Бивш адвокат на Навални и съпругата на Джулиан Асанж пред Милена Милотинова

Вадим Прохоров и Стела Асанж в "Брюксел 1" на 17 февруари
16 фев 2024 17:07, Красимир Ангелов
9
Бивш адвокат на Навални и съпругата на Джулиан Асанж пред Милена Милотинова

Тази събота, 17 февруари, 17:30 часа, в предаването „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR ексклузивно говори адвокатът на руски опозиционни лидери, между които излежаващия в момента присъда Владимир Кара-Мурза, както и на убития през 2015 година Борис Немцов, а преди 10 години - защитник и на починалия днес Алексей Навални - Вадим Прохоров. Ексклузивно в предаването говори и Стела Асанж - съпругата на съоснователя на WikiLeaks Джулиан Асанж.

В студиото на „Брюксел 1“ Вадим Прохоров говори пред Милена Милотинова за преследването на опозиционни лидери и техните адвокати в Русия, както и за потенциала на руската опозиция да промени Русия политически. Прохоров напуска Русия през април 2023 г. заради заплаха от преследване. Това се случва по време на делото и няколко дни преди присъдата на Владимир Кара-Мурза. Половин година по-късно трима от адвокатите на Навални са арестувани.

Пред зрителите на Bulgaria ON AIR Стела Асанж разказва повече за делото за екстрадицията на нейния съпруг, който е в затвор с максимална сигурност в Лондон. Съоснователят на WikiLeaks Джулиан Асанж е обвинен за публикуването на секретни документи, получени в рамките на изтичането на информация "Кейбългейт". Редакторите и издателите на медийните организации, които първи публикуваха тези разкрития - "Гардиън", "Ню Йорк Таймс", "Монд", "Шпигел" и "Ел Паис", се обединиха, за да се противопоставят публично на плановете за повдигане на обвинения срещу Асанж.

Целият разговор на Милена Милотинова с ексклузивните гости Вадим Прохоров и Стела Асанж - гледайте тази събота, 17 февруари, от 17:30 часа в предаването „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Bulgaria ON AIRБрюксел 1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя го пращат в Гуантанамо.
7
7
 
7
 
! Отговори
Чит преди 2 месеца
Често срещам как Русия трябвало да бъде променяна политически(като същото не важи разбира се за USA),ама не се досещат,че единственото което е необходимо е да бъде зачитана и уважавана в условиеята на взаимно балансирано равноправие(политически).Идиотска работа ... ?! :)
6
5
 
4
 
! Отговори
Русия пак ще спаси преди 2 месеца
Всичко под ножа.
5
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Свобода за Джулиан Асандж!
4
4
 
18
 
! Отговори
Как в един кюп преди 2 месеца
Навални и Асанж?
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 1. Всичко е организирано за да се случи максимално бързо. Става все по-ясно коя версия трябва да се приеме за работна от следствието.
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако намерите и детската му учителка какво е казала цена няма да имате.
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много бързо бе, ще си помисли някой, че предварително са си направили график за интервюта и медийни изяви...