ВСС уволни дисциплинарно Мирослава Тодорова

Съдийската забавила 5 години мотивите по дело за отвличане
Обновена: 12 юли 2012 15:02 | 12 юли 2012 13:25,
263
ВСС уволни дисциплинарно Мирослава Тодорова
Съдия Мирослава Тодорова. Снимка: humanoftheyear.org

Висшият съдебен съвет уволни дисциплинарно съдията от Софийския градски съд Мирослава Тодорова заради забавени мотиви по три дела.

Тя е и председател на Съюза на съдиите в България, който системно критикува работата на Висшия съдебен съвет, а самата Тодорова публично се конфронтира и с вътрешния министър Цветан Цветанов.

"За" отстраняването й гласуваха 19 от членовете на ВСС, против бяха трима, а двама се въздържаха.

Още по темата

Тодорова беше предложена за уволнение заради дело за отвличане и изнудване, по което забавила мотивите с 5 години. Поради тази причина то е било прекратено заради изтичане на абсолютната давност. Към това бяха прикрепени и други две дела, по които Тодорова също забавила мотивите.

На излизане от днешното заседание на ВСС главният прокурор Борис Велчев и председателят на Върховния административен съд Георги Колев отказаха да коментират защо Тодорова е уволнена.

През януари ВСС санкционира Мирослава Тодорова с 15% намаление на заплатата за срок от 2 години заради това, че е забавила 57 дела.

Тодорова влезе в явен конфликт с вътрешния министър Цветан Цветанов, след като той изрази съмнения, че съдийката обслужва интересите на организираната престъпност.

Като причина за подозренията си МВР шефът посочи забавянето на делото за наркотрафик срещу сочения за емблематичен подземен бос Васил Маникатов.

Председателят на Съюза на съдиите от своя страна обвини Цветанов, че уронва престижа на правосъдието и заведе дело за клевета срещу него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
sssss преди 11 години
tova veche me kefi ami sega sigorno na borsata shte se registria kato nas naroda, sigorno ma dryg put kolko parichki e lapnala i kolko hranilki si e podsigorila TA toest prosto shte i oplashat onaia rabota pak shte si nameri niakoia slyjbichka niama da e kato nas budete obedeni bratia.No vse pak e neshto kefime i oshte ima no negi zabeliazvat
169
0
 
0
 
! Отговори
Schumpov преди 11 години
Другарите от ВСС изпълниха поръчката на своите ментори. Уволниха съдийката, не защото няма за какво, а за да компрометират правителството преди даклада от ЕС. Колко от протестиращите съдии са читави, колко от тях са за уволнение. Ще бъдат ли уволнени. Всички комуняге вкупом рувнаха, че сега не му е времета, а когато му беше времето си траеха. Вав всички досегашни големи престъпления имаше и съдииско съучастие. От 44та година до сега правосъдната система защитава единствено интересите на Партията
168
3
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
... *** МНОО СТЕ *** БЕ У *** НА ПРАСЕТО ПОЖАРНИКАР...!
167
2
 
4
 
! Отговори
varg преди 11 години
аиде сега и в затвора.
166
1
 
2
 
! Отговори
слави педалето преди 11 години
и вътре вътре, вътре!
165
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
корупция! беззаконие! ***!
164
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да заработи съдебната система в България трябва съдии и прокурори да носят отговорност за делата си, и бездействието си, с цялото си имущество....защото сега след дълги години съдийска/прокурорска/ практика, милиони взети подкупи, хиляди решения постановени в полза на престъпници и .. само уволнение. А тези, на които тази/ и подобните на нея/ е съсипала живота?? Но не, корумпираните съдии са нагли, по ТВ на Куцковс пяна на уста обясняваше, че съдиите са независими и не трябва да се уволняват.
163
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво, най-накрая една корумпирана съдийка да бъде уволнена.....колко ли хора е разплакала, колко съдби е съсипала, защото корумпираните съдии са "независими" и отсъждат "по собствено убеждение" като не зачитат нито Закон, нито морал. Надявам се тази съдийка да не остане едонствената уволнена, и ВСС да изрита от неработещата съдебна система всички корумпирани и некадърни съдии, а Б. Велчев вместо да сумти-да уволни тези прокурори, които са се превърнали в адвокати на мафиоти и престъпници.
162
3
 
