Няма оцелели сред 180-те души от украинския самолет

Той се е разбил вероятно заради техническа неизправност
Обновена: 8 яну 2020 08:54 | 8 яну 2020 08:25, Елка Василева
82

Снимка: БГНЕС

Няма оцелели при катастрофата на украинския пътнически самолет, разбил се днес малко след излитане от Техеран. Това каза представител на иранските спасителни служби, предаде Асошиейтед прес.

Предполага се, че причината за катастрофата е техническа неизправност, съобщи иранската държавна телевизия, без да даде подробности.

Още по темата

Боингът 737-800 на "Украинските международни авиолинии" е излетял рано тази сутрин от международното летище на Техеран за Киев. Почти веднага след излитането връзката с него е била прекъсната.

Според различни източници на борда е имало 170 или 180 пътници, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тор (натовско наименование SA-15 Gauntlet) е съветски тактически зенитно-ракетен комплекс предназначен за атака срещу въздушни цели като изтребители, хеликоптери, безпилотни самолети, както и за защита от крилати и балистични ракети. Системата е на въоръжение в СССР от средата на 80-те години на 20 век, и е обозначена по ГРАУ като 9К330.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До захариевВ последния момент може иранците да са свалили своите трима човека от съпътстващите отговарящи по сигурността...Не обвинявай Днес.бг!
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да прости душите им.
69
3
 
5
 
! Отговори
Пак 72 преди 4 години
Та така. Може и да не успяха да убият американци, но със сигурност успяха да свалят самолет със свои хора на борда :) Браво!
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смях... :)От дузина ракети които изстреляха, даже и един американец не можаха да убият. Дрън-дрън били убили 80 човека. Това ако беше истина досега роднините на загиналите да са оревали соц. мрежите.Каква войва щели да обяват на САЩ? Ако янките ги подпукат тези камилари няма да ги им като държава до няколко седмици :)Цялата им техниха е от втората световна война и руски ***.
67
0
 
1
 
! Отговори
захариев преди 4 години
....може би сравнението по-долу не е правилно. По правилно би било да сравним Кадилак с Мерцедес. Boeing очаквам да фалират ако правителството не ги защити финансово по някакъв начин.
66
2
 
2
 
! Отговори
захариев преди 4 години
Следите от удара в земята, както и факта, че всички фрагменти са в областта на инцидента свидетелстват за това, че самолета е паднал цял, което почти изключва взрив , било то от удар от ракета или взрив на бомба или подобна външна интервенция. За тези по-долу, които сравняват Boeing с Airbus, мога да кажа, че сравнението е близо до това на Москвич с Мерцедес в полза на втория производител. И това е мнението на пилотите, които ги управляват и са мои колеги.
65
1
 
2
 
! Отговори
захариев преди 4 години
От това, което прочетох в специализирани източници (работя в авиацията) предполагаемата повреда е в единия от двата двигателя, който по някаква причина се е разрушил частично при излитането и фрагменти са пробили крилото и резервоарите причинявайки пожар и най-важното - загуба на управление. Самолета е бил достигнал само около 2500м височина и явно пилотите са били твърде ангажирани с извънредната ситуация, за да пуснат сигнал PAM или да искат съдействие. Двигателите на самолета са били френски.
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Втори път....
63
2
 
7
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
До BGПрав си, че е ракета, но Иранска :)Самолета е свалент 2 мин след излитането. Няма как американско ПВО да го е свалило.
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимки се виждат явни следи от противовъздушна ракета или зенитка. Гръмнали са го било то по погрешка или не. За капак не дават черните кутии.
61
2
 
3
 
! Отговори
ДО 63 КОМПЕТЕНТНИЯ преди 4 години
АЛО КОМПЕТЕНТНИЯ БОИНГ Е НАЙ НЕНАДЕЖНИЯ САМОЛЕТ МАЛКО СЕ БЪРКАШ ВИЖ КОЛКО БОИНГА ВЕЧЕ ИЗПОПАДОХА КАТО КРУШИ .
60
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който си има и малка представа от гражданска авиация знае,че Boeing 737 NG e най-разпространения модел в света ,и е доказано надежден самолет..първият модел е произведен още 1960.Тогава Еърбъс са ходили прави под масата..
59
1
 
7
 
! Отговори
TT преди 4 години
До ognyanz-Момченце ти май си на нивото на блондинките които спорели как е по-правилно да се пише-Иран или Ирак...За твое сведение Техеран е столицата на Иран!!! Какви украински военослужещи наслага там бре ЩЩД
58
7
 
12
 
! Отговори
ватник преди 4 години
Сингапурските авиолинии още снощи прекратиха полети на Иранското въздушно пространство, ама явно има други, които не се поучиха от некадърността на руските терористи, които подобно свалиха малайзиския пътнически самолет над Украйна.
57
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужасна трагедия!!!Съболезнования на близките на загиналите!
56
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самолета е получил техническа неизправност (след избухване на заложена предварително бомба)
55
13
 
10
 
! Отговори
lol преди 4 години
Безаналаговоите С-300 и С-400 нямат свален изтребител, но на пътническите и транспортните самолети не прощава! Срам, ахаххахаха
54
23
 
14
 
! Отговори
BG преди 4 години
Няма как вечерта Иран да обстреля САЩ в Ирак и 3 часа по-късно самолета да падне в Иран! Самолета е на 300% свален от САЩ след като са го прихванали, че излита от Иран.Определено са го отчели като бомбардировач или друга вражеска цел и са го прихванали ! САМОЛЕТА Е СВАЛЕН с ракета от ПВО на САЩ! Ако беше авария пилота има поне 1-2 мин да подаде сигнал за проблем.Почнаха спекулации, че двигателя горял. Дори да гори двигателя се гаси веднага и до там, защото с 1 двигател самолета пак лети
53
0
 
4
 
! Отговори
Пенчо преди 4 години
До 53Първо май ти трябва да прочетеш и по-важно да разбереш за какво става въпрос и тогава да си правиш труда да пишеш