Пеевски сезира прокуратурата за заобикаляне на санкциите срещу Русия

България е един от вариантите за лесното им заобикаляне
Обновена: 27 ное 2023 12:02 | 27 ное 2023 12:01, Камелия Цветанова
110
Пеевски сезира прокуратурата за заобикаляне на санкциите срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Председателят парламентарната група на ДПС Делян Пеевски сезира изпълняващия функциите на главен прокурор  Борислав Сарафов и председателя на ДАНС Пламен Тончев във връзка с журналистическо разследване, доказващо заобикалянето на санкциите срещу Русия в България, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Поводът за сигнала е разследването на журналиста от bTV Стоян Георгиев "Слонът в стаята. Санкциите не работят",  за това как руски олигарх и политик заобикаля санкциите и върти милиарден бизнес в България, се посочва в съобщението.

Пеевски заявява, че независимо от декларираната готовност на България за спазване на санкциите срещу Русия, журналисти доказват, че България е един от вариантите за лесното им заобикаляне. Настоявам за задълбочено разследване и наказания, при доказана вина, посочва председателят на ПГ на ДПС.

Председателят на ПГ на ДПС  настоява да бъде извършена цялостна, задълбочена и всеобхватна проверка, при която, ако бъдат установени конкретни лица, извършили нарушение на закона, което е довело до заобикаляне на наложените на Русия санкции от Европейския съюз, да бъдат предприети всички, предвидени от закона мерки. Това е поредният сигнал, с който Делян Пеевски сезира Прокуратурата и ДАНС, свързан със системното нарушение на санкциите срещу Русия, след този за имотите на руската държава в България и серията от сигнали, относно дейността на "Лукойл", припомнят от пресцентъра на ДПС.

Необходимо е държавата с всички свои инструменти да се противопостави на налагащото се тревожно впечатление, че международните санкции срещу Русия, които целят да бъде спряна агресията и да ударят военната машина на Москва, олигархията и самия президент Владимир Путин, на практика не работят в България, настоява Делян Пеевски, цитиран от партийния пресцентър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 5 месеца
А,кой ще сезира Прокуратурата за Пеевски?!Дори те отдавна ,ако бяхме Правова държава ,трябваше да са се самосезирали - имат много основания ,за това....А ,не същата да се използва от политико- икономическите кръгове за поръчкови мероприятия от всякакъв характер и за да организират и репресиите ,защото останалото престъпно зверство ,не им е достатъчно с напълно необосновани искания за хора ,които са неудобни поради някаква причина на някого от местните деребеи и за обслужване на лични интереси.
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Че те медиите на кого да чистят имиджа ако не на Шефа им.
79
0
 
2
 
! Отговори
Ужас! преди 5 месеца
Завладяната от мафиотите държава! Медиите чистят имиджа на НаМагнитения Шиши, който ежедневно си пиши фалшиви активи с различни провокативни изказвания.
78
0
 
3
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 5 месеца
Санкционираният от САЩ Пеевски изведнъж се загрижил за санкциите срещу руските олигарси!
77
0
 
1
 
! Отговори
ТТттт преди 5 месеца
До Христо ХристовРистьооооооооооооПомисли........................
76
0
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 5 месеца
До Абе 82 Беше , но вече не е .
75
1
 
5
 
! Отговори
taschunka witko преди 5 месеца
Кога ще се задейства Закона на Магницки и Шишо в пандиза?
74
4
 
3
 
! Отговори
ВСИЧКО РУСКО преди 5 месеца
Е ВРЕДНО И ОТРОВНО.... ВКЛЮЧИТЕЛНО ПП И ДБ, АКО ПЛЮЯТ ПО ПЕЕВСКИ, ТРЪГНАЛ ДА БОРИ МЕЧКАТА ОТ АЗИЯ И НЕЙНИТЕ ПОД.ЛОГИ В БЪЛГАРИЯ, АКО И ДА СА ОТ ПП ДБ....
73
3
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 5 месеца
Деляне спри! Мнного си малък та да мериш пи..ка с Путин.
72
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Шиши се маже на Посолството, ама няма измъкване от списъка Магнитски !
71
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 месеца
тоя "страничен ефект" от човешката еволюция е толковатъп,че не може да разбере ,че вече е ДАМГОСАН от чорбаджията си и както и да се гърчи и мята,излизане от "Списъка" НЯМА !!!!!....Ега тиТЪПОТО съществително !
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма ли да миряса най-накрая? Че те даже САЩ заобикалят санкциите срещу Русия.
69
2
 
11
 
! Отговори
Емигрант преди 5 месеца
"Достойният човек знае кое е справедливо,проsтия знае кое е изгодно"-ако медиите в България бяха достойни този иzмекяр нямаше да бъде отразен сега със статия!САЩ най-силната икономика му забрани да влиза на територията и заради престъпна дейност и корупция,в България този е депутат и политик с"тежка дума"!Най-голяма вина за беднотията в България носят неадекватните медии които дават думата само на такива като Пеевски,Вл.Горанов,Тиквата,вместо прокуратурата да ги разследва те"висят"из медии и раз
68
3
 
10
 
! Отговори
кое не е така? преди 5 месеца
Прасчо иска да изгони Лукойл и да прилапа Нефтохим за жълти стотинки. Дреме му за санкциите срещу руснаците. Еднакво вреден е и за тях и за американците. Опасен е и за националната ни сигурност!
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не сме Абе!
66
3
 
11
 
! Отговори
Абе преди 5 месеца
Тоя не беше ли в списъка Магнитски ?!
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Чехия увеличи вноса на руски газ, и сега 40% от газа е именно Руски. А ние още продължаваме да се правим на по-католици от папата и да плащаме космически цени!!!!!!
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е политически въпрос. Обърнал се е към грешното място!
63
0
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 5 месеца
Този няма да престане да работи против българските интереси. Американците имат долари, Путин няма....дай да прецакаме България със скъпи горива защото американците им дали долари. После ама защо гласуват за ***... Ами не, не гласуваме, ама трябва ли? Прекалявате! Имаме дерогация до декември 2024та и нека си я ползваме. Взехте ни беломорския излаз и нямаме друг евтин коридор за внос на нефт.
62
2
 
10
 
! Отговори
Зайко преди 5 месеца
Шебек, гледай си здравето, иде Коледа-ще се яде свинско, а прасета по кочините нема-само в парламента!