Съд в САЩ анулира дело срещу полицай за смъртта на чернокож

Уилям Портър е първият от полицаите, съдени в Балтимор заради случая с Фреди Грей
17 дек 2015 09:00, Елка Василева
5
Съд в САЩ анулира дело срещу полицай за смъртта на чернокож
Уилям Портър. Снимка: Reuters

Първото дело за смъртта на чернокож, настъпила вследствие на травми, получени по време на задържането му от полицията в Балтимор, бе анулирано, тъй като съдебните заседатели не успяха да определят дали обвиняемият полицай е отговорен за смъртта на Фреди Грей, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата

Уилям Портър е първият от шестимата полицаи, които ще бъдат съдени в Балтимор заради случая с Грей, 25-годишен чернокож, чиято смърт предизвика безредици в Балтимор и протести в цялата страна.

Портър пледира невинен по повдигнатите срещу него обвинения, сред които и непредумишлено убийство. Той може да бъде осъден на общо 25 години затвор.

Съдебните заседатели - седем жени и пет мъже - заявиха още вчера пред съдия Бари Уилямс, че са в задънена улица, но той нареди да продължат работата си. След 15 часа обсъждания вчера те отново не можаха да стигнат до решение.

Сега прокурорите трябва да решат дали срещу Портър да бъде започнато ново дело с друг съдебен състав.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: балтиморФреди Грей
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ са една обикновена двупартийна диктатура с военизирана полиция, където човешките права брутално се погазват и където в началото на 21-ви век все още има смъртно наказание.
4
5
 
1
 
! Отговори
ре преди 8 години
До ЕрмаксТова е преяждане с демокрация. Американците са намерили, че са премерили. В Русия, обратното, има глад за демокрация. Там изобщо не е разрешено да се протестира.
3
4
 
5
 
! Отговори
ясно преди 8 години
Полицията да остави чернокожите да вилнеят в кварталите на тия, дето правят безредици. Протестърите очевидно не се нуждаят от полиция. Администрацията на града да пренасочи полицаите на работа другаде. Да останат протестърите насаме с бандитите, които защитават.
2
3
 
3
 
! Отговори
оставете ги преди 8 години
Тъй като в САЩ се спекулира с дадения въпрос и се предизвикват безредици, какво щях да направя аз? На мястото на полицията, ще локализирам кои са кварталите с най-чести безредици или чиито жители най-често участват в безредици. И щв оставя тези протестиращи в ръцете на чернокожата мафия. Ще разигравам преследване на престъпници, но няма да залавям престъпниците. Ще оставя чернокожите ганстери да изколят тия, дето правят демонстрации. Развилнеят ли се ***, все ще има пострадали.
1
0
 
11
 
! Отговори
Ермакс преди 8 години
Е това е демокрация същита с бели конци.