Гешев: Ще изчакам решението на президента

Каквото имам да казвам, ще го кажа в България, заяви той
Обновена: 13 юни 2023 10:56 | 13 юни 2023 10:48, Красимир Ангелов
88
Гешев: Ще изчакам решението на президента
Снимка: БГНЕС

"Ще изчакам решението на президента Румен Радев за указа за отстраняване. Ще изчакам решението на Конституционния съд. Каквото имам да казвам, ще го кажа в България".

Още по темата
Това заяви главният прокурор Иван Гешев след краткото му изслушване в мониторинговата група към комисията ЛИБЕ, съобщава bTV.

Главният прокурор посочи, че на заседанието на мониторинговата група е обсъдено зловредното руско влияние и корупцията по високите етажи.

Както е известно, пленумът на Висшия съдебен съвет гласува в понеделник да освободи предсрочно от длъжност главния прокурор Иван Гешев по предложение, направено от четирима членове на Прокурорската колегия заради изказване, което накърнява престижа на съдебната власт. Това стана с подкрепата на 16 членове на съвета, против гласуваха четирима.

Гласуването се проведе в отсъствието на главния прокурор. Подобна процедура се случва за първи път у нас.

Иван Гешев встъпи в длъжност като главен прокурор в началото на 2020 г. Неговият мандат е седемгодишен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
2
 
! Отговори
Хахаха ;-))) преди 11 месеца
Гешев си глътна езика в Страсбург.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кажи си, Иване, те ще те разберат.
65
3
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 11 месеца
За жалост цялата дьржава е превзета няма как дори и главен прокурор да се опьлчи срещу - синдиката , емиграция е спасението
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На тоз бих му обърнал каскета с хастара на горе ако бях министър на правосъдието.Няма как държавните институции веднъж да издават указ за задържане Цветан Василев за свидетел.А Гешеф свободно да си пътува без някой в държавата ни, да му търси отговорност.Ако Цветан Василев е съучастник в престъпление Защо Гешеф да не е .И двамата знаят много , но само Василев е преследван от закона в България.Това не е ли разчистване на сметки и ползване държавните институции за лична разправа.
63
0
 
12
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 11 месеца
Как се обръща живота, един път си горе, после си доле.Един път нахлуваш с тежко въоръжение да сплашиш Президента, а не след дълго чакаш благоволението на същия този Президент да издаде указ за отстраняването ти от поста Главен прокурор!!!
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На това в нормалните европейски държави му викат ,,изнудване".Или вадене на компромат.Натиск върху решенията на отговорни държавни органи и лица в системата за сигурност .Гешеф ползва легално компромат като средство за натиск по взимани решения .Трябва да бъде незабавно задържан и разпитан от органите съблюдаващи реда и законността.Ние държава ли сме или азиатска ***.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това ми звучи противоконстуционно.Ако си свидетел на престъпления нямаш право да задържаш информация Това е наказуемо по закон.Друго престъпление което Гешеф извършва сега е. ,че ползва информация като йпмропат за изнудване Накратко, изнудване.Което по НПК трябва незабавно лицето Иван Гешеф да бъде проснат на земята и отведен с белезници.
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега Гешев и Радев имат общ враг. Гешев се бори за себе си, излиза жалък от властта, докато на Радев му предстои импийчмънт и трябва много добре да се замисли, ще се съюзи ли с отстранени главен прокурор, или не.
59
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нещо много съмнително станаха дружки с чорапа, да не се окаже , че всички обвинения са скалъпени от службите на президента?
58
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Президента нали каза вече ? - Мутри вън . Кво има да чака още ? Искаме да видим сделката за Ф16 в съда . Самолет който не отговаря на условията на конкурса го печели . Три това много по скъп чужд самолет срещу нашия европейски грипен който купи и Орбан . Не може да гледаме корупцията по телевизора заради българските атиопбан ,евроатлантически партии .
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
...също така,ще е добре да изчака прогнозата за времето за утре, за да реши окончателно какво точно ще каже и къде ще го каже.
56
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Докато Народа не се превърне в Главен Прокурор все така ще е
55
11
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 11 месеца
Оня същият президент, който ти организира ПУМИЯТА чрез ДБ,ПП , Отровните и атентата.И изведнъж Бойко виновен ...смях
54
0
 
6
 
! Отговори
Ха преди 11 месеца
Що така бе, Гешев ние чакаме шоу ти го отменяш ?
53
0
 
3
 
! Отговори
Мария преди 11 месеца
Гешев,а какво прави лицето Атанас Чобанов от ,,Бивол" пред вратата на ЛИБЕ ! ? Да не би той да е приятеля ти който ти дава листчета и ти намеква ,,индиректно", че са от Борисов"
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този ми е познат кой беше
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Българският Самурай се бие само в гърдите ... та така и с бившия главен прокурор. Предполагам, че е подсигурил и внуците си покрай покриването на корупцията в най високите етажи на властта. Пито платено, сега спокойно може да добива като редови прокурор с ресор битова престъпност по селата.
50
0
 
10
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 11 месеца
Еее само дето толкова се надуваше и заплашваше как имал изслушване в ЕП. Заряза изслушването си в БГ, за да ходи в Страсбург, тръгна ден по-рано, толкова шум вдигна, толкова се приготвя, а накрая ... 20 минутки и го изпратиха да си ходи! Можеше просто да изпрати заместник.
49
0
 
8
 
! Отговори
Хмм... преди 11 месеца
Ей какво нещо, а някога Гешев прати въоражени спец. части да влезнат в президенството и да арестуват един костюмар зад бюро, а сега....чака нашия Гешо решението на тоя същия президент дали да подпише указ за отстраняването му или да изчака думата на КС.
48
6
 
4
 
! Отговори
РАДЕВ, КАЖИ СИ... преди 11 месеца
С ГЕШЕВ СЪМ......КОМБИНАТА Е ОТ 2020 - ЗА ДА ИМА ПОВОД ДА ВДИГНЕ ЮМРУКА И ЗА ДА ОГЛАВИ ПРОТЕСТИТЕ, ЗНАЕЙКИ ЧЕ ЩЕ ИМА ВОЙНА НА РУСИЯ....