САЩ променят курса към Куба

Смекчават своето поведение към страната
17 май 2022 20:50, Росен Стойчев
25
САЩ променят курса към Куба
Снимка: БГНЕС/EPA

Администрацията на САЩ планира да промени своите позиции спрямо Куба, съобщи FOX News.

Това ще е промяна след решенията на администрацията на предходния държавен глава Доналд Тръмп. Той наложи редица ограничения на кубинската държава.

До този момент кубинските граждани, живеещи в САЩ, имаха право да изпращат на близките в своята страна до хиляда долара на три месеца.

Още по темата
Сега се позволява на кубинците да изпраща средства на хора и извън своите семейства.

Планирана е програма, която да гарантира, че тези средства няма да достигнат до лица, които са част от дейност, която нарушава гражданските права. Планира се да бъдат увеличени търговските и туристическите полети до Куба, както и да се увеличи броят на консулските дейности в страната.

Рестартирана ще бъде програмата за събиране на семейства. Представители на кубинското правителство обявиха, че приветстват тези решения.

Демократи като цяло поддържат курс за сближаване с Куба. Много републиканци обаче смятат, че е нужно различно поведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: КубаСАЩрешение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
11
 
6
 
! Отговори
ЦСКАр Анти-иZедник преди 2 години
Без съюзници.... И после изброява половината свят. Е все пак Судан, Ц. А. Р. И други стожер на култура и икономическо развитие подкрепят Zуката Путин! Наздаровя друзя! И не са единствени списъкът е допълнен от С. Корея, Еритрея, Венецуела... Ей със зор искарахте американците добри макар че и те не са... Прости комунисти!!!!
3
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чифтокопитните останаха без съюзници, само наведените Япония Европа и сателитите на Британия, Канада, НЗ и Австралия са със САЩ останалия свят не ги бръснат за сливаа.
2
17
 
3
 
! Отговори
ЦСКАр Анти-иZедник преди 2 години
Куба е най добрият пример. Всички сме съгласни че Куба има право да е отделна, суверенна държава Независима от САЩ нали??? Куба е била пералнята на пари на мафията и ефтин оазис за американците, нали!Затова след революцията Кстро по принуда се сдружавасъс СССР Е същото е и с Украйна!!! Защо тази държава да не може да бъде с Европа и запада, а трябва да прислугва на мафията в Кремъл-КГБ? Нима украйнците нямат право на собствена воля? Нима ние нямаме? Завета на Раковски и Левски някой помни ли го?
1
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как така кубинци от САЩ пращат пари в Куба, каква е тая западна пропаганда. Куба е развита комунистическа държава приятел на Русия и кубинците от Куба пращат пари на гладните си роднини в САЩ.