САЩ със заплаха: Ще има последствия за Русия ако Навални умре в затвора

Лидерите на ЕС също са обезпокоени
18 апр 2021 20:48, Нели Христова
202
САЩ със заплаха: Ще има последствия за Русия ако Навални умре в затвора
Снимка: БГНЕС

Съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан каза днес, че Вашингтон е заплашил Москва с "последствия", ако критикът на Кремъл Навални умре в затвора, предадоха Ройтерс и ДПА.

"Уведомихме руското правителство, че случващото се с Навални в техен затвор е тяхна отговорност и международната общност ще им държи сметка", каза Съливан за предаването "Състоянието на съюза" по Си Ен Ен. Той добави, че Вашингтон обсъжда различни евентуални наказателни мерки, но отказа да ги назовава, предава БТА.

На въпрос защо президентът Джо Байдън не коментира обезпокоителните съобщения за влошеното здраве на руския опозиционер, Съливан каза, че Белият дом разговаря с Москва "частно и по дипломатически канали". Той отбеляза, че наскоро САЩ и ЕС са наложили санкции заради преследването в Русия на политическия противник на президента Владимир Путин.

Алексей Навални бе осъден през февруари на две и половина години затвор заради нарушение на предписанията на условна присъда по дело, което той нарича изфабрикувано. Той бе арестуван след пристигането си в Русия от Германия, където бе на лечение заради отравянето с нервнопаралитично вещество.

От 31 март той отказва да приема храна в знак на протест, че не му разрешават адекватно лечение срещу остри болки в гърба и кръста. Лекари съобщиха вчера, че според лабораторните изследвания скоро Навални ще изпадне в бъбречна недостатъчност, което може да доведа до арест на сърцето.

В изявление за вестник "Билд" външният министър на Германия Хайко Маас казва, че ситуацията около Навални ще бъде обсъдена утре на заседанието на първите дипломати на страните от ЕС.

Около 457 хиляди души са се записали на уебсайта на Навални за участие в предстоящите демонстрации в негова подкрепа. Първоначално екипът му бе заявил, че изчаква да се съберат половин милион подписа. Но предвид развитието на събитията е трябвало да се избърза с определянето на датата 21 април за общонационалната протестна акция, казаха организаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 123Желязната лейди обезкости футболните запалянковци, беше си традиция да се бият по стадионите преди нея :)) Тачър за добро или лошо промени UK, разбира се е изгониха след дългогодишното й управление, щото стана вредна за държавата и себе си :)))
113
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До London CallingЧовече, колко възхитително умен и преуспял си.....завиждам ти!
112
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 126Факта, че така си представяш основата на обществата на Запада показва в каква паралелна реалност всъщност живееш.То е все едно аз да ви чета коментарите тук и да си направя извода, че цялото българско общество е съставено от *** русофили..
111
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До London Calling Разумен и прогресивен човек не приема гей парадите ,трансджендърите ,еднополовите бракове , наркоманията и други ценности на С--о д---ом и Го...ор . Сиреч ,демократичните ценности .
110
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До London CallingМи то и те сънуват разбита Лада и парче салам, затова е това положението.
109
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другаре, любимия часовник на Жужи е един германски Торбийон Пур ле Мерите на Ланге енд Сьоне, дето струва колкото 3 годишни негови заплати.Та, таа джаджа му е като дете. Освен тва има нужда от редовен сервиз на всеки 3 години.Дали гениалните инженери на МИГ и Су ще успеят да му помогнат, ако случайно нещо се скарат и се окаже, че тая фирма вече не може да му помага с машинката?За един преАтел питам.
108
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Както беше казала Маргарет Тачър през 1981 година ,в отговор на молбата на Бърни Сандърс да помогне на гладуващите в знак на протест ирландски патриоти -,,Всеки е в правото си да умре ,, -Тогава почино Боби Сандс ,избран да депутат в Парламента на Великобритания,но въпреки това затворник , и още 10 гладуващи политически затворници .
107
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно малко слънце над Англия и времето ще се оправи за винаги.
106
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз бих пуснал 5-6 кг плутоний, пък да видим какво ще стане.
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре да умреш от атомна бомба отколкото от корона.
104
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ги имат тези бомби, а не ги използват? Това би било истински рисет и зануляване. Не трябва да се мъчат хората с ковид, мовид..Бам и край. Вс.
103
2
 
15
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Накратко,САЩ и Англия го тровиха със навичок,Путин му спаси живота като го прати със самолет на лечение във Германия,после Навални сам реши да се върне и да търка нара
102
2
 
9
 
! Отговори
коко преди 3 години
чу.мата на света Америка пак се развелняла
101
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам, мисля че една бомба в централна Европа и край.То само от Чернобил колко милиони измряха...
100
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, гледам, руснаците си купили сега нови линейки за спешната помощ и, не знам дали ще и повярвате, но самите коли са Форд, а вътре всичко германско.Та, в задачата се пита, тия другаре тук, дето се пънат с техните ядрени оръжия: утре, ако нещо се разбутат нещата между Русия и Запада .... ще си купувате ли пак европейско и американско? Китайско има и сега, *** нещо не се харчи ...И така е по ДООООООСТА въпроси, другаре.
99
3
 
12
 
! Отговори
Леле.... преди 3 години
...ако за всеки убит *** от американската полиция Русия праскаше по един ултиматум на САЩ - всеки ден новините щяха да започват с изчитането на по няколко ултиматума...Фала на руснаците за здравите им нерви ;)
98
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е джудист. Аз като тренирах за жълт колан, разбрах че не е само до фатките, а търпение, предпазливост и малки изтощителни дърпания, удари и бутания докато дойде момента за 1 точка и печелиш.
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаци и американци кръстосват саби но не дай Боже стане фала не те, а ние ще го отнесем.
96
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че Путин е хладнокръвен и се владее.Иначе щеше да има много наказателни акции.
95
1
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Заплаха от едните евреи към другите хахахаххаха