Наришкин съзря заговор: САЩ и Полша планират разделяне на Украйна

Сигнал, че войната може да завърши с разделяне на Украйна между Запада и Русия
28 апр 2022 21:17, Александър Попов
258
Наришкин съзря заговор: САЩ и Полша планират разделяне на Украйна
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на руската служба за външно разузнаване обвини САЩ и Полша в заговор за придобиване на сфера на влияние в Украйна - най-силния сигнал от страна на Москва, че войната може да завърши с принудителното разделяне на Украйна между Запада и Русия.

Сергей Наришкин, директор на руската Служба за външно разузнаване (СВР), цитира непубликувани разузнавателни данни, които, според него, показват, че Съединените щати и Полша - съюзници в НАТО, подготвят заговор за възстановяване на полския контрол върху част от Западна Украйна.

„Според разузнавателната информация, получена от руската Служба за външно разузнаване, Вашингтон и Варшава работят по планове за установяване на строг военен и политически контрол на Полша върху историческите ѝ владения в Украйна", заяви Наришкин в рядко срещано изявление, публикувано от СВР.

В миналото през различни периоди Полша е управлявала някои територии, които сега са част от Украйна. За последно това се е случило между двете световни войни. В края на Втората световна война Западна Украйна, включително град Лвов, са включени в състава на Съветския съюз.

Агенция Ройтерс цитира съобщение на СВР, според което Съединените щати обсъждат с Полша план, предвиждащ полски "мироопазващи" сили без мандат на НАТО да навлязат в части от Западна Украйна, където вероятността за сблъсък с руските сили е малка.

СВР, която след разпадането на Съветския съюз през 1991 г. пое по-голямата част от отговорностите на КГБ по отношение на външния шпионаж от съветска епоха, не публикува данните си и Ройтерс не успя да ги провери.

Полското външно министерство не беше открито веднага, за да коментира днешното изявление на Наришкин.

Полша е един от най-силните поддръжници на Украйна в съпротивата ѝ срещу руската инвазия, като изпраща оръжия през границата и прие около три милиона украински бежанци.

Руският сенатор Андрей Климов, заместник-председател на Комисията по външни работи на Съвета на федерацията, също заяви, че Полша планира да установи контрол над част от Украйна. Той не предостави доказателства за това твърдение.

Един от най-близките съюзници на руския президент Владимир Путин заяви тази седмица, че Украйна се движи по спиралата на разпадането си на няколко държави заради това, което той определи като опит на САЩ да използват Киев, за да подкопаят Русия.

Русия нарича действията си в Украйна "специална операция" за разоръжаване на Украйна и защитата й от фашисти. Украйна и Западът твърдят, че това е фалшив претекст за непровокирана агресивна война от страна на президента Владимир Путин./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
6
 
9
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
междъ другото бях чул за този сценарий от редица западни не пропагандни анализатори много преди Наришкин!Така че кой знае ,звучи щуро на непоасветените ен пи си та но за всеки разбиращ от геополитика знае !Война е всеки иска да си вземе своето!Естествено поляцие ще влазат ,като "миротворци " на страната на Украйна и когато загуби войната ще си превърне западна Укрйна с Льов като дефакто полска територия бавно и постепенно!
112
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До едно времеЗа съжаление си прав! Омразата няма да ни доведе до никъде без значение кой крив кой прав...резултатът ще е пагубен! НО, /лично аз/ не мисля, че да стоим "ни лук яли ни лук мирисали" ще ни помогне с нещо, защото ще ни се вънре тъпкано. Но, съм съгласен с теб.
111
11
 
19
 
! Отговори
едно време преди 2 години
Всеки пише квот си иска. А истината е една. Русия нападна Украйна. А през 2014 нападна Крим. А малко по назад нападна Грузия. По - преди назад в годините -Дагестан, Северна Осетия, Абхазия и още по назад два пъти нападня Чечня. Така че Русия е огледален образ на Америка....тва е истината. Много поздрави на ЕС. Комунисти, фашисти или алчни капиталисти ....все тая. Продължавайте да се мразите русофили и русофоби. И като продължавате омразата...утре вече ще стреляте един в друг...щото сте..безумци
110
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти да видиш! Значи, нахлува една армия в съседна страна и изведнъж (след 3 месеца ВОЙНА - Янеееев, чуваш ли) изведнъж "прозрява", че някои иска да разкъса същата тази страна (нападнатата), чиято източна част е "призната" на някакви си две отделни "държави". Ааа и преди няколко години, същата тази армия/държава "анексира" една друга огромна част от пак - въпросната съседка...Е това ако не е жизофрения в класическият смисъл..Ей, това става от евтина водка, *** за вана и липса на психиатри!!
109
8
 
18
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Започват опитите от 2 рата световна война, разделяй и владей. Русия май е сбъркала века...
108
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Апетитите на Полша бяха ясни още от самото начало.
107
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва същото разузнаване ли е, което докладва на Путин, че украинците ще го посрещнат с хляб и сол, а армията им ще избяга като види руските солдати?
106
2
 
18
 
! Отговори
черния преди 2 години
Аз тоя го знам, откога пелтечеше пред путин преди два емсеца и предложи да приемат в състава на Русия Донецк и Луганск от притеснение.
105
10
 
24
 
! Отговори
Ех тези рашисти преди 2 години
В грешка си Напишкин.Полша взема Калининград,Япония Корилите .Фините Карелия,Грузия Абхазия и т,н. навалицата на опашката е голяма.След вземането ще се кротнете, ще настъпи най сетне мир.
104
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя нескопосан разузназвач Наришкин, който от няколко месеца не е в час със събитията, трябва да му спрат малко шампоана който пие, че почва да дава фира
103
11
 
9
 
! Отговори
Това е ясно отначало преди 2 години
До Анонимен: Нещо повече. Огромна е вероятността Румъния да тръгне да "освобождава" Молдавия. А всъщност да я присъедини, което те се опитват да направят от 90-те насам. И след това, разбира се, заедно със съюзниците си от Украйна да "освободят" и Приднестровието. Вероятността за такова е по-малка, отколкото за Полша, но съвсем реална. Но да не забравяме, че първо, Румъния и Полша ще действат извън НАТО. И Путин няма причини да ги щади -- те не са "братски народи".
102
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Това е ясно отначало Още е по -ясно ,че посегне ли Хиената на Европа на Червона Рус ,Крести и както и да се нарича ,Германия ,рано или късно ще изреве за Данциг , Силезия и Източните земи ,които Сталин подари на Хиените . Пък и урките ,както и да се лензят сега ,като им забият ножа в гърбицата нама да пеят химни . Те винаги са ненавиждали хиените и ще стане на мат и маскара. Ще стане весело .
101
9
 
24
 
! Отговори
Morski преди 2 години
Путин =Хитлер! Мариупол=Сталинград! РФ=Третия Райх! Лавров=Рибентроп! ЧА"Вагнер"=SS! Песков=Гьобелс!ФСБ=ГЕСТАПО!... . ВСИЧКИ ПРИЛИКИ НЕ СА СЛУЧАЙНИ
100
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадеца вика - дръжте крадеца
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 121 Браво за коментара, това е истината!
98
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Това е ясно отначало ---- Ти, виж там, нещо не е наред с главата ти. Да не си настинал. То, от Ковида май стават такива неща!
97
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това тукашните тро лове на кремъл го дуднат от 2 месеца...
96
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, руското посолство пак е отвързало троловете да говорят глупости. Скоро като останете 10 човека ще ви бъде трудно да правите пропаганда господа. За *** съвсем ще пресъхнат рублите
95
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин - и, след като Путин завладее Донбас с родилни мъки, ще отдалечи ли Русия от НАТО и от САЩ, ще спечели ли всеотдайна любов към себе си на околното население?!
94
11
 
12
 
! Отговори
Това е ясно отначало преди 2 години
Това беше ясно от самото начало. Полша бълнува и винаги е бълнувала за т.н. "източни територии". При бърза капитулация на Украйна нищо такова нямаше да се случи, разбира се. Но сега, при затягане на конфликта, изкушението да отрежат западна Украйна е непреодолимо. Няма да им е за първи път. Подобен трик, но с Тешинската област в Чехия врътнаха и в началото на втората световна. Поляците просто са си такива. Още повече, че Путин може и да преглътне полска западна Украйна -- не му трябват нацисти.