Кобрата преболедувал коронавирус, не е тренирал 3 седмици преди мача

Той не е прекарал болестта в тежко състояние
Обновена: 13 дек 2020 12:45 | 13 дек 2020 10:23, Екип на Dnes.bg
453
Кобрата преболедувал коронавирус, не е тренирал 3 седмици преди мача
Снимка: Lap.bg

Кубрат Пулев е преборил коронавируса месец преди големия мач срещу Антъни Джошуа за четирите от петте световни титли в тежка категория. Това разкри Кобрата след снощната си загуба в 9-ия рунд на "Уембли Арена". Той не е прекарал болестта в тежко състояние, но е бил принуден да спре с подготовката за големия сблъсък.

Още по темата

"С COVID-19 и с три седмици без тренировки - толкова. Не се оправдавам, сам съм си виновен. Не желаех никой да разбира. Това е положението. Сега съм добре, всичко е супер", заяви Пулев пред bTV, докато чакаше за допинг контрол.

Кубрат Пулев далеч не е бил единственият, който е бил повален от коварния вирус. В тежко състояние заради коварния вирус в Германия се намира личният му треньор Ули Вегнер. Това е била и причината Вегнер да не пътува за Лондон и да не бъде в ъгъла на Кобрата срещу Джошуа. През ноември германският специалист пристигна у нас специално за подготовката със своя възпитаник на лагер във Варна.

Заразен е бил и физиотерапевтът на българина, едва вчера отрицателна проба в Лондон е дал Ивайло Гоцев - промоутър на Кобрата, който е бил тестван при пристигането си на британска земя и заради положителна проба не е бил допуснат до "балона", в който боксьорите стояха до последно, а е останал затворен повече от седмица в хотелската си стая.

Кубрат Пулев е бил тестван два пъти в България, преди отпътуването си за Лондон миналата събота. И двата му теста са били негативни. Негативни бяха и двата му PCR теста, на които го подложиха организаторите от Matchroom Boxing преди мача.

В договора за срещата Пулев - Джошуа е била заложена клауза, изцяло във вреда на българския боксьор. Според нея, ако Кобрата се зарази с коронавирус преди мача и не оздравее до датата 12 декември, или се контузи по време на подготовката си, както се случи през 2017-а, то контрактът се прекратява, а двубоят пропада, без право да бъде отложен до пълното възстановяване на претендента.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
0
 
31
 
! Отговори
Hcigihivivuvi преди 3 години
Срамна и посредствена работа!
321
0
 
23
 
! Отговори
Короана оправдание преди 3 години
Кубрат дразейки Джошуа и Кичко ги накара да дадат най доброто от себе си и да е го подценят,и пичовете го аправиха смешен
320
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали Кубрат ще гушне 4 милиона паунда, какъв му е проблема.Нищо че бягаше по тепиха като от един филм на Чарли Чаплин.Жив и здрав да е Кубрат и със здраве да си харчи милионите от мача пародия.
319
0
 
23
 
! Отговори
M.I.C. преди 3 години
Сега, ако се окаже, че и по време на карантина си е тренирал свободно, голям циркще настане. Защо просто не си замълчи. Евала за постиженията му, но някак си всичко усир.а на финалната права.Кажи си: Джошуа беше по-добрия в този мач. Няма лошо и нищо срамно, напротив - само адмирации. Обаче започва да става срамно...още с реакцията веднага след мача.Сега остава и да не дари половината си хонорар както каза април месец и съвсем ще се овапцат нещата.
318
1
 
3
 
! Отговори
анономен преди 3 години
до 369побързай да си лицензираш уиндоуса, че като те чипират после ще се зомбираш))))))))))))))
317
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Голям бой щях да го бия,ако беше ме хванал"
316
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе да, коронавирус. Веднага повервахме.Корона вирус няма и е измислен от Бил Гейтс!
315
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почнаха тъпите оправдания!!!!
314
0
 
10
 
! Отговори
Куче марка преди 3 години
Куче-касичка, зарче-касичка, боксьорче-касичка...
313
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българският народ е пpocт народ! Само трудещите се са велики, но тях ги плюят и не случайно над бългаския казан в ада няма дявол охранител!
312
1
 
23
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Важното е Андреа да направи шопинг днес! От утре Кубратчо ще получава 50 лв. като всички пенсионери.
311
1
 
38
 
! Отговори
хаха преди 3 години
До Анонимен361Вече имаш само 5 минуса, плюса го няма. Срам за над 1300 годишната история на България е тоя дет го боготвориш. Срам и позор. Да не говорим за побоя, съдиите трябваше да го дисквалифицират. Да обръщаш гръб на съперник на ринга е недопустимо и се наказва. Клоунът, който представлява България обърна 2 пъти гръб и бяга като кученце. НЕДОПУСТИМО е това. Съдиите си затвориха очите, Джошуа само се усмихваше... всички видяха тоя резил. Тоя клоун НЕ ТРЯБВА да предствалява България.
310
1
 
32
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Джошуа го направи смешен. Игра си с пенсионера както си иска. Джошуа каза че мача ще приключи в деветия рунд. Джошуа знаеше че ще победи нашия льольо и знаеше колко точно ще го държи и ще се гаври с него на ринга. Джошуа хубаво си поигра с него и накрая с един удар го приключи. Омръзна му просто да се занимава с подобен и реши да сложи край на агонията му. То се видя, който не е видял-в тубата да гледа резила. Опулев е пенсиониран вече. Как живота все на сееляндурите дава такива шансове?
309
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на мача народът ни е получил разстройство! Дотолкова му стига смелостта на българския народ! Пулев е велик!!!
308
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по време на мача да не би да е получил разстройство.
307
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С теб сме завинаги Пулев!!! Нацъкаха ми 5 минуса срещу 1 плюс на това твърденив, но ти си велик! И съм напълно искрен! Българите са пилета! Дрислiвa нация и срам за 1300 годишната история на страната ни е нашият народ!!!
306
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре в днес-а като представят ежедневната сводка за короната ще пишат:"Х новозаразени, от които Y-починали и един с нокаут."или по-мъдрото"39-годишен мъж сред нокаутираните от коронавируса"
305
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И оправдания ли взехме да му търсим вече?
304
1
 
28
 
! Отговори
хаха преди 3 години
До Анонимен354Кво е победил бре? Знаеш ли защо никоя медия не излъчва мача на живо? Аз щи кажа. Щот тъй беше и с Кличко, в края на 2014 година. Тоя клоун пак така - "Аз съм силен, аз ще победя, аз мога, аз това, аз онова". Медиите извадиха кеш и платиха за да се гледа. И накрая сееляндура вика "Продължаваме напред". Аре не. Тоя път пак така - рипа, рипа ама те вече хората го знаят че е само дърдорко и никой не извади кеш. Ама нормално, само психично болен прави 1 грешка 2 пъти. Яде бой, т'ва е.
303
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 353:Когато ти издържиш един рунд срещу всеки когото Пилев е победил, тогава ще дрънкаш "***"!!!