Агресивният Тръмп носи икономически ползи за САЩ

Американският президент се справя по-добре от очакваното
2 май 2019 23:00, Екип на Bloomberg
40
Агресивният Тръмп носи икономически ползи за САЩ
Доналд Тръмп Снимка: Pixabay

Настроенията в САЩ, а и по света са такива през последните години, че изглежда сякаш малцина одобряват президентския мандат на Доналд Тръмп. Въпреки това цифрите са категорични, че той се справя добре в икономически план със задачата си, коментира финансистът Тодор Николов за Bloomberg TV Bulgaria.

"Независимо от коментарите за президента Тръмп, неговите решения за американската икономика водят до положителни резултати. Моята прогноза е, че агресивната му икономическа политика увеличава шансовете за втори мандат", каза Николов.

Словестните заигравки между Федералния резерв и държавния глава създават един своеобразен баланс в бизнеса и за това свидетелстват редица елементи, смята още финансистът. Данните показват сериозен ръст на БВП, нива на инфлацията под 2%, понижен процент на безработица и редица други.

Какви още са действията и ефектите на Тръмп на местно и международно равнище, можете да научите от страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: САЩФедДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Стьопа преди 5 години
Да ама ние пък след 44-та никога не сме имали водач който да е водил народа напред , камо ли икономиката . Лош бил Тръмп ама увеличи БВП на САЩ . Обичам демокрацията :)))
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уж никой не го одобрява, всички го мразят, пък ще спечели втори мандат...
20
5
 
4
 
! Отговори
как не преди 5 години
Агресивният Тръмп хич го няма в преговорите с Азия. Едно севернокорейско дебело джудже му размахва ракети под носа и го изнудва за отстъпки. Китай разполага войски из Азия, Путин си прави гаргара с Вашингтон. Русия е в Сирия. Не мърда от Крим и Донбас, обвинявайки за всичко САЩ. Напоследък Москва се разположи и във Венецуела, досами САЩ. На този фон Тръмп изкара САЩ от споразумение за климата и създава проблеми на НАТО. Тръмп е провал във външната политика на САЩ.
19
1
 
2
 
! Отговори
Марко преди 5 години
А нашата МУТРА носи само провали
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая телевизия не беше ли НПО на сорос . аесектерроттука
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Настроенията" в САЩ и по света са плод предимно на агресивната кампания от fake news, която залива от сутрин до вечер предимно американската аудитория (амерекиканците вярвят сляпо на всичко що се бърбори по ТВ). И като гледам какви индивиди пак са измъкнали от Демократическата партия, няма да му е особено трудно на Тръмп да спечели и 2020г.
16
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най добрия американски президент ! Единствения американски президент Не-политик ! Единствения който казва истината право в очите и бръкна в здравето на прогнилата и корумпирана политическа върхушка ! Преизбираме не ами ако можеше и три мандата ще изкара !
15
13
 
14
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Сащ леела кръв не беше ли германската ко.ина която започна две световни войни и изби половин Европа.Хмм Беше.Та не бяха ли немците които торпилираха американски пътнически кораб и не вкараха Сащ в ПСВ.Не бяха ли немските съюзници японците които нападнаха Пърл Харбър и вкараха Сащ във ВСВ.Лъжете българчета явно така са ви учили но знаете ли никой и гък не може да каже на Америка просто защото са най-близко до съвършенството!
14
4
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Добре де тия левичари се знае кои са по Света да се изпратят ловци на глави да ги премахнат.Щом не ги премахват значи светът се управлява от едни и същи и когато му е удобно пуска леви когато не десни.
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
''Лошите настроения'' срещу Тръмп са в следствие на отчаяна, смехотворна кампания/пропаганда на глобалистичната плутокрация и жалките и PR лакеи - мас_медиите и 'демократичната' шайка в САЩ и Европа... Грозна, отвратителна реакция на 'елита' срещу една нова политика на реализъм и прагматизъм която ги заплашва !
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече сами ще си шият маратонките найки и анцузите. Ще струват по 1000 долара, ще стане революция на гетата.
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БВП: 21,08 трилиона $ ( от който 75-80% е въздух под налягане)Национален дълг: 22,26 трилиона $Общ дълг: 73,65 трилиона $usdebtclock.org
10
7
 
11
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 5 години
Ако кресливия перчем удари Иран със санкции ние сме прави загинали защото петрола така ще се покачи че хляба ще ни струва 5 лева....Но нищо,все пак ако не е нясно че във властта на САЩ има още едно второ правителство в сянка вътре,дето са толкова силни че Кенеди не е можал да ги озапти....
9
10
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Хаха, защо не пишете нищо за дълга? Или това че расте с рекордни темпове няма значение? То всеки може да ореже данъците и да харчи пари на заем... Да му мислят децата на краветата как ще го плащат (освен всичко друго, тяхното растящо джендърско поколение е толкова малоумно).Мдаа, пилците ще се броят на есен, оранжевият перчем така им го заби, че ще имат векове да се наслаждават на тези ползи ...
8
11
 
10
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
Какви са тези лъжи? Транспорта- един от основните движещи фактори за икономиката, е в отрицателен баланс! Продажбите на нови коли имат спад, и някой се опитва да лъже , че има напредък. Това е абсурдно! Защо не кажете, че с този икономически възход, средният американец обеднява?
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още 4 години золуми и следващия да се оправя. Това е Тръмп. Имам един пример близо до мен. Такива ги надробиче още 20 години ще оправям поражения
6
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агресивната политика на Тръмп носи ползи, но те са краткосрочни, а в по-дългосрочен период, тази политика ще доведе до страшно негативни за САЩ последици, но на кой му пука:) Тръмп със санкциите дето налага на когото му е кеф, с търговските войни с Китай, Европа, Русия... и цял свят, ще постигне ефекта - световно обединение срещу САЩ. Това обединение е почти факт, само евро-ейците още се правят на не разбрали и се надяват Тръмп да изчезне, ама като го изберат пак... и Европа ще тръгне против САЩ
5
4
 
0
 
! Отговори
Генчо от Нови Хълм преди 5 години
пруднята ми мирише на ковна и маслини, малии ква усойна я пуснах, напрао ми са пресра
4
9
 
12
 
! Отговори
Striker преди 5 години
Така е, чичо Доналд здраво мачка!
3
2
 
2
 
! Отговори
До-властта.... преди 5 години
Народа- изнемогва, от- ремонти,...И, таксй,....А- кой- е, пуснал- танкове, по- пътя,...