Прокуратурата сгрешила по делото Маникатов

Нямаше координация между прокурорите, призна Велчев
Обновена: 2 фев 2012 14:46 | 2 фев 2012 11:06,
22
Прокуратурата сгрешила по делото Маникатов
Снимка: архив Булфото

Главният прокурор Борис Велчев призна, че прокуратурата е допуснала грешки по делото срещу сочения за наркобос Васил Маникатов.

Припомняме, че преди седмица избухна скандал между вътрешния министър Цветан Цветанов и съдията по делото и председател на Съюза на българските съдии Мирослава Тодорова.

Още по темата

Цветанов обвини магистрата, че защитава организираната престъпност, като бави решението по случая.

В крайна сметка преди два дни Тодорова реши да удовлетвори искането на Гърция за екстрадацията на Маникатов. В южната ни съседка той ще бъде съден за разпространение на дрога.

Подсъдимият ще бъде изпратен в Гърция, след като приключи делото срещу него у нас. Тук той е подсъдим по същото обвинение.

Велчев обясни днес, че проблемите с делото срещу Маникатов са възникнали, защото не е имало координация между отделните прокурори, разследващи различни случаи, които имат връзка.

Той призова да не бъде замесван в споровете между министър Цветанов и съдия Тодорова.

Причина за думите му стана писмо от Съюза на българските съдии, в което призовават Велчев да провери твърденията на МВР шефа за Тодорова.

Маникатов има богато съдебно минало. Той излежа 7 години за наркотрафик от дадени му общо 10 години.

Беше пуснат предсрочно заради примерно поведение и излезе от затвора в края на миналата година.

Само дни след освобождаването му бе арестуван отново по искане на гръцката страна.

Преди да го вкарат зад решетките, Маникатов бе сочен за един от най-големите наркобосове в България и създател на мрежите за разпространение на хероин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
ами раъбира се, че е така.....който иска наркотици, винаги може да си намери...борбата с наркотрафика е абсолютно неуспешна. Вместо държавата да печели от един як акциз върху дрогата....печлят контрабандистите.
17
1
 
4
 
! Отговори
някой преди 12 години
абе и тоя е един главен прокуро....много говори, нищо не казва.....хем с всички, хем с никой....умее да е неутрален,ама какво друго му остава на човека - ако от прокуратурата не лапнат парите за някой подсъдим, след това съда ще ги лапне.....шантава работа....правят си, каквото си искат и не им пука....
16
3
 
2
 
! Отговори
Хероин преди 12 години
Единственият ефективен начин за борба с престъпността свързана с наркотици е легализирането им.
15
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 12 години
I TOI MAI RAZBRA NA KOI POP DA SE KRASTI
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
изключително съм против смъртното наказание при тази корумпирана полиция и съдебна система.Пример: убиецът от Соло. Пробутаха някакъв нож, който няма нищо общо с убийството, и съдът отсъди, че е невинен. Добре, че не натопиха някое невинно момче да плаща и да лежи в затвора вместо него.Колко от вас вярват, че Лазар Колев е убиецът на сестрите Белнейски? Истинският убиец и всички съдействали му да се покрие заслужават смърт и то най-гадна, но не ме грее, ако присъдят на някой натопен смърт.
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има решение на проблема с наркотиците в БГ, но е малко трудно за възприемане. Когато гръмва Чернобил, мародери ходят да крадат вещи и да ги продават по битаците. След няколко предупреждения от властите, по битаците на проверка тръгват Спецназ с Гайгер-Мюйлерови броячи. Там, където писне брояча, просто вадят пистолета и разстрелват мародера на място. След първите няколко показни разстрела, мародерите спират да изнасят вещи от Припят. Същото е и решението за наркотиците у нас...
12
1
 
18
 
! Отговори
askhole преди 12 години
За съжаление, 20 г кадърните хора в системата прокурори, сидии бяха изтикани в ъгъла и принудени да се махнат. На тяхно място се назначиха удобни прокурори, съдии, които едва са завършили и нямат и представа как се води дело, корумпирани, които спират дела или нарочно губят дело заради "приятел'. Пример: съпругът е съдия, а жена му адвокат по дело, което той гледа .. и естествено тя няма загубено дело.Няма качествени хора в системата и затова сме доведени до разграден двор и беззакони
11
3
 
20
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ДО НАИВНИЦИТЕ- Има ли още наивници, които да не разбраха каква е ролята на Красьо Черничкия" и днешния му заместник, в работата на съдебната ни система...- С едно телефонно обаждане и "невинин" ще се окаже, дори и Лондонския изкормвач..., та камо ли някой високопоставен мафиот у нас.!!!ЗАЩОТО...: - Няма видео и аудиозапис на убийствата..., пък и да има, те трябва да са направени по законен начин..., което значи, разрешение да е дал братовчеда на съдията, също съдия- Няма нотариално заверена декларация на Лондонския изкормвач, и то направена пред троен съдебен състав, че той е убиеца...- Няма свидетелски показания на поне двама надеждни свидетели..., а за това те трябва да са първи братовчеди на съдии или най-малкото да са работили (чуруликали) под личното ръководство на съдията по делото, или КАКТО ОБИКНОВЕНО, на съдията да е звъннал Красьо- Мъка- Лондонския изкормвач, дори да е заловен с кървав нож над гърчещия се труп на жертвата си, В ПРИСЪСТВИЕТО НА ЦЯЛО СЕЛО свидетели, е ...НЕВИНЕН, СПОРЕД БЪЛГАРСКИЯ СЪДИЯ, ЩОТО:- НЯМАТ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ СЪДИЯТА ДА ПРИСЪСТВАТ ИЛИ- Красьо - черничкия ВЕЧЕ Е ЗВЪННАЛ...ДВЕС В БЪЛГАРИЯ,- НЕ Е ВАЖНО КОЙ КАКВО ПРАВИ, А ДАЛИ ЩЕ ПЛАТИ НАВРЕМЕ И ДОСТАТЪЧНО, НА КОГОТО ТРЯБВА!!!А иначе си имаме., съдии и политици и мафиоти невинни като слънчица, А ВИЛИТЕ ИМ НА РИВИЕРАТА ПОДРЕДЕНИ, ПОДРЕДЕНИ ПОЛИТИК, МАФИОТ, СЪДИЯ, ТУК-ТАМ ПРОКУРОР, ПОЛИТИК, МАФИОТ, СЪДИЯ И Т.Н
10
1
 
5
 
! Отговори
gadowe преди 12 години
Nama takawa dyrvawa kato na6ata....dano wsi4ki korumpirani,kradcite na milioni,i prawitelstwata na sds,dps,bsp,endsw,i gerb se razboleqt ot rak.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
9Хахахахаха! И защо САЩ като имат дори смъртни наказания имат ръст на престъпността с 10% моля:)))
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опаааа! Не бил съда, а прокуратурата! Същата прокуратура, с която правителството работи добре, а Цветанов си говори по телефона:)))
7
2
 
13
 
! Отговори
GAZ преди 12 години
Може и да има нормални сред НЕЗВИСИМАТА съдебна власт ама са под 50% другото е тор гюбре алчни *** НЕКА ДОБРИТЕ В СИСТЕМАТА СЕ ПРЕБОРЯТ СЪС ЗАРАЗАТА УСПЕХ
6
2
 
12
 
! Отговори
от 4 до 7 преди 12 години
Престъпления винаги ще има, прав си, и убийства има и изнасилвания и грабежи. Но когато наказанията са по-строги и ефективни - тогава ще се задвижи превантивната мярка, вярно че не може да се спрат престъпленията, но може да се ограничат. А относно възпитанието на децата - не си прав - практиката показва и подхлъзвания при добро възпитаване, просто децата за това са деца, защото не могат да мислят като възрастни.
5
2
 
9
 
! Отговори
каду преди 12 години
до 5 е защо се прибират без охрана говорим за тези които работят по знакови дела.в тая държава явно всички са *** и *** аз иначе не мога да определя това малоумие.след готов опит дори от филмите ние се държим като пингвини в кактусова градина.или понеже е най лесно да викаш -моляяя-аааа-къде унас ли-каквооо-и т.н.вижте държанието на бившия гл.прокурор
4
2
 
21
 
! Отговори
В края преди 12 години
на миналата година кой го освободи предсрочно за добро поведение .Освобождават наркобос предсрочно. Скандално. И забележете, след като полицията го арестува отново, съдебната система пак му прави услуга и бави екстрадацията му в Гърция Това са пачки, драги форумци, каквото и да пишете, но злото е за нашите деца и внуци. Така или иначе, той ще си продаде дрогата, дано да е на тези ,които са му върнали свободата..
3
4
 
12
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Като си толкова смел - стани ти съдия и като ти скръцнат със зъби и като ти запалят колата или ти оберат жилището или те причакат във входа добре облечени бизнесмени - ти какво ще направиш, господин Геройчо. Президента го пазят, въпреки народната любов, а тези, които вкарват престъпниците в затвора, се прибират вечер по тъмните улици и в тъмните входове без охрана и без пазачи.
2
1
 
19
 
! Отговори
не не преди 12 години
Пуснат за добро поведение - шефа на наркобосовете. голЕм сМех. Такива трябва да изгният в затвора, защото са вредни и за себе си и за обществото. Колко деца е отровил този тип? Хубаво, че го искат от Гърция, защото можеше да го изпратят посланик в Афганистан, т.к. има опит при работа с местните.
1
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичките съдии са жени. Като им скръцне със зъби някой престъпник и те се напикават.