Торнадо отне живота на четирима в Тексас, над 100 са ранените

Спасителни екипи търсят хора под руините
23 юни 2023 08:20, Анисия Иванова
4

Ужасяващо торнадо премина през град в северната част на Тексас, причинявайки огромни разрушения, като се съобщава, че най-малко трима души са загинали, а други 100 са ранени, предаде АФП.

Няколко милиона американци в множество южни и западни щати бяха подложени на предупреждения за лошо време, докато опасни бури връхлитаха региона, носейки торнадо, гръмотевични бури и градушка с големината на топка за голф.

Предупреждения за торнадо, силни гръмотевични бури и внезапни наводнения бяха удариха части от Колорадо, Оклахома, Арканзас и Флорида.

Силно торнадо връхлетя Перитън, градче с около 8000 души население в Тексас, като видео от дрон на ловец на бури показа няколко разрушени или повредени сгради, включително мобилни къщи, изкоренени дървета и преобърнати автомобили.

Началникът на пожарната служба Пол Дътчър заяви пред Ей Би Си, че е потвърдена смъртта на трима души, а около 100 души са били настанени в местни болници с леки и тежки наранявания. Някои пациенти са били прехвърлени в травматологични центрове, каза той.

В изявление губернаторът Грег Абът заяви, че "Тексас бързо разгръща критични ресурси за спешно реагиране, за да осигури цялата необходима подкрепа и помощ за защита на гражданите и за подпомагане на засегнатите от торнадото в Перитън", включително екипи за търсене и спасяване, медицински персонал и екипи, целящи да възстановят електроснабдяването и водоснабдяването.

Преследвачът на бури Брайън Емфингер, който е заснел кадри с дрон над Перитън, каза, че е видял "значителни щети", включително в индустриалната част на града.

"За съжаление северозападно оттам има само мобилна къща след мобилна къща след мобилна къща, които са напълно разрушени. Има значителни щети", казва Емфингер в YouTube канала на Fox Weather.

Националната метеорологична служба съобщи, че е в сила предупреждение за торнадо за части от северен и централен Тексас, включително Далас, град с население 1,2 млн. души.

"Голяма градушка и разрушителни пориви на вятъра са основните заплахи, но не е изключено и торнадо или две", се казва в изявление на NWS. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Тексасторнадо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Пиян залян преди 10 месеца
Нещо май ПВО то издиша ! Краварите си го заслужават !
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Тексас са правили сатанински ритуали.Имат библейски предупреждения от Господ както едно време са имали Египет.Един ден там беше измряла цялата риба,после ги налазиха милиони скакалци ,а сега само бури имат.Още имат шанс да се покаят.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така е в прехвалената Америка, извън големите градове още живеят като по времето на златната треска - в проходни домове.