ВСС решава как да предава информация на разследващата Сарафов

Няма яснота какво се прави при класифицирана информация
1 ное 2023 17:22, Стела Стоянова
5
ВСС решава как да предава информация на разследващата Сарафов
Снимка БГНЕС

Първият избран да разследва главния прокурор магистрат, съдия Даниела Талева, ще бъде изслушана от Висшия съдебен съвет на заседанието на Пленума на 2 ноември, предаде БГНЕС.

ВСС ще я изслуша по повод нейното назначаване и организационни въпроси. Стана ясно, че все още няма правила за администрирането на производствата срещу главния прокурор и неговите заместници. Не е ясно как всички документи ще бъдат предавани от Върховния касационен съд към разследващия главния прокурор.

Няма яснота и какво ще се прави при класифицирана информация. ВСС ще трябва да реши и дали Талева ще ползва информационната система на прокуратурата.

Това създава рискове всички прокурори да виждат какво се случва с разследването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ВССДаниела Талева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
анализатор преди 6 месеца
Заради проядената съд.система от корупция,ВСС прави всякакво номера за да се попречи на разследването на сарафчето.Неуважаеми господа,няма да сте вечни с номерата си.Дано и вас да ви разследват и осъдят за тези дивотии.
2
0
 
0
 
! Отговори
Програмист преди 6 месеца
Понеже съм умен нека да ви улесня, Киро и един заплашват децата на министър, вместо назначаване на охрана може да вкарате тези които го заплашват в затвора и така няма да е заплашван и няма да има други заплашвани!
1
0
 
1
 
! Отговори
До съда преди 6 месеца
Полицията почна да прави каквото си иска. Неделя бях на гости, полицаите от град Котел ме задържаха, под предлог че някой ми е дал 70 лева за да гласувам. Накараха 85 годишната ми майка да пише обяснения. Няма такава държава.