Три пъти му го искат, Цветанов все го дава – имунитета си

Срещу него започва дело за присвояване на 50 000 лв.
Обновена: 6 ное 2013 11:00 | 6 ное 2013 09:44,
42
Три пъти му го искат, Цветанов все го дава – имунитета си
Цветан Цветанов. Снимка: Impact Press Group

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се е отказал за трети път от имунитета си, обяви председателят на Народното събрание Михаил Миков пред депутатите.

Още по темата
Той е дал писмено съгласие за отказ от имунитет и започване на наказателно дело срещу него.

Вчера Миков уведоми депутатите, че е постъпило искане от главния прокурор Сотир Цацаров за снемане на депутатската защита на Цветанов заради започване на дело за длъжностно присвояване на 50 000 лева.

В петък от прокуратурата обявиха, че искат да повдигнат трето обвинение на бившия МВР шеф.

Според разследващите въпросните пари са присвоени в полза на друго лице – Орлин Тодоров, бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново.

В нарушение на закона, като министър на вътрешните работи, Цветанов е разпоредил на Тодоров да бъде изплатено трудово възнаграждение за времето от отстраняването му от длъжност и обезщетения за период, в който Тодоров реално е бил задържан под стража в затвора в Ловеч, отчитат от прокуратурата.

По този начин Тодоров е получил заплата и обезщетение за неползван отпуск за времето на задържането си, както и впоследствие 20 заплати при пенсионирането си от МВР.

Dnes.bg припомня, че Цветан Цветанов вече на два пъти се отказва имунитета си.

Той е обвиняем за отказ за прилагане на СРС-та и неупражнен контрол над СДОТО - службата вече реално не съществува, като бе прекръстена на ДАТО и бяха приети нови правила за работа точно заради случаите на нерегламентирано подслушване по времето, когато Цветан Цветанов беше вътрешен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
1
 
! Отговори
баба тонка преди 10 години
До utiсамо *** може да си мисли че е невинен,а разбира се и член на герб ама то е едно и също!
36
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Смешници, Цветанов може не е чист като сълза, но червените *** се чудят в какво да го обвинят! Непрекъснато му искат имунитета, то го дава, а те не го вземат! Това показва, че Цветанов не е толкова загазил като Доган, кат Станишев, за които има конкретни обвинения!
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ц.Ц. е просто един *** , но много вярно куче на тиквата. Накрая той ще го отнесе , а Пашата и тиквата ще се споразумеят и ще си живеят живота, докато някой не им го вземе. Помним Кюлев, Луканов, Павлов , Васко и Жоро Илиеви и вся остальная свочочь- и без тях животът ни е все същата тиня
34
8
 
7
 
! Отговори
Нико преди 10 години
Започнаха с него, да го вкарат в затвора и да започват с Борисов
33
9
 
7
 
! Отговори
Нико преди 10 години
След всичкото това крадене заслужава да му вземат и свободата
32
4
 
6
 
! Отговори
Нико преди 10 години
Ми да му го вземат, всичко да му вземат
31
9
 
9
 
! Отговори
uti преди 10 години
Смешници ... Що за глупаво обвинение?Това идва да покаже едно че Цветанов е невинен и всичко е скалъпено.Червена наглост...
30
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
колко имунитета има тоя ***
29
5
 
13
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
То този индивид създаде изключителен правен казус - гражданинът Цветанов протестира против наредба на министър Цветанов, която била незаконна, ха ха ха! Това надали някъде го има!
28
11
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Наистина, няма такъв кух физкултурник, аз също чух Смятах, че ще говорим повече и побегнах за хавлия,за да си трия сълзите горкичкия *** и ако го бяха оставили да говори щеше да излива от помията която беше подхванал с бежанците. Толкова са плитки, че и най глупавия зрител ще ги разбере, че правят каквото правят всичко е свътзано с кражба на Европейски пари те били построили и още щели да построят, но не казва, че всичко е с техни фирми без конкурс и с евтини материали, за да е по солидна кражбата, че трябват пари за стачкуващи, а сега и за студенти. Следващата крачка ще бъдат РОМИ
27
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
спокооооостават му още 6 имунитета
26
16
 
13
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
От целия разговор при Кеворк трябваше да разберем единствено и пропагандно, че делото срещу Цветанов било политическа поръчка, и че ако не била другата политическа поръчка с печатницата от Костинброд ГЕРБ щели да спечелят пълно мнозинство. В което изобщо не се съмняваме, имайки предвид как години наред ГЕРБ фалшифицираше изборите.
25
12
 
12
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Цветанов, който на цяла България е ясен какъв капацитет изобщо е, се произнесе почти по всичко, от което не разбира. А не разбира, защото го видяхме какви зулуми нанесе на държавата, сигурността и МВР по време на физкултурното си управление.
24
11
 
10
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Ако е възможно, хигиенично ще е и да не се явява в Нова /Борисова/ телевизия непрекъснато Цветан Цветанов /или Бойко Борисов/. Цветанов този път за наш потрес не бе при Любица Кулезич, а се упражнява по риторика на тема сигурност, бежанци и тинтири минтири при двойката Кеворкян Найденова.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
24 е за 22
22
6
 
13
 
! Отговори
Марк преди 10 години
До АнонимниятДа , прав си! И ти не следва да се изказваш по въпроси от които нищо не разбираш!! Какво, според теб, трябва да е завършил човек, за да бъде Министърпредседател или Президент?!?!Да не са отворили специално училище със съответните специалности?!?!Знаш ли какво е работил Рейгън преди да стане найуспешният американски президент? Треторазреден актьор и пътуващ търговец на прахосмукачки!!Така че подобре не се обаждай!
21
11
 
11
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
НАГЛОСТ! ЦВЕТАНОВ МОРАЛИЗАТОРСТВА НА ТЕМА СИГУРНОСТ И ПРОБИТОСТ
20
16
 
11
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Все си мисля, че не е възможно средно интелигентен човек да хареса каквото и да било в толкова елементарен човек като ББ! Или Тази човешка недомислица Цветанов?? Крайно време е в България всеки да се занимава с това за което е учил и евентуално е подготвен- т.е. Г-н Цветанов да ходи да преподава физическо възпитание и то максимум в начално училище или Затвора, г-н Борисов ако обича да гаси пожари, но моля не го правете началник на пожарната , нивото му на компетентност не е достатъчно за този пост. А ТЕЛЕТО Роско да ходи да мучи в обора на село!
19
10
 
9
 
! Отговори
холмс преди 10 години
този ухилен физкултурник си дава с такава радост имунитетите, тъй като знае , че поне досега обвиненията няма да издържат. Всъщност най-важното - за незаконното подслушване все още го няма. Там търсиха експерти от чужбина да възстановели изтритите записи и т.н. Докато ги намерят наш Цвъко се надява правителството да падне.
18
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега имунитет В падиза дупе