Прокуратурата иска 28 години затвор за Заека

Марио Любенов бе осъден миналото лято на 25 г. за убийството на Мира
Обновена: 3 фев 2014 15:08 | 3 фев 2014 15:07,
17
Прокуратурата иска 28 години затвор за Заека
Марио Любенов-Заека. Снимка: БТА

Прокуратурата поиска 28 години затвор за Марио Любенов-Заека, обвинен за убийството на Мирослава Тодорова от Перник.

Любенов се призна за виновен на първа инстанция и беше осъден на 25 години затвор, но според обвинението наказанието трябва да се завиши с три години, защото убийството е извършено по особено мъчителен начин и с коравосърдечие към жертвата.

Още по темата

Защитата на Любенов пък твърди, че няма данни Мирослава Тодорова да се е съпротивлявала, а смъртта е настъпила бързо и немъчително. Затова и адвокатите искат по-лека присъда за клиента си. Решението на съда се очаква до месец.

В средата на миналата година Заека получи съответно доживотен затвор за убийството, 20 години за отвличането и 5 години за предаването на пистолет, който е преработен в боен газов, на човек без разрешително.

Заради съкратената процедурата обаче присъдата му бе намалена с 1/3, защото обвиняемият призна за отвличането и убийството на момичето.

Dnes.bg припомня, че Мира изчезна на 7 ноември 2011 г. около 20 ч. Дни наред близките й я търсиха из града и околните села.

Два месеца и пет дни по-късно, на 12 януари 2012 г., тялото на 17-годишното момиче бе открито в местността Планица над Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
заека ще го направят на зайка и ще има зайчета
13
2
 
3
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
До 777тоя няма деца бе, бащинското му чувство е чуждо за мазния адвокат
12
2
 
1
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
А бе абдали, зайците живеят 4-7 години/ може и по-малко/
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този убиец е за доживотен.Да се въведе смъртното наказание,какво превъзпитание?
10
12
 
0
 
! Отговори
Теди преди 10 години
Заека е пич
9
2
 
12
 
! Отговори
Мад преди 10 години
Това противно същество най-добре да не излиза от затвора!
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** моля ви се бе хора? Що ще го съдите тоз убав човек?Тя не се е съпротивлявала /ами че защо, ако е била упоена/ - тя направо е искала да умре!Наистина си мечтая да си имаме поне един истински Декстър
7
2
 
11
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Тоя с тази мазна физиономия барабар с адвоката му да ги комплектоват и да ги пратят в Афганистан при талибаните да им махнат главите, а ние ще пледираме че са умряли бързо и безболезнено...
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека са и 25 години ама твърдо без намаления :DДа види какво е 25 години зад решетките от това човек няма да има после :DДобра присъда тук явно може да се дават присъди!!!!
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се проведе следствен екперимент с адвокатите на подсадимия. Ако се останови, че по време на експеримента последните са починали не мъчително и безболезнено, да бъде уважен иска им.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
но според обвинението наказанието трябва да се завиши с три години, защото убийството е извършено по особено мъчителен начин и с коравосърдечие към жертвата.3 godini :D:D:D:D:
3
2
 
22
 
! Отговори
вере преди 10 години
Трябва ли да почнат хората да раздават правосъдие като във "Време за убиване " на Джон Гришам? Иначе браво на прокуратурата , но според мен са му малко 28! А прекрасното дете дето го убиха тия ***? До живот или да се върне смъртното наказание за определени случаи!
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Защитата на Любенов пък твърди, че няма данни Мирослава Тодорова да се е съпротивлявала, а смъртта е настъпила бързо и немъчително."Значи доста хуманно я е убил, щом не се е мъчила. Ми да вземат да го пуснат тогава
1
2
 
36
 
! Отговори
Snorky преди 10 години
Колко години се получава, когато от доживотна присъда + 20 години + 5 години се намали на 1/3???? По каква формула се смята това? Как е възможно да се намали доживотна присъда?