Гешев отсече: Политиците са корумпирани и зависими

Държавата се управлявала от джипове
Обновена: 17 юли 2023 14:12 | 17 юли 2023 14:12, Камелия Цветанова
69
Гешев отсече: Политиците са корумпирани и зависими
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Никоя прокуратура и никой главен прокурор в света не могат да се преборят с корупцията и с кражбите, когато корупцията и кражбите са държавна политика. Няма как да постигнеш резултати за справедливост, когато политиците, които реално управляват страната, и икономическите кръгове зад тях воюват и не искат да има справедливост. Когато МВР не разкрива престъпления, а воюва с прокуратурата. Когато парламентът променя закони в интерес на олигарсите".  Това каза пред БНР бившият главен прокурор Иван Гешев, който създаде Сдружение "Справедливост за България".

Още по темата

Той допълни, че държавата се управлява от задната седалка на джипове.

"Няма справедливост, защото политиците, освен че са некомпетентни, корумпирани, зависими, създават съзнателно некачествени закони и се опитват да контролират съдебната власт по начин, че да могат да продължат да крадат", коментира той.

По думите му причината за неговото отстраняване е изтекла информация, включително и по "Барселонагейт", какво ще се предприеме.

"И бях отстранен в нарушение на закона и Конституцията, докато летя със самолет, за да дам информация на Европейския парламент. Това го направиха партиите "политически боклук", които контролират ВСС. В юридически смисъл случилото се е прецедент и безобразие. Ако е вярно, че не съм си свършил работата, че съм зависил от някоя партия, още щях да съм главен прокурор. След като съм отстранен, значи съм си вършил работата", отсече той.

В предаването "12+3" Гешев подчерта още, че през последните години трите вида власти - в нарушение на принципа на разделение, са се слели, а целта под идеите за реформи, справедливост, европейски ценности и промени в Конституцията, е само една - прокуратурата и съдът да бъдат овладени.

"За да може, като се краде, да се краде безнаказано", отсече Гешев.

За "Справедливост за България" той посочи, че е родолюбиво, патриотично, консервативно движение с цел - България да бъде отново силна.

"Няма да разчитаме на олигарси. Нямаме финансиране. Ще направим сметка, за да могат нашите съмишленици да ни помогнат. Съмишленици са тези, които вярват в България. Ще се доверя на хора, които в името на България, са готови да поемат риск", обясни той. 

Гашев поясни, че се обмисля под каква форма "Справедливост за България" може да се яви на местните избори.

"Нямам амбиции към кметски пост. Имам амбиция да помогна на държавата да се възстанови, да се върне надеждата на хората", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: прокурорИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев отсече: Политиците са корумпирани и зависими .... а после добави - Отдавна мечтая да съм политик.
61
3
 
0
 
! Отговори
Криминален трилър преди 10 месеца
И вие да сте на мястото на Гешев, нищо няма да направите, а ако посегнете на мафиотските структури, няма дълго да сте между живите, но хората на високите постове се примиряват, защото им се живее. Знаете какво се случи на Корадо до Катани от филма "Октопод" - разстреляха го, като куче.
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пyckaй нa Max вeнтилaтopa Гeшeв! Ta чak go Пocoлcтвoтo ga зaмиpишe...
59
1
 
2
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
ХА ХАааааааа...че КОЙ НЕ ГО ЗНАЕ !!.......Тия гладни сукалчета кой да ги грани а....Плати солидно на Първанката или тая Буралиева ли ква там беше и чакай гласове да се ринат с лопата.....
58
1
 
4
 
! Отговори
# АРЕСТУВАЙ ПУТИН преди 10 месеца
РУСКИТЕ ПОЛИТИЦИ НЕ СА КОРУМПИРАНИ..... НЕ СТАВАЙ ПОЛИТИК ТОГАВА... И ТИ ЩЕ СИ КОРУМПИРАН....
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това момче не беше ли до ония ден главен някъв там при прокурорчаатъ. Изгониха го и се сети че някакви хора били престъпници , корумпирани и какви ли не. Да не дава Господ да се срещаме насаме!
56
1
 
6
 
! Отговори
Амиии преди 10 месеца
Това е обществена тайна. А вие г-н Гешев какво направихте срещу това като главен прокурор? НИЩО! А сега целите да съберете вот. Но хората помнят.
55
1
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 10 месеца
За Гешев: - "Говорù, говорù, говорù! аз притварям очи и те слушам: - Ето, минахме сънни гори и летим над морета и суша. Вляво кървава вечер гори, вдясно тъмни пожарища пушат. Де ще стигнем, кога зазори? Този път накъде лъкатуши? - Ти не знаеш, ти не знаеш? Аз също не знам, но води ме, води ме натам!"
54
1
 
3
 
! Отговори
Реджо преди 10 месеца
Когато можеше да вършиш работа и да промениш нещо,ти Гешев избра пътят на нашите политици-Чрез корупция,кражби и рекет към лично облагоденствие!Сега с пълен джоб и сметки-харчиш,духаш супата и гледаш ли гледаш!***!
53
2
 
4
 
! Отговори
Гешев преди 10 месеца
е казал истината, въпреки да знае перфектно, че никой нищо не може да направи, за да промени статуквото, а е и много късно. Всичко стартира от Лукавия и българите в България имат само един шанс - да напуснат страната и се устроят в някоя нормална държава, за да бъдат независими. Казвам ви го като българин, напусна България с еднопосочен билет.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев , залога е голям , или ти ще кажеш всичко по БНТ , или тиквата теб ще изяде !!!!!!
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев, спомни си 1 г назад, когато МВР ти подадоха банкянския крадец и двама негови сподвижници с белезници. Ти какво направи?! Изгаври се с МВР и всички изстрадали хора. Вероятно сега горчиво съжаляваш. Ти беше от страната на бандитите. Сега те ти "режат главата" и търсиш съдействие.
50
1
 
7
 
! Отговори
Главанак преди 10 месеца
Три години къде беше? Прикриваше и продължаваш да прикриваш извършените от мафията герб престъпления! Или чакаше да изтекат давностните срокове по някои дела! И защо сега се оправдаваш? Когато арестуваха най- големия мафиот на Балканите, ти какво направи? Сега е лесно да се говори за политически ***, а ти какво направи срещу него?На тези въпроси отговори, и аз пръв ще се присъединя към симпатизантите ти!
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С художествената си самодейност Гешев превърна не про сто прокуратурата, не само съдебната власт, а ДЪРЖАВАТА с всичките й институции в ПОСМЕШИЩЕ.Всеки средно интелигентен човешки индивид с минимално достойнство отдавна би се оттеглил и скрил някъде.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев не схваща следното: досега е имал толкова голяма власт, че е можел да се противопостави на всякакви вмешателства, ако е искал. Ако не го е направил, значи не е искал. Т. е., ако тези, които сега обвинява са виновни наистина, той се явява техен помагач.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев никаква работа не може да свърши. Неговата цел е да се откупи, да сключи приемливо за него споразумение с мафията, която го е назначила. като всеки *** милиционер той се има за много значим, живее с илюзията, че светът се върти около него. Даже и на поезия го избива този интелектуален инва лид.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев допусна груба грешка, че не подкрепи Рашков, когато ги беше арестувал.
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре бе Гешев, давай и ги разобличи всички и да си платят. Направи Божков защитен свидетел и вкарай цялата изедническа клика в затвора докато не умрат. Само тогава ще изкупиш греховете си, които имаш пред Българите и Майка България.
44
1
 
3
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 месеца
Когато яде кюфтетата не плака Името ти, беше станало нарицателно...., какво искаш и защо плачеш.....
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев е пътник, но трябва да си замине заедно с Борисов и Пеевски, от които е бил назначен с единствената цел да потулва престъпленията им. Ще се радвам ако Гешев успее да говори пред европарламента и комисията в Брюксел, която се състои от мошеници, подобни на закриляния от тях Тиквон.