Шефът на ВиК - Бургас с обвинения от прокуратурата за злоупотреби

Цветан Мирчев уволнил служителите, свидетелствали срещу него
8
Шефът на  ВиК - Бургас с обвинения от прокуратурата за злоупотреби
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Бургас призова директора на водното дружество в града Цветан Мирчев, за да му предяви обвинения. Той заема поста от 4 месеца, след като дългогодишният ръководител на дружеството инж. Ганчо Тенев беше освободен.

В края на работния ден вчера новият директор Цветан Мирчев е освободил от длъжност 8 души от ръководния състав на  ВиК - Бургас, сред които и главния инженер.

Преди 2 седмици, след получени сигнали за злоупотреби, започна разследване срещу директора на ВиК - Бургас Цветан Мирчев. Освободените служители от ръководния състав на дружеството са дали показания срещу него.
Главният юрисконсулт Десислава Златева обясни какви са злоупотребите.

"Злоупотреба с обществени поръчки, сключването на множество договори, под праговете на Закона за обществените поръчки, които фиктивно са изпълнявани, т.е. не са изпълнявани, просто са заплащани, злоупотреба с незаплащане на фактура за електрическа енергия към определено дружество, с цел начисляване на неустойка", каза тя, цитирана от БНР.

Златева допълни, че са освободени главният инженер, ръководителят на отдел "Обществени поръчки", ръководителят на европроекта за водния цикъл за 400 милиона лева, по който в момента се работи в дружеството, заместник-ръководителя район "Бургас", ръководителят на района, главният енергетик и техническият сътрудник на управителя.

"Техническият сътрудник е освободена поради липса на качества. Всички останали, понеже заемаме ръководни длъжности, сме освободени по чл. 328 ал.2 – за избор на екип. Ние смятаме – всички колеги, че това се дължи на показанията, които сме дали по образуваното дело срещу него", каза Златева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: БургасВиКпрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Друг преди 5 месеца
Кога го назначиха, кога успя да ги натвори всички тези магарии. Сигурно е очаквал всички в купом да излъжат полицията за да го покрият. Софийски адвокат начело на ВиК Бургас уволнява инженери защото са отведени на разпит в полицията. Колко типично по български.
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най-вярната клика на *** Тенев.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как 28 съдии гласуваха вместо 200 - избор на членове на ВСС с шашми. В услуга на Банкятаe-vestnik11 ноември 2023Шестимата съдии, избрани за членове на ВСС с манипулация. Отляво надясно: Мария Терзийска (зам.-председател на Окръжен съд - Варна), Явор Колев (председател на Административен съд-Пловдив), Миглена Тянкова (председател на Окръжен съд - Хасково), Васил Петков (председател на Окръжен съд - Ямбол), Даниела Александрова (зам.-председател на Софийски районен съд) и Младен Димитров (председател на Районен съд - Велико Търново). Шестимата в специално заявление са поискали да встьпят в
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Теди 2 Нищо няма да му направят. Той е платежоспособен.
2
2
 
3
 
! Отговори
Бургас преди 5 месеца
Без да вземам страна, защото не съм вътре в нещата, ще заявяв само това което съм сигурен....предишният директор даваше всички възможни пари на герб и затова въпреки преклонна си възраст и безхаберие стоеше на поста си. Тогава тези хора ,които Мирчев е уволнил нямаха никакви възражения...
1
2
 
3
 
! Отговори
Инфлуенцер преди 5 месеца
Има ли някъде ВИК в изстрадалата ни родина, където се работи така че тази инфраструктура да е поне на 30% от водоснабдяването в другите европейски държави? Аз казвам "не, няма!"