Цацаров: Няма данни за умисъл в трагедията в Горни Лом

Нито една от версиите на разследването не води към това
Обновена: 9 окт 2014 10:34 | 8 окт 2014 22:06,
63
Цацаров: Няма данни за умисъл в трагедията в Горни Лом
Снимка: архив БТА

Главният прокурор Сотир Цацаров отхвърли версията за умисъл при взрива в завода в Горни Лом. Вчера собственикът на фаталния цех Валери Митков обяви, че трагедията, отнела живота на 15 души, е саботаж или външна намеса.

Още по темата
„Няма никакви данни, че се касае за умишлен палеж в завода в Горни Лом”, каза главният прокурор пред Нова телевизия. Прокуратурата е категорична, че нито една от версиите на разследването не води към подобен извод. От обвинението подчертаха, че на територията на завода са се съхранявали 800 000 мини, съобщи още телевизията.

Вчера собственикът на завода обясни, че не е възможно инициирането на една противопехотна мина да доведе до такава ужасна трагедия.

„Хиляди такива и други боеприпаси са били утилизирани в този завод. Тези противопехотни мини са били активирани от бризантно взривно вещество. По друг начин не е възможно те да бъдат активирани”, каза още Митков, който загуби сина си в трагедията в завода.

Версията, че взривът в Горни Лом не е бил случаен, лансира първо лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. В нощта на изборите той обяви, че трагедията се е отразила негативно на предизборната кампания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
когато ЦАЦАРУРАТА каже ДОБЪР ДЕН ,ВИЖТЕ СЛЪНЦЕТО!КОСТИНБРОД? КТБ ? Поръчката за мините от Гърция е за 1МИЛИЯРД!СТАВА ВЪПРОС ЗА СДЕЛКА ОТ межждународна конкуренция!КАКВО ПРОУЧИХА та отхвърлят възможност за саботаж? С този взрив се ЕЛИМИНИРА ФИРМАТА,защото най-добрите приятели и СПЕЦИАЛИСТИ и ЕДИНСТВЕНИЯ СИН ЗАГИВАТ!Митков ВЕЧЕ Е ЕДНА СЯНКА без желание за бизнес и живот!САБОТАЖ Е СЪВСЕМ допустим когато става въпрос не за МИЛИОНИ ,А ЗА МИЛЯРД!Митков знае КАКВО говориЗАЩОТО Е СПЕЦИАЛИСТпо взривове
50
0
 
0
 
! Отговори
Има преди 9 години
Има една много хубава руска реклама дето трябва да я пескат на нашите политици , които си мислят че блатото е само за обикновенните хора. ЕДин полицай взема подкуп от пиян шофьор, които след няколко кръстовища блъска съпругата на полицая. Трябва да им я пускат и на нашата полиция
49
0
 
0
 
! Отговори
До 52 преди 9 години
ПРЕДУМИШЛЕНО е убиството защото в писмен вид е имало становище на ИТ за това, че условията на труд са опасни. Инспекцията е виновна защото не е затворила предприятието когато е констатирала нарушенията , ВЕДНАГА. А собственика защото го е причинил. Но масоните даже сигурно ще му изплатят обещетение за вредите ....
48
1
 
0
 
! Отговори
Еи преди 9 години
КОРЕМИПАРА ***, как да няма умисъл, има предумишленно убийство от собственника и служителите на ИНСПЕКЦИЯАТА по труда. Давали са си сметка , че словията на труд са зле и са оставили хората да ***. Единственно не са знаели рулетката на коя смяна ще се падне
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ne e daleche denyat,kogato "666" na cionizma shte otide v zabvenie.Tamir Pardo dalgouhia evreyski merzavec,sega veche ne se chuvstva konfortno i v Tel Aviv.I izraelskata armia mu sa prigotvili Drenova toyaga na tozi mirizliv mosadski izverg.
46
0
 
0
 
! Отговори
dokazano zlovonen Ci преди 9 години
Въпрос с понижена трудност : Защо еврейски изверг,служител на зловонната Мосад или "Билденберг Group" не отидат да заседават в следните страни :Палестина,Иран,Ирак,Египет,Сирия,Ливан,Кипър,Турция,Индия и Пакистан,Малайзия,Япония,UK,Русия и бившите съветски републики ? Ами,понеже там ги знаят че са еврейски терористични ***,това е! Имат терористични актове и в още много страни включително и в САЩ(завода за амониеви торове,"Маратона,"11-ти септември"...)
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 45Спри да консумираш халюциногенни гъби , виж как са ти размътили мозъка.
44
0
 
0
 
! Отговори
az byah dotuk. преди 9 години
А на мен не заложихте ли семейството ? Аз бях инструмент и на продажните български служби по неприязън.И защото заложиха семейството ми заради това,че да не се обидят определен кръг еврейски терористични *** и от МОСАД.*** във всичките български правителства и служби !
43
0
 
0
 
! Отговори
4e преди 9 години
Че какви доказателства да имаш ?! Не беше ли направен одит,не бе ли се случило "такова" и на Петолъчката ? Ами в Мари-Кипър ? Ами задействането на "пратката" на летище Сарафово.Набедихте невинно момче(на кадъра,в кръгчето),че е той,всъщност-нищо неподозираш човек.Ставаше дума за радиостанции,но уви-САТ,зловещите високотехнологични военни технологии.Някой има ли "спътникова карта" или оператори с достъп до тези системи ? Отговорет на тези въпроси се крие около "Enigma 1818/2011" към .......... ..... !
42
0
 
1
 
! Отговори
Грух-грух преди 9 години
Ей,Бузанчо, кажи си кои стоят зад тебе? И кога най-сетне ние, хората на Б-я, ще избираме директно гл.прокурора? Само питам де, щото никой не реже клона, върху който седи.
41
0
 
0
 
! Отговори
e преди 9 години
SAT-terorizam !
40
0
 
3
 
! Отговори
Цацаратур Смешков преди 9 години
Щях да се учудя ако имаше такива данни.И след всяка трагедия си задаваме баналните вече въпроси : Защо ? Кой е отговорен ? Кой трябва да следи дали се спазват предписания , правила и т.н.тЕ като прокуратурата излиза с такива умозаключения отговора е един НИКОЙ! Демек работите на собствен риск и каквото и да се случи виновни сте самите Вие! Ама , не били осигурени предпазни средства (примерно) , обучение, подходящи условия за работа. .... ооооо това е без значение.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога се случи това масово убийство? Съвсем случайно ли съвпада с шабата на смъртта Мабон? Ритуалът Мабон включва ли слизането на Персефона (Черната майка) и свитата й в подземното царство, носещи сърп и ожънати класове? какво се цели с този ритуал? Случайно ли стана една седмица преди изборите?
38
0
 
4
 
! Отговори
. преди 9 години
За умисъл най- вероятно няма, но престъпната небрежност си е налице. Вижте от години колко доклади има и предложения за затваряне на завода, т.к. не отговаря на купища изисквания, вкл. за безопасност.
37
0
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Има "безмисъл" за последствията, безотговорност и съзнание за безнаказаност и корупция между собственика на цеха и съдията, който е разрешил работата на цеха въпреки нарушенията !Цацата и правосъдието ни като са слепи, Бог вижда!
36
0
 
7
 
! Отговори
гвгк преди 9 години
Кога прокуратурата ще разследва държавните чиновници и служители където издават разрешителни противоречащи със закона?Едно от тях е тормоза на гражданите от издаването на денонощни разрешителни в жилищна зона!!! Хиляди жалби и тези от Столична община си затварят очите Докога?
35
2
 
5
 
! Отговори
до някой 41 преди 9 години
Коренът на ниската раждаемост у нас се казва ТКЗС.И преди 50 г.за прозорливите е било ясно какво ще стане..Хората не са чак толкова намалели,просто не са в България.И преди 30-40 г.беше ясно,че ако има право на свободно пътуване,бълг,население ще се юрне масово навън.
34
1
 
3
 
! Отговори
Сальор преди 9 години
Някакъв *** от завода твърди,че при удар с чук се избивал детонатора!?Взривателят е в мината само в минното поле!Когато там са заредени,те не се обезвреждат/пехотните/,а се взривяват!Престанете да пишете глупости!Никои мини не се транспортират с поставени в тях взриватели!
33
1
 
6
 
! Отговори
някой преди 9 години
Постановка на въпроса:1910-1946- за 36 год- с "данни" за капитализъм,фашизъм ,няколко балкански и 2 световни войни населението на БГ нараства с 2,7 млн човека,1946-1989-за 43 год- с "данни" за социализъм и липса на войни- нараства с 2 млн човека,1989-2014- за 25 год-с "данни" за демокрация и липса на войни - намалява с 1,8 млн човека. Въпрос:Има ли данни за мирогледа на демократите,управляващи България през последните 25 години?Явно не са фашисти и комунисти, а откровени антибългари !!!
32
3
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 9 години
А що не допуснеш,че сина на червената мутра-назначен капиталист от другарите от ДС не си пече сега *** на някой екзотичен остров?По скоро става въпрос за продажба на оръжие на ислямски терористи и заличаване на следи.Сега няма как да преброят колко са били мините.