Обвиниха мъж, проповядвал джихад

Той е обвинен и в закана за убийство
26 юни 2024 11:21, Стела Стоянова
45
Обвиниха мъж, проповядвал джихад
Снимка БГНЕС, архив

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд обвинителен акт по дело, образувано на 25.10.2023 г. за пропаганда за война – престъпление по чл. 407 от Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата.

На съд е предаден Б. Ал-Макуаси за това, че на 25.10.2023 г. в гр. София извършил пропаганда за война в нарушение на чл. 20, т. 1 от Международния пакт за граждански и политически права на ООН. Той създал и разпространил видеозапис, на който заснел себе си с поставена на главата традиционна арабска кърпа и отправил към всички мюсюлмани по света призив на арабски език за разрушения и убийства спрямо лица с американски и еврейски произход. Мъжът заявил, че той ще предприеме необходимите действия на територията на България, което е престъпление по чл. 407 от НК.

Обвиняемият е предаден на съд и за още две престъпления по чл. 111 от НК. За това, че на 25.10.2023 г. за времето от 12,39 ч. до около 15,15 ч. в гр. София се заканил да извърши убийство и телесна повреда с цел да създаде смут и страх в населението.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража".

За престъплението по чл. 407 от НК се предвижда наказание лишаване от свобода до 8 години.

Предстои провеждане на разпоредително заседание по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от Темида
Делото за замърсяването на Варненското езеро отново влиза в съда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
А какви преди 2 дни
Са тия спец училища за имами, а Кърджалийско, които са на някакъв специален режим и без никаква отговорност пред дъджавата! Главчев вместо да си играе с точетата в панталоните, да даде обяснение какви са тези мюсюлмански училища! А журналистите да се размърдат и да напрвят проверка на място! Пълна проверка, г- да от ДАНС!
32
0
 
5
 
! Отговори
МОШЕ преди 2 дни
Дедите ми са измислили исляма за да има религия и за най пpoстuте
31
0
 
6
 
! Отговори
Селянин преди 2 дни
***! Сега ще го вкарат в затвора, където ще трови психиката на малодушните (основно ромския етнос) и ще ги радикализира. Франсетата така разпалиха ислямския радикализъм, чрез затворите! Такива фанатици следва да са изолирани от другите!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До АзъКанъАзъ7112136860 - А тези хора, когато се притеснен ли ги виждаш, когато си уплашен или идват на случайно интервали?
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"Джихадът не е това, което ви емпозират контролираните от евреите масовите медии." - Ама разбира се. Първо е "борба", ама такава мека! Нали - с лозунги, говорене, малко по-твърда позиция .... ТО и комунизма така полази едно време.
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ехеее, че то всичките копейки, трябва да ги затворят, по тази логика. А дано, ама надали!
27
0
 
0
 
! Отговори
браво преди 2 дни
е все пак нищо не се е случило . няма убииства , няма всяване на смут и паника . само заплахи . Муаси явно е радикалист . Познава и други . Прилича на терорист . Миналата година очаквахме атентати . Сега от Герб са го заплашили . Службите изтърваха Брендо и убиеца на поли пантев . Сега мислят че се крие в затвора от заплахата на убиеца на Пантев с прякор Миткалото .
26
3
 
2
 
! Отговори
22-ри век преди 2 дни
Религиите трябва да бъдат забранени със закон. От там реорганизация на самата структура "държава" състояща се от банка църква и башибозук.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Путинист, там сега това е модерно.
24
3
 
0
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 2 дни
До Анонимен4 иншалла, татар ага.
23
0
 
6
 
! Отговори
Gureg преди 2 дни
Охооо, сега в пандиза има да го джихадират изотзадзе под душовете...
22
24
 
4
 
! Отговори
Ястреб ходжа преди 2 дни
Дечица, ислямът е едиснственият път за спасението на рода адамов. Вместо да слушате какво ви казват други за исляма, прочетете корана. Джихадът не е това, което ви емпозират контролираните от евреите масовите медии.
21
3
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 дни
До 10. Бях един от кравайците на "Кравай" от краят на 1986 до 1988 година,а след етическият срив на еок-средите се изместих на "Кристал". Какво да ти кажа? На "Кристал" почти всички бяха евреи. Проблемът не е в това да се мрази някой,защото е евреин.Това е престъпление,но не по-малко престъпление от масовото нахлуване на сефаради в политиката в България,които съсипаха моята Родина. Познавах се и с Паси,Филип,Надежда,...После видях гадостта им безгранична.Те никога не признаха злото си срещу нас
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Щот е говорил срещу краварите и кривоносите им господари, ако беше говорил срещу българи проблем нямаше да има.
19
1
 
7
 
! Отговори
Йо преди 2 дни
Тоя пич след като си излежи присъдата да го връщат обратно в Афганистан или там, от което гето е изпълзял и да си проповядва там каквото ще. Защо въобще допускат такива субекти в Европа?!
18
10
 
0
 
! Отговори
turk преди 2 дни
Гасподин хюсейн хафазов е истнски полетик един от малкото ос азнали че балгария може да баде спасена само чрез приемане на есляма и пресаеденевяне към република турция. В София, Пловдив, Сливен, Благоевград и редица други гръдове турците не сме обичани , но скоро ще видят в тези градове когато Кърджа али, тарговище, расграт , уморгат, шумен, силистра където дпс мачка се пресъеденят към турция най ръзвитата держава в сфета ердуан го каза
17
0
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 2 дни
Всички, които проповядват джихад, са всичко друго, но не и мъже. Това са бъзмозъчни амеби, макар че и амебата сигурно е по-интелигентна от тях...
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Значи, който иска да подарява оръжия на укропитеците това е пропаганда за война, тоя чалмаррин сигурно е искал да дава на палестинците.
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"акт по дело, образувано на 25.10.2023 г. за пропаганда за война престъпление" Ало защо не се образуват дела срещу укропитеците и кравароевроатлантическите им слуги за пропаганда за война?
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Стига бе, този миризливвввв турски нацоналист и ислямист Хафъзов депутат ли стана. Как може България като държава да допуска такива депутати, той им много антибългарски изказвания и позиции, беше отишъл в ДОСТ и с Местан се кълняха пред Ердоган и кликата му че за тях има една родина и майка Турция и че ненавиждат бг