Духовните възгледи на Далай Лама в "Просвещение"

Филмът – по телевизия Bulgaria ON AIR
2 май 2018 13:07, Петя Славова
3
Духовните възгледи на Далай Лама в "Просвещение"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Дейностите и възгледите на световния духовен лидер Далай Лама може да видим във филма "Просвещение: Историята На 14-ия Далай Лама".

Биографичната продукция показва вдъхновяващи кадри, които илюстрират възгледите и ценностите на Далай Лама.
Негово Преосвещенство 14-тия Далай Лама е духовният лидер на тибетския народ.

През 1959 година той създава тибетското правителство в северна Индия, а стремежа му да помири света е видян отвъд неговата родина.

През последните петдесет години Далай Лама е пропътувал цялото земно кълбо, воден от стремежа да донесе мир и благоденствие на воюващите и изгладнели народи по света. Духовният лидер е ярък пример за миротворчество и хуманитаризъм, което му печели Нобелова награда за мир през 1989 година.

Не пропускайте биографичния филм "Просвещение: Историята На 14-ия Далай Лама"  на 3 май в 9:30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"През последните петдесет години Далай Лама е пропътувал цялото земно кълбо, воден от стремежа да донесе мир и благоденствие на воюващите и изгладнели народи по света. Духовният лидер е ярък пример за миротворчество и хуманитаризъм, което му печели Нобелова награда за мир през 1989 година. "Къде е донесъл мир и благоденствие ?Колко гладни хора е можело да се нахранят с профуканите от него пари ?