Екипът на Байдън го пази от камерите, за да не го заснемат колко сковано ходи

Като по-млад президентът на САЩ имал мисли за самоубийство
30 апр 2024 13:00, Нели Христова
124
Екипът на Байдън го пази от камерите, за да не го заснемат колко сковано ходи
Снимка: БГНЕС

Служителите на Белия дом предприеха стъпки, за да подобрят възприемането на схванатата походка на президента Байдън от обществото. Те го придружиха при няколко от соловите му разходки през Южната поляна до неговия хеликоптер.

Забележимата промяна в рутината изглежда има за цел да отвлече вниманието от колебливото му движение, като постави повече тела между Байдън и камерите, които винаги снимат неговите пристигания и заминавания.

Проучванията на общественото мнение показват, че голяма част от американците смятат, че 81-годишният Байдън е твърде стар, за да се кандидатира още четири години - голям фактор за ниските му рейтинги на одобрение. А стилът му на ходене е очевидно визуално напомняне за напредналата му възраст.

Въпреки че възрастта на Байдън е нещо, за което той не може да направи нищо, неговият екип винаги се стреми да управлява оптиката и да ограничи шанса за предоставяне на вирусни изображения, представящи го като крехък старец.

Axios съобщи, че самият Байдън е предложил промяната в стила на разходката му до Marine One, като е казал, че би "предпочитал по-малко официален подход" от познатото самотно президентско ходене и предложил хора от екипа му да вървят с него. Сътрудници казаха на новинарския сайт, че са "загрижени, че видеоклиповете на Байдън, който ходи и се бърка сам, особено по тревата, подчертават възрастта му".

След повече от три години ходене сам, старши служители като Брус Рийд и Ани Томасини, неговите заместник-началници на кабинета, са сред тези, които го придружават.

Петте ходения на Байдън до и от Marine One в Белия дом през март бяха сам или с членове на семейството. От 16 април Байдън е бил придружаван от служители или други официални лица девет от десет пъти.

Друга президентска рутина, изкачването по стъпалата на самолета Air Force One с помахване преди да влезе в самолета, за да го хванат камерите, също беше изоставена след няколко пропуска, включително три падания при едно изкачване през март 2021 г. Сега Байