Президентът: Всичко около тефтерчето на Златанов наяве!

Плевнелиев отрече да е сред облагодетелстваните
Обновена: 4 фев 2014 17:27 | 4 фев 2014 17:27, Камелия Цветанова
19
Президентът: Всичко около тефтерчето на Златанов наяве!
Снимка: БТА

Президентът по никакъв начин не е облагодетелстван от постановения акт за прекратяване на образуваното производство на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, нито от неговото забавено оповестяване. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава, след като днес прокуратурата внесе обвинителен акт срещу бившия шеф на антиконфликтната комисия Филип Златанов заради това, че не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения с цел да набави за други лица облага или да причини вреда.

Още по темата
Прокуратурата смята, че той е извършил незаконни действията при проверките срещу президента Росен Плевнелиев, неговата съветничка и бивш зам.-председател на Комисията за финансов надзор Димана Ранкова и бившия главен одитор на Сметната Палата Лилия Бунева.

Според съобщението на прессекреариата Росен Плевнелиев не само, че не се облагодетелства от прекратяването на проверката, ами напротив - това вреди на репутацията на президента.
 
„Прекратяването на производството означава, че във всеки един момент същият сигнал може да бъде разгледан отново. Правата на лице, заемащо публична длъжност, което не е в конфликт на интереси, какъвто е случаят с президента, са защитени, когато спорът се реши по същество.
 
Държавният глава призовава прокуратурата да направи публични всичките си констатации, за да не остане усещането в обществото, че след месеци разследване е повдигнато обвинение само защото не е оповестено решение, което по същество ощетява президента“, пише още в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
1
 
! Отговори
Angel83 преди 10 години
Работата на Плевнелиев никак не е чиста. Виждате как Филип Златанов е един от много, които са прикривали следите на ГЕРБ и лично президента на Република България. Нещата навлизат все по-навътре и по-навътре. Кога ли Росен Плевнелиев ще си признае за икономическите кръгове около него и връзката му със скандалния олигарх Иво Прокопиев? Той не е честен спрямо своя народ, така че аз вече вяра му нямам честно казано. Дори съм скептично настроен за референдума който предлага.
15
4
 
1
 
! Отговори
Novacaine преди 10 години
облагодетелствал се е той колкото и и да отрича. Той и за връзките си в Прокопиев отирчаше ама то друго се оказа
14
4
 
1
 
! Отговори
Илияна преди 10 години
Не е ясно дали наистина Президента не е облагодеталстван в някаква степен от точно този човек, който тогава е заемал много важен пост, но все пак - не се знае. Има си прокуратура за тази работа, нека не ходи да се обяснява наляво надясно и да пречи на разследването.
13
3
 
1
 
! Отговори
teritorialno_podelen преди 10 години
Само мълчание на комисията по случая поражда съмнения! Ако президента беше чист, досега щяха да се знаят резултатите от проверките. Но явно нещата стоят по друг начин и сега се прави така, че резултатите от проверките да се нагласят, че да не излезе нещо за президента!
12
4
 
1
 
! Отговори
Моника преди 10 години
Държавният глава да замълчи, ние не сме толкова глупави, за да не разберем за какво става на въпрос. Не един път е имало конфликт на интереси, дори и конфликт с личността му. Така, че за негово добро е да спре да натиска и предлага да бъде разследван. На всички ни е ясно, че и в прокуратурата има хора, които да работят за името и репутацията му. А и ако се поднови разследването не се знае какви нови неща могат да излязат около личността му.
11
1
 
1
 
! Отговори
acustix преди 10 години
muftiata pee po-hubavo! - aferim, ima poveche publika.
10
2
 
8
 
! Отговори
Мооляяя преди 10 години
Ние твърдо искаме всичко да е наяве. А Вие сигурен ли сте, че всичко трябва да излезе наяве ? Ако да, всички гербери направо си стегнете основното необходимо и право към ЦСЗ. Хич не чакайте "наявето".
9
4
 
5
 
! Отговори
Тошо преди 10 години
г-н Президент,а какво стана с тефтерчето на оня *** Рашков или за него вече се млъкна,защото се засягат интересите на БСП и ДПС
8
1
 
11
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
Господин президент, не се занимавайте с дребни въпроси, а вижте какво става с държавата ни, Прочетете статията на проф, Станислав Станилов във в, ,,Нова зора,, от 4 февр, -,,Целта на Турция,,, и излезте пред българския народ и му кажете вярно ли е това и какво правият по тези въпроси нашето президентство, правителството, Народното сърание Напишете материял по въпроса в нашата преса и пр,
7
2
 
6
 
! Отговори
dyk преди 10 години
Защо, не дадат тефтерчето на експертиза, да се види кое кога е написано, и кога и от кого e допълнено?
6
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изкарат ли всичко наяве, тоя е политически труп.
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZZARSTVO BALGARIA I Tarnovskata Konstituzzia...
4
6
 
7
 
! Отговори
ATAKA преди 10 години
DALAVERITE NA GERB IZLQZOHA NAQVE-DANO DA IMA OYSDENI.SYS SYDEISTVIETO NA ATAKA
3
8
 
12
 
! Отговори
ATAKA преди 10 години
ZAEDNO SYS TIKVATA POD RYKA I KYM KILIQTA
2
6
 
9
 
! Отговори
Расим Плевнелиолу преди 10 години
Зачеркнете само този ред "Плевнелиев -> недопустимо е да стане известно" и пускайте останалите на бобслея!
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на коалицията тефтерчето е във Сидеров