Байдън: Демокрацията ни е изложена на риск

Много американци се разочароваха от лидерството на Байдън
8 ное 2022 11:33, Елка Василева
40
Байдън: Демокрацията ни е изложена на риск
Снимка: архив, БГНЕС

В заключителната си реч в навечерието на междинните избори в САЩ президентът Джо Байдън снощи предупреди, че победа на републиканците би могла да отслаби демократичните институции в страната и да унищожи голяма част от постиженията на неговата администрация, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Днес сме изправени пред преломен момент. Усещаме в костите си, че нашата демокрация е изложена на риск и знаем, че това е вашият момент да я защитите", каза Байдън на предизборна проява в университета "Боуи стейт", исторически колеж край Вашингтон, в който се обучават множество чернокожи.

Коментарите на Байдън отразяват дълбокото политическо разделение в САЩ преди изборите днес, на които републиканците могат да спечелят контрола над едната или двете камари на Конгреса.

Въпреки че изпълни предизборните си обещания за насърчаване на инфраструктурата и чистата енергия, много американци се разочароваха от лидерството на Байдън. По информация от социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос, публикувано вчера, само 39% от американците одобряват работата му.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
болните хора в клиника нямат място в политиката след 75 години мир в европадемен-ция-та запали воината сащ и русия като прехвърли вината на русия а украина играе ролята на мюрето
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ и демокрация?! Божке! Между тези две понятия отдавна няма никаквавръзка. Всъщност има - изключват се взаимно!
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е най-жалкият президент на САЩ откакто страната съществува. Вицепрезидентът не е по-добър. Стигнаха дотам да отричат очевидни неща и да лъжат. Доведоха страната до тотално разделение и на ръба на гражданска война, но смятат това за огромна заслуга. Тези междинни избори ще изринат демократите от Конгреса и след две години ще доведат Тръмп обратно начело на държавата (също не е добре).
29
1
 
6
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Вместо ние да забогатеем като американците - те обедняха като нас. Но все пак може да се каже че ги стигнахме. В америка се скъсваш от бачкане и умираш от преяждане. В България се скъсваш от почивка но умираш от глад.
28
1
 
2
 
! Отговори
хаха преди 1 година
The Washington Post присъди на президента на САЩ Джо Байдън званието Bottomless Pinocchio (Абсолютният Пинокио) заради неверните му изявления.Тази категория е създадена от изданието за случаи на лъжливи или подвеждащи твърдения, повтаряни с такава честота, че могат да бъдат характеризирани като форма на пропаганда. Изданието изрежда редица изявления на американския президент Джо Байдън, които не отговарят на действителността.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрация нема никъде ве мен, има пари и пари :))) Аз поне съм прекарал 2 години в САЩ, виждал съм бездомни под мостовете и т.н....не е това което всеки си е мислил за Америка :) На филмите е хубаво, но те и филмите им взеха да не струват напоследък :)
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В истинската демокрация има плурализъм, нещо което комунистите така и не могат да преглътнат. Няма как да организираш лов на политически опоненти, да ги цензурираш и в същия момент да се биеш гърдите, че си защитник на демокрацията.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изберете пак 80 годишен и за резерва по дъртата Пелоси.....резултата е видим :))) Обама беше млад и енергичен, но да сложиш мумии, това не е на добре :)))
24
9
 
3
 
! Отговори
До28 преди 1 година
Хахах, татарчетата (бугарите) пак подскачат и се опитват да се продават като русофоби...
23
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахах, вaтниците много бързо забравиха как реваха като заклани, когато американските сили при Тръмп, направиха на кайма онова иранско генералче! ***, ВАШАТА Путинова Рус е ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА, която напада съседните си суверенни страни! Няма спасение за руските убийци, без никакво значение кой е на власт в САЩ!
22
1
 
4
 
! Отговори
гост преди 1 година
Давай Бачо Донъо! Мачкай!
21
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям майтап са копейковците, като са толкова пpости че си мислят че републиканците обичат Расиа!?! ХАХАХАХ, това говори само за психични отклонения! А иначе американската подкрепа за Украйна е гласувана със закон, приет от конгреса с почти пълно мнозинство и от демократи и от републиканци!
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрацията и хранилката от Козяк 16 са в опасност ! Няма да има , кой да плаща за антибългарските статии в защита на режима ,на заеленски !
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, това е вашата демокрация. Явно хората си имат друга демокрация и днес ще го покажат на изборите, като гласуват за републиканците. Но все пак нали точно това е демокрацията ... Всеки има право на свой личен избор.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излиза следното..Едната партия в САЩ не зачита другата, което е част от Демокрацията.Няма ддмокрация,ако обявиш опонента си в политическият процес за недемократичен.Например републиканците спасиха Сащ като признаха Байдън за президент, въпреки очевиднкте щуротии на предноте избпруи.За има демокрация,политически процес и държаеа.Иначе-гражданска война.Ето това ДП в Сащ всякаш иска с тези призиви срещу своя опонент.
17
0
 
19
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Трябва някой щат от Сащ без петрол ,да нападне щат от Сащ със петрол и демокрацията ви ще е наред.
16
0
 
21
 
! Отговори
а защо не... преди 1 година
А защо не си спретнете една гражданска война че да усетим и ние американската демокрация в действие? ЗАЩИТАВАЙТЕ демокрацията де!
15
0
 
5
 
! Отговори
дедо знае преди 1 година
"Усещаме в костите си" :)
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ли гръцките роби са разбирали значението на думата демокрация едно време ?
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква демокрация ги гони тези? Гласуваш за Тръмп получаваш дементирралия Бидон.