САЩ планират да разположат ядрени оръжия във Великобритания

Това става на фона на нарастваща заплаха от Русия
Обновена: 27 яну 2024 15:24 | 27 яну 2024 15:11, Елка Василева
87
САЩ планират да разположат ядрени оръжия във Великобритания
Снимка: архив, БГНЕС

Съединените щати планират да разположат ядрени оръжия в Обединеното кралство за първи път от 15 години насам на фона на нарастваща заплаха от Русия, съобщи "Дейли телеграф", позовавайки се на доклад на Пентагона, предаде кореспондентът на БНР.

Според предложенията на американските военни бойни глави, три пъти по-силни от бомбата над Хирошима, ще бъдат разположени в Кралската военновъздушна база Лейкънхийт в графство Съфолк.

Съединените щати вече бяха разположили ядрени ракети в тази база, но ги премахнаха през 2008 година, след като бе преценено, че заплахата от Студената война от Москва е намаляла.

Документи на Пентагона, видени от вестника, разкриват договори за обществени поръчки за ново съоръжение във въздушната база. Говорител на Министерството на отбраната коментира съобщението с думите: "Остава дългогодишна политика на Обединеното кралство и НАТО нито да потвърждават, нито да отричат наличието на ядрени оръжия на дадено място“.

Наскоро имаше призиви от висши фигури и от двете страни на Атлантическия океан Обединеното кралство да бъде подготвено в случай на потенциална война между силите на НАТО и Русия.

По-рано тази седмица генерал Патрик Сандърс, напускащият поста си началник на британската армия, каза, че нейните редици от 74 000 души трябва да бъдат подсилени от най-малко 45 000 запасняци и граждани, за да бъдат по-добре подготвени за възможен конфликт.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
2
 
! Отговори
Алберт Айнщайн преди 3 месеца
Каква ще бъде третата световна война - не зная, не мога да кажа. Но четвъртата - тя ще се води с тояги и стрели.
80
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
какви ядрени оръжия това е заплаха за нас европеиците от къде на къдеединствената заплаха са сащ те са световното зло 75 години живяхме в мирама те не мирясаха бизнес и печалби от оръжието
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Типично за тях,не на тяхна територия е най-хубаво (пък и страните не са си много чужди ;)
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами тоя "Дейли телеграф" защо не съобщи, че заради мистичната "руска заплаха" и въведените "антируски" санкции, в така нареченото "Обединено кралство" беше изключена и последната доменна пещ. Сега англия е може би единствената държава в света, която няма собствена леярна. Нито една няма тая "велика" държава. Мерцедес в Германия продава всичките си филиали включително и централата си в Щутгард. Що не пише нищо за това? Къде е тая "руска заплаха" - Някой да я покаже най- накрая???
77
7
 
1
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 3 месеца
При един ядрен евентуален конфликт от Москва и Петербург ще останат само по една дупка с дълбочина около километър. Някои от по-малките градове предимно населени сАлкаши и татари в Сибир може да останат незасегнати но старата и новата столици на РФ ще бъдат превърнати в радиоактивен прах. След това около 10000 години там няма да никне дори и стрък трева. Само ***.
76
0
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 месеца
Дали нямат?Пробвайте .
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Което значи, че на практика Великобритания нямат, въпреки че се водят ядрена сила.
74
3
 
9
 
! Отговори
Късно е чадо! преди 3 месеца
Посейдоните са заредени по източното и западното крайбрежие на щатите! Таймерите са включени! 2027, годината на ликвидацията на фашистките щати е близо! Остава само да се доставят още 550 хиперзвукови планиращи бойни модули авангард на геостационарна орбита! Там вече има 2750 модула! В уречения час ще ударят големите американски градове като метеоритен дъжд като осигурят ядрени гъбки на повърхността!
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво става в Тексас ултиматума изтече вчера ще има ли сблъсък между гвардията на няколко щата и федералната армия заради бежанците Индиянци от Южна Америка. Сорос иска едно Белите европейдни американци друго.
72
11
 
3
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 3 месеца
Когато фашисткият режим в Московията беше ударен през ръцете и се гърчи от яд , всичко може да се очаква - правилно действат САЩ .
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В нашия регион няма да сложат, нали видяха как лесно си дадохме съветските ракети. При подходящ натиск, лесно бихме дали и техните.
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Bce nak no-goбpe ga e тaм, oтkoлkoтo в нашия perиoн... ...шшшшштт, мъльчи мъльчи, ga нe чye Гaля!
69
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
САЩ и Великобритания слуги на Сатаната!! Путин ще ви отнесе като куцо пиле-домат.
68
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е що така бре, Англия няма ли си ядрено оръжие та още да и пращат.
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От всички по света малоОмниците от Албиона са ми най-противните, така че ако САЩ планират изпращане на ядрени оръжия, мас по-скоро да ги изстрелват.
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дa cи rи paзnoлoжaт в зagния gвop и ga cи rи nyckaт тaм...
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Цецо Кинжала. Нищо няма да стане. Това са предизборни врътки. Щатите не са съвсем независими както си представяте. Разпределението на огромното богатство не е по щати, а по хора. Как си мислите, че това богатство ще се оставят да го изгубят с разпадане или отделяне на отделни щати ?
64
3
 
13
 
! Отговори
Цецо Кинжала преди 3 месеца
Губенаторът на Тексас е завил че е националната армия на щата е готова за конфликт с федералната армия.Въобще скоро може да има нова държава Тексас.Тези тръгнали да ми разполагат ядрено оръжие в Англия а не си гледат проблемите в държавата.Разбунтуват ли се и клошарите в САЩ ще стане страшно.Те са милионна армия.
63
1
 
8
 
! Отговори
Гринго преди 3 месеца
Чакам с нетърпение да разбер, какво планират и за България. Все пак и тук Байдън спечели категорично изборите, както във Великобритания.
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 60. И ше им пръднеш с отношението.