Байдън за Русия: Това е нагла агресия

Американският президент говори пред ООН
19 сеп 2023 18:58, Нели Христова
194
Байдън за Русия: Това е нагла агресия
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън призова Общото събрание на ООН да спре "наглата агресия" на Русия в Украйна, като заяви, че в противен случай независимостта на всички държави ще бъде изложена на риск.

"Трябва да се противопоставим на тази нагла агресия днес, за да възпрем други бъдещи агресори утре", каза Байдън в речта си.

"Ние твърдо подкрепяме Украйна в усилията ѝ да постигне дипломатическо решение, което да осигури справедлив и траен мир. Само Русия, само Русия носи отговорност за тази война. Единствено Русия има властта да прекрати тази война незабавно", заяви Байдън.

"И само Русия е тази, която стои на пътя на мира. Защото цената на Русия за мира е капитулацията на Украйна, територията на Украйна и децата на Украйна", добави Байдън.

"Русия вярва, че светът ще се умори и ще ѝ позволи да издевателства над Украйна без последствия. Но аз ви питам следното: Ако изоставим основните принципи на Устава на ООН, за да успокоим един агресор, може ли някоя държава членка да се чувства уверена, че е защитена? Ако позволим Украйна да бъде разчленена, гарантирана ли е независимостта на която и да е нация?“.

"Ето защо Съединените щати, заедно с нашите съюзници и партньори по света, ще продължат да подкрепят смелия народ на Украйна, докато той защитава своя суверенитет и териториална цялост - и своята свобода”, заяви Байдън.

Говорейки за климата Байдан обърна внимание, че "цялото човечество" е изложено на риск от климатичната криза.

"Рекордни горещини в Съединените щати и Китай. Горски пожари, опустошаващи Северна Америка и Южна Европа. Пета година на суша в Африканския рог. Трагични наводнения в Либия, при които загинаха хиляди хора. Взети заедно, тези моментни разказват за това какво ни очаква, ако не намалим зависимостта си от изкопаемите горива и не започнем да защитаваме света си от климатичните промени. От първия ден на моето управление Съединените щати се отнасят към тази криза като към екзистенциална заплаха, каквато тя е не само за нас, но и за цялото човечество."

Байдън предупреди и за опасностите от изкуствения интелект.

Изкуственият интелект трябва да бъде "безопасен", преди да бъде пуснат на обществеността. Той каза, че правителствата трябва да управляват тази технология, а не обратното.

"Трябва да сме сигурни, че ще използваме тези инструменти като възможност, а не като оръжие за потисничество"

"Съединените щати се стремят към по-сигурен, по-проспериращ и по-справедлив свят за всички хора, защото знаем, че нашето бъдеще е свързано с вашето".

"И никоя нация не може да се справи сама с предизвикателствата на днешния ден", допълни той.

Президентът на САЩ увери, че конкуренцията с Китай не бива да прераства с открит конфликт.

"Що се отнася до Китай, искам да бъда ясен и последователен. Стремим се отговорно да управляваме конкуренцията между нашите страни, така че тя да не прерасне в конфликт", каза Байдън в речта си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
1
 
5
 
! Отговори
Някой преди 7 месеца
На този синът завладя цяла Украйна и още има наглостта да обвинява,всички други но не и синът си .Жалко за бизмислената смърт на невините украински млади момчета
172
0
 
2
 
! Отговори
Тралала преди 7 месеца
Нелче, отде успя толкоз глупости да съчиниш в една статия....
171
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 178. Плюс нападението над Либия под тяхно лидерство и опитът да направят същото със Сирия, но там не успяха.
170
3
 
6
 
! Отговори
Диана преди 7 месеца
За съжаление Байдън говори само общи приказки,негови собствени виждания и желания за Русия и нейната политика в Украйна-никакви доказателства няма и не може да има зад мненията на Байдън по въпросите там.Единственият факт,който той разтяга наляво и надясно както му е удобно е,че войната все още се води главно на територията на Украйна,но той дори не намеква за ударите на украинците по цели в Русия..Байдън първо трябва да уточни истината и няма как да го направи ако не разговаря с Русия публично
169
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Плъхът клекна....чака някой да му го подаде
168
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да окупираш нефта на Сирия никак не е нагло
167
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма по нагли от хамериканците
166
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Деменцията каза : "Ако позволим Украйна да бъде разчленена, гарантирана ли е независимостта на която и да е нация?--------------- А къде беше сащ, когато разчленяваха бивша Югославия, Виетнам, Корея,Ирак и прочие ....
165
0
 
10
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 7 месеца
Много ще се поклонят на Антихриста!
164
2
 
8
 
! Отговори
sis преди 7 месеца
Кучетата си лаят, а кервана си върви...
163
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма в света държава където има или е имало руско влияние и тя да просперира и да се развива... Това са фактите русофилчета нeвежи.
162
25
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
НЕЩАТА ЗА СЕГА СА ЯСНИ! СЛЕДВА 1 ГОДИНА НА ИЗБИВАНЕ НА ПУТИНИСТИ ТОВА НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБСЪЖДАНЕ! ПУТИНСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ ГУБИ ОТ ЗАГРАБЕНАТА ЗЕМЯ И ТОВА Е ЯСНО! И АКО РЕЖИМА НА ФАЛШИВИТЕ ПУТИНУВЦИ ОСТАНЕ ДО ИЗБОРИТЕ В ФАЩ В КРАЯ НА 2024-ТА ЩЕ ОБСЪДИМ ПАК НЕЩАТА СЛЕД ИЗБОРИТЕ В ФАЩ В КРАЯ НА 2024-ТА! АЗ НЕБЪРЗАМ И ОЩЕ ЕДНО ИЗБИВАНЕ НА ЧЕТВЪРТ МИЛИОН ПУТИНИСТИ ВИНАГИ Е ДОБРЕ ДОШЛО!
161
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като си натракаш евроатлантико 10 полюса,си вярваш сам ли?хахха
160
4
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 7 месеца
уби-ец тои ще дава оценки за 200 години сащ колко поразии направи на светане мирясаха бизнес и печалби за тях хората нямат значение межд съд за тях
159
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Свобода за Дагестан!
158
17
 
9
 
! Отговори
До русофилите преди 7 месеца
Без САЩ вашата любима, в'ъшлива Русия отдавна щеше да сподели съдбата на крайцера Москва...
157
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сблъсъците с полицията започнаха близо до сградата на арменското правителство. Протестиращи се опитват да влязат вътре, съобщават телеграм канали.Демонстрантите продължават да скандират Никол е предател. По-рано стана известно, че Пашинян е обсъдил ситуацията в Нагорни Карабах с държавния секретар на САЩ Блинкен. Страните подчертаха недопустимостта на използването на сила и необходимостта от използване на международни механизми за деескалация.Демокрейшън а?
156
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Изненадата, която Русия и Саудитска Арабия подготвиха на Запада, проработи, според материала на японското издание Nihon Keizai.Горивата стават без пари хахах
155
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Медведев и Захарова много се умълчаха!
154
22
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
ПРИ ПРЯК КОНФЛИКТ МЕЖДУ ФАЩ И ПРОПАДНАЛАТА РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ ТОЧНО ЗА СЕДМИЦА ПАДА РЕЖИМА НА ФАЛШИВИТЕ ПУТИНУВЦИ! ФАЩ ИМА 1.5 МИЛИОНА АРМИЯ АКТИВНА :D И ЩОМ ВЛЕЗЕ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ОКОЛО 99% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ ГИ ПОСРЕЩНЕ КАТО ОСВОБОДИТЕЛИ!