
3
0
 
14
 
! Отговори
V преди 8 години
1 и 2, защо не се вземете?
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Верно е това за жените. А ако имаш и една такава, като номер 2, и Гугъл не ти требе ;-)
1
8
 
9
 
! Отговори
мххх преди 8 години
Те умните жени отдавна ги има... въпроса е дали си умен ти достатъчно да намериш и да задържиш такава...