Toshiba избира Bain Capital за купувач на чиповете си

Сделката се оценява на около 18 млрд. долара
21 сеп 2017 11:07, Бойчо Попов
4
Toshiba избира Bain Capital за купувач на чиповете си
снимка: Ройтерс

 Японският концерн Toshiba Corp обяви в сряда, че ще продаде своя ценен полупроводников бизнес на група, ръководена от частната американска компания за дялово инвестиране Bain Capital LP, ключова стъпка в запазването на борсовата позиция на борсата в Токио на японския конгломерат, предава Ройтерс.

Toshiba заяви в среднощно съобщение до борсата, че Бордът на директорите ѝ е решил да подпише договор за сделката на стойност около 2 трилиона йени (18 млрд. долара) - най-новият и може би окончателен обрат в сделката, която само преди няколко часа насочваше към споразумение със своя американски партньор Western Digital Corp.

Решението да се продаде вторият по големина производител на NAND памет чипове в света е било взето по време на среща на борда по-рано през деня.  

Toshiba заяви, че споразумението предполага сделката да попречи на правните предизвикателства, повдигнати от Western Digital. Говорител на Western Digital заяви пред Ройтерс, че компанията няма незабавен коментар.

Toshiba отчаяно търси начини да продаде подразделението си и да покрие пасиви за милиарди долари заради американския ядрен бизнес Westinghouse. В началото на месеца седмица компанията заяви, че обмисля три конкурентни предложения, включително едно, водено от тайванската Hon Hai, известна също под името Foxconn.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: сделкаtoshibaдолари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците яко ги излъгаха да купят фалиращите Wesinghouse и сега японците ще продадат печеливш бизнес, за да покрият загубите от американските си подразделения.Америка фалира, а Япония и Китай ги изкупуват.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bain няма нищо общо с ябълките , компанията има дори бизнес в България
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това не е свързано с ябълките, пък на ...