Дъщерята на Солеймани: Тръмп, безумецо, мрачни дни очакват Америка!

Върховният лидер на Иран се просълзи
6 яну 2020 10:10, Нели Христова
443
Дъщерята на Солеймани: Тръмп, безумецо, мрачни дни очакват Америка!
Снимка: БГНЕС/ EPA

Улиците на Техеран "почерняха" рано тази сутрин, след като хиляди иранци дойдоха, за да се простят с убития от САЩ генерал Солеймани. Погребението се излъчва пряко по националната телевизия на Иран.

Хората в тълпата плачат, някои държат плакати със снимка на генерала,  могат да бъдат чути и възгласи: "Смърт за Америка“. Дори върховният лидер на Иран, Али Хаменей, се просълзи докато се молеше за убития генерал.

62-годишният Солеймани ръководеше военни операции в Близкия Изток, а за САЩ той бе терорист. По думите на Доналд Тръмп, той е "планирал нападения срещу американски дипломати и военни бази".

След убийството му от американски дрон, властите в Иран се заканиха, че последиците за САЩ няма да закъснеят. Страната се оттегли и от ядрената сделка от 2015 година.

Пред опечалените граждани на Иран днес излезе и дъщерята на Солеймани – Зайнаб. Тя се закани, че "мрачни дни очакват САЩ“. 

"Тръмп, безумецо, не си мисли, че всичко ще свърши с мъченическата смърт на баща ми“, заяви тя пред насъбралата се тълпа, предават от BBC. Тя бе и още по-крайна, заявявайки, че "семействата на американските войници в Близкия Изток ще прекарват дните си, очаквайки смъртта на своите деца".

След траура по улиците на Техеран днес, останките на Солеймани ще бъдат откарани в град Кум, един от центровете на шиитския ислям, за специална церемония, преди да бъде погребан в родния му град Керман.

Когато посети семейството на Солеймани, президентът Хасан Рухани заяви: "Американците не осъзнават  каква грешка направиха. Отмъщението за смъртта му ще приключи едва когато мръсните ръце на Америка бъдат изрязани завинаги от региона.“

През уикнеда Тръмп също не спести заканите си, заявявайки, че страната му има готовност да удари 52 ирански бази, а ако действия срещу САЩ бъдат предприети, Америка ще отговори "много бързо и много тежко".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин и той опика крачолите от страх и се покри да не го гръмнат и него. Видя се, че САЩ могат да ликвидират когото си поискат от хиляди километри и да го направят тихо и точно без да се вдига излишна пушилка. Та и Путин е така може да си замине като едното нищо.
30
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако в САЩ има пълна мобилизация 2/3 от мъжете ще дезертиратЩе, ще... Генералчето го гръмнаха с дрон, чиито оператор е бил на 11 000 км разстояние. Най-много да дезертират, защото им е скучно.
29
4
 
5
 
! Отговори
коджа сикли преди 4 години
до 23 как неси чул нищо бай ти дончо него ли чу какво каза ще нападне 52 културни обекта
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колхозницците под една статия тролят за Германистан и колко била лоша инвазията на исляма, под следващата статия възхваляват Иран и младото и поколение. Чиста проба шизофренния.Абе и те вече не знаят на кой Господ да се кланят. Уж ислямът е заплаха, ама са готови да целунат Корана, само и само на ония отвъд Атлантика да им е зле :D
27
22
 
23
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Да се уточним: Генерал Солеймани не е бил в Ирак на екскурзия за байряма, а начело на въоръжен отряд с цел атентат срещу американското посолство. Вие какво очаквате от американците - да събуят гащите и да се намажат с вазелин ли?Естествено, че ще го гръмнат.Айде, за роднините е разбираемо да говорят така, но за официални представители на иранските власти да държат такъв тон, това е нагло и ще ядат хурката.В момента Тръмп им дава урок. Ако не се научат, следващият урок ще е по-болезнен.
26
12
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АМА МИ И Е КЕФ КАК ИРАН ЗАПЛАШВА ФАЩ ПРОСТО МИ Е МНОГО КЕФ!!!ДАНО СКОРО СЕ ПОЧНАТ , ЧЕ ДА ИМА НЕЩО ПО-ТАКА ЗА КОМЕНТИРАНЕ!
25
4
 
2
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До Анонимен 13Застани си на главата,и тогава решавай!Ще бъде страхотна гледка!
24
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колхозницците под една статия тролят за Германистан и колко била лоша инвазията на исляма, под следващата статия възхваляват Иран и младото и поколение. Чиста проба шизофренния.
23
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво спечелиха агресорите в Ирак, Сирия, Афганистан и къде ли не, разпалвайки войни? Освен хиляди жертви на невинни хора. Прави са били комунистите-империализмът никога няма да се откаже от завоевателните си войни и колониализма.
22
13
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Освен ислям и петрол нищо друго нямат Иран - и заканите им са въздух под налягане. Ако не е страха от намеса на Русия и Китай, САЩ ще опердашат Иран за една-две седмици...
21
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доказателство, че политиката е за политици, а не, за разни фирмаджии, дори и да са милиардери.
20
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пореден епизод на филма "Рухването на САЩ и капитализма". От 1917г. все не рухва, сега в 348 епизод аха аха пак да рухне...
19
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕЙ това е разликата между цивилизования свят и индианците. Не съм чул в САЩ, Франция, Англия, Германия, Испания да заплашват мюсулмански държави след терористични атаки, било то политици или обикновени граждани, а в Ирак, Иран, русия на приказки ни изклаха всичките.
18
16
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
Предпочитам Грета пред Зейнаб
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои си мислят,че властта и привилегиите са вечни!Е,не са!
16
21
 
15
 
! Отговори
БРАВО ТРЪМП преди 4 години
Прастанете да ни сервирате глупости.Тръмп не е лъжица за устата на вашия вестникЛиквидирането на подобни международни разбойници е всеобщо делоНа съвеста на Сулеймани лежи убийството на хиляди невиниТакива както Сулеймани трябва да бъдат бързо размачквани
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Иран е в санкции от 1979г. Вече 49г. три пъти отгоре повече от СССР..Е то и България е устойчива на кибератаки, щото всичко се пише на хартия все още...
14
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако янките предприемат отново безумен ход, Виетнам ще им се стори една сладка приказка. Така и не си взеха поука от историята, че агресорът няма спечелени войни.
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами застани на иранска страна, никой не ти пречи.
12
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 11,в Иран нема кво да рухне, те там са свикнали на глад през вековете. В Русия бяха дръпнали малко напред, но не разбраха кога се превърнаха в балона СССР, който се спука зрелищно. Обвинявате САЩ и Горби, но истината е, че още 1980г. естествения партньор на СССР Китай обърна очи към САЩ и задмина Русия. Тогава Горби се опита да копира икономическото чудо на Китай, но СССР даде фира. Щото беше балон.