24
 
! Отговори
попа преди 11 години
тая била забавила общо 57 дела. Не смея да сметна по колко парички на дело се падат. Сега да и честита самостоятелната припечелена пенсийка и със здраве да си я харчи. А вие да гласувате пак за тия или предните. Пък зимата децата ви нека подсмърчат по спирките, докато съдии като тая госпожа си карат количките. Да, сигурно кара и Опел Астра от 94'та...
161
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А дали заслужава да бъде уволнен премиер който иска да *** 14 годишна тенисискаили е достатъчно , че баща и са го назначили за някакъв шеф за да си мълчи.В скапана държава живеем хора, затова и ние сме скапани...
160
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е герберите тука могат да симулират възмущение, само, че ние не знаем какво е това дело за отвличане и дали е така. Разбира се съдебната система е ясна, но тя е такава защото са я корумпирали политиците. Дразнещо е, че от всички решиха да уволнят именно съдия дръзнал да се противопостави на престъпника-политик Цветанов, т.е. срещу тези които поквариха системата. Самият Борисов призна, че е нарушил закона в случая с бирата, но това не е просто гаф, а демонстрация на престъпна власт
159
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
.
158
16
 
20
 
! Отговори
doc. N. K. преди 11 години
Браво на ВСС, това тъпо, нагло и корумпирано животно Мирослава Тодорова отдавна трябваше да бъде разкарано! Трябва и много други престъпници, назначени в съдебната система единствено за да покриват мафиотите, да се пребият и вкарат в затвора! България над всичко! Долу разбойниците от ДПС, БСП и НДСВ!
157
2
 
7
 
! Отговори
KRASI 4ERNIQ преди 11 години
6TE VI NAZNA4A DRUGA DRUGARI,SPOKOINO
156
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TAZI E MILIONERKA!!!
155
11
 
20
 
! Отговори
нямам думи преди 11 години
Господа от ВСС ,отново се одупихте на поредната поръчка , смешни сте , защо не уволните и останалите съдии в страна със закъснели дела , има и такива ,които явно нарушават закона и то председатели на съдилища , защо тях ги покривате и мачкате жалбите срещу тях ?Защо позволявате шуробаджанащината и връзкарството ,защо назначавте магистрати без необходимия стаж , защо си чешете езиците само с неудобните за вас , а послушковците са даже шефове, които тъпчат всякакви закони.НЕ НИ МИСЛЕТЕ ЗА *** !
154
13
 
17
 
! Отговори
коко3коко преди 11 години
Такава явна, нагла и безпардонна узорпация на всички власти не съм наблюдавал последните 20 години. Жалко, никога не е имало демокрация, а и скоро няма да има в България. Няма да коментирам мотивите, а двойния аршин.
153
18
 
23
 
! Отговори
doc. N. K. преди 11 години
Браво на ВСС, това тъпо, нагло и корумпирано животно Мирослава Тодорова отдавна трябваше да бъде разкарано! Трябва и много други престъпници, назначени в съдебната система единствено за да покриват мафиотите, да се пребият и вкарат в затвора! България над всичко! Долу разбойниците от ДПС, БСП и НДСВ!
152
0
 
11
 
! Отговори
оо-о преди 11 години
Нали има независима съдебна власт !За това ли бяха надеждите ни!Най-голямото престъпление е да всяваш страх,ужас и безнадежнокт у хората.
151
8
 
41
 
! Отговори
Svilen75 преди 11 години
Хайде сега едно неудобно въпросче, заради което със сигурност ще получа много минусчета. Но поне ще преброим по тях ченгетата сред коментиращите, защото едва ли има нормален човек, който да сложи минус. Та въпросът е:Кога ще бъде уволнена и Владимира Янева, шефка на СГС, семейна приятелка на Цветан Цветанов, която също има много просрочени дела???Хайде, герберчета-полицайчета, започвайте с минусите и после може да се похвалите на Цецко колко сте активни ;)