САЩ спряха военните доставки за Украйна поради липса на бюджет

Искането на стойност $106 млрд. беше блокирано от републиканците
Обновена: 12 яну 2024 09:43 | 12 яну 2024 08:00, Анисия Иванова
130
САЩ спряха военните доставки за Украйна поради липса на бюджет
Снимка: БГНЕС

Съединените щати спряха доставките на оръжие и военна техника за Украйна поради липса на бюджетни средства за подобни програми.

Това потвърди на редовния си брифинг координаторът по стратегически комуникации към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби, съобщи БНР.

"Предадохме последния пакет от наличните резерви, за които имахме финансиране", каза той и добави, че е изключително важно Конгресът да работи по искането за допълнително финансиране.

Според Кърби необходимостта от нови доставки на оръжия за Киев е голяма, особено през зимните месеци.

Администрацията на президента Джо Байдън изпрати преди четири месеца искане до Конгреса за допълнително финансиране, което да се ползва основно за подпомагане на Израел и Украйна, както и за противодействие на Китай и Русия в Азиатско-тихоокеанския регион.

Искането на стойност 106 милиарда долара беше блокирано от републиканците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Престъпната администрация на деггенератския памперс открадна и изпра чрез белото носле $200 милиарда. Най-накрая го спряха истинските републиканци. БРАВО!
122
3
 
2
 
! Отговори
уточнение преди 4 месеца
До ДОУТОЧНЕНИЕ-Селски ,любимите ти САЩ просто стрижат до голо кухи кратуни , като твоята!Макар и мнооого тъъъп ,би могъл да се сетиш че и ти купуваш от 10 пъти по скъпия руски нефт ,плащайки на алчните кравари.Бегай от този форум ,че замириса...
121
4
 
3
 
! Отговори
ДОУТОЧНЕНИЕ преди 4 месеца
САЩ са умни. Слагат сигурни червени линии и никой не смее да въоръжи противниците им нито с ПРЗК, нито с преносимо противотанково оръжие, а за ПРО и бронетехника и дума не става. Умни и не дават жертви, тъпите рашки вече са дали 350 000 убити, а укрите 1 200 000. Кеф за САЩ и да не говорим, че са умни и купения газ, петрол и уран от Раша го препродават по 10 на ЕС.
120
1
 
7
 
! Отговори
уточнение преди 4 месеца
Непобедимите велики краварски щати подвиха опашка и изпращат слугински сили ,като вожда Тагаренко да оправят кашата.ФАЩ могат да воюват само с мижави невъоръжени страни като Йемен ,Ливан и подобни.Дори Сирия и Виетнам пръснаха чернилявата им армия от въглищари.ФЩ хвърляха бомби над мирните българи.А нашите слуги им подариха цели 4 бази ,с които да пазят поредното слугинско правителство.ФАЩ са световен терорист 1 от почти 80 години.Дано се задавят алчните кравари!!!
119
0
 
9
 
! Отговори
и правилно! преди 4 месеца
Никакви пари за окраинците! Нека нахраним нашите сиромаси, а не чуждите богаташи!
118
0
 
5
 
! Отговори
свиди ми се преди 4 месеца
ми нямат парички
117
1
 
10
 
! Отговори
Зелска КОМИНТЕРНА преди 4 месеца
Мъ Зеленият Волтметър май вери наистина ще излезе секретар на задграничното разузанване на Международния Комунистически Интернационал.С каква лекота тояебамаматаНа западната икономика, наду им 3D инфлация,заформи милиони безработни на издръжка,съсипа им тежкото и военното производство,разруши хранителната и газови промишлениости и им тръсна 10^6 мързеливи и подли УКР авантаджии да висят на НАТОвските бюджети,както и се подигра със западното оръжие изостявяйки го заклещено в кални клечки и клони
116
0
 
10
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
Няма проблем.Даваме им Тагаренко веднага!Направо от ФАЩ да отива в Киев ,преди бункера на Зельо да е изпепелен.
115
1
 
11
 
! Отговори
Жалко преди 4 месеца
Нещата за народа на Украйна са доста зле . Краварите си подкупиха един артист за да бъркат в носа на руснаците ама нещо не им се получи . На тях прекрасните демократи не им дреме за нас в Европа. На хиляди километри са и позабогатяха още на европейски гръб . Руснака пак си продава газа и нефта само че вече по-скъпо (браво САЩ). Погледнете цените в магазините нима сте доволни......пак мизерия . Големите риби си играят играта ....а пък ние да го духаме...
114
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 114. Не България, а българското правителство. Моля те да правиш разлика. То българското правителство си е неприятелско по принцип за целият български народ.
113
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За Путин България е неприятелска държава,първи в света газа ни спря-той обича Кадировци,Ердоган и т.н.
112
1
 
20
 
! Отговори
Деди преди 4 месеца
Най-после им увря ъкъла на краварите, нека малко се "поизпотят" и изръсят евро-будалите!
111
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
САЩ спряха военните доставки за Украйна поради липса на бюджет за това повикаха Тагаренко да оправи нещата и да плати масрафа. Стягай народе колана!
110
0
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 месеца
Руснаците , все още имат по 2-яйца.....ЗАТОВА СЕ РАДВАТ И СА КОРНАЗ.
109
0
 
7
 
! Отговори
СМЕХ... преди 4 месеца
АБЕ , ЕС И НИЕ НАЛИ НЕ СМЕ ГИ СПРЕЛИ...??!!----ПАК СМЕ ТУКА!!!!!
108
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
ало, другарю старшина!......НЯМАМ, НЯМАМ!
107
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е нема и в склада при старшината нема
106
0
 
24
 
! Отговори
Кокоши трън преди 4 месеца
Време беше
105
1
 
10
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До Бай Дрън Ирис-Т СЛ прекрасни системи, дроновете ги ловят(поне 2 унищожени), ракетите са от най-малките с обсег 20км НАСАМС не се знае нищо за бойно ползване но като се вижда от темпа на производство са свършили ракетите отдавна обсег 20-25км И Така Бай Дрън как смяташ Украйна с шарената доста опасна ПВО система но изпитваща хронична нужда от Ракети е успяла да изстреля за един ден мин 38 ракети само по РФ самолети и още 50-60 по разните му там Крилати ракети и дронове... ОТ КЪДЕ РАКЕТИ!!!
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Да се чете - Абе, не е точно така. Дай ми тея 100 млрд, па да видим.