Йоловски потвърдил, че е заплашван заради обществени поръчки

От днес той е с охрана
Обновена: 31 окт 2023 19:12 | 31 окт 2023 19:10, Стела Стоянова
60
Йоловски потвърдил, че е заплашван заради обществени поръчки
Снимка БГНЕС, архив

Министърът на електронното управление Александър Йоловски е потвърдил пред прокурор от СГП, че е бил заплашван във връзка с възлагане на обществени поръчки. Затова на министъра е назначена охрана с постановление на прокурор, предава БНТ. Самият Йоловски е със засилена охрана от НСО, а семейството му се пази от хора от главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" на МВР.

Според съобщението има събрани доказателства, че Йоловски е бил заплашван във връзка с възлагане на обществени поръчки. Той е в качеството на свидетел по делото.

На 27 октомври на председателски съвет в НС той заяви, че Кирил Петков (ПП) и Божидар Божанов (ДБ) са го притискали да не обявява обществени поръчки за 640 милиона лева, а направо да даде парите на посочени от тях фирми. Според Тошко Йорданов от ИТН Йоловски дори е казал, че Петков е заплашил децата му. ИТН подаде сигнал за корупция до прокуратурата, КПКОНПИ и европейската прокуратура. Десислава Атанасова от ГЕРБ потвърди, че Йоловски се е оплакал от натиск и заплахи.

Божидар Божанов, който е бивш министър на електронното управление в кабинета "Петков", заяви, че изобщо не знае за какво става дума, и поиска пълна проверка по твърденията, като обеща да съдейства максимално. Интересна подробност е, че Йоловски е назначен от ПП, в предишния кабинет е бил заместник на Божанов, а в новия Божанов публично гарантира за него.

След изявата си в парламента Йоловски потъна в нелегалност и повече не е правил публични изявления, още по-малко за заплахите. И досега не е ясно дали самият той е сезирал прокуратурата за заплахите срещу него и неговото семейство, както и уведомил ли е премиера Николай Денков за оказвания натиск. Не е говорил и за това каква е съдбата на обществените поръчки за 640 млн. лв., които не е трябвало да бъдат обявявани.

Кирил Петков публично не е коментирал обвиненията.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Някакъв заплаши Тагарев с убийство във фейсбука и прокуратурата се задейства, а този министър са го заплашвали извънземните от друга вселена и прокуратурата не е сезирана
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"са го притискали да не обявява обществени поръчки за 640 милиона лева, а направо да даде парите на посочени от тях фирми"----------------Стана ми едно такова безалтернативно, евроатлантическо дори.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А бря ,от ПП и дб ,имат ли тикви за сащ празника ,нали все са американци
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Настройте машините да изготвят списък на гласувалите за ПП/ДБ и от банковите им сметки да се възстанови сумата.
12
2
 
14
 
! Отговори
ъ преди 6 месеца
Ами сега? На Простото и тоя електронния шеб ек Божанов, пак ли ще им се размине? А Молец ще говори ли по телевизията, както в деня за размисъл? Или то за кражбата на 640 млн не си струва да се говори. Почтените променители, Добрите Сили, ДПМ.
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А между фирмите, които е трябвало да получат наготово парите, дали не е имало и някоя на кандидат-кмета Терзиев?
10
6
 
2
 
! Отговори
Мъж почина в ареста, преди 6 месеца
Мъж почина в ареста, задържали го, защото закачал ученици-- убит убит убит зверски убит от полицаи
9
3
 
17
 
! Отговори
Xa cera, Пpoмeнaтa! преди 6 месеца
Kиpo e мyтpa. Myтpи вън!
8
18
 
4
 
! Отговори
За ПП-ДБ преди 6 месеца
Мафията ГЕРБ-ДПС действат така! Крайно време е да ги изметем!
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
640 милиона лева, Киртака здраво краде.
6
1
 
13
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 6 месеца
ОЩЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ШАРЛАТАНИТЕ ОЩЕ ВИКАЙТЕ ЧЕ БОРИСОВ БИЛ ВИЖТЕ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ОЧИ КАК СЕ ЗАПЛАШВАТ ЕДНИ ДРУГИ ЗА ПАРИ МНОГО ППАРИ ВАШИТЕ ЧЕСТНИ ШАРЛАТАНИ
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия от ПП за пари ще се изпоядат взеимно.
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Харесва ли ви промяната?
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"На 27 октомври на председателски съвет в НС той заяви, че Кирил Петков (ПП) и Божидар Божанов (ДБ) са го притискали да не обявява обществени поръчки за 640 милиона лева, а направо да даде парите на посочени от тях фирми"..................Окачвам с интерес коментарите на тролбригадата на ПП/ДБ.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То добре ама то все на ПП министри ги заплашват ,и съда казва с маши и да се гласува ,а то има само три дни ,че бъдат ли готови да събота когато че ги карат
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не е ли по логично този който го е заплашвал да е в ареста, така няма да има нужда от охрана и други хора няма да бъдат заплашвани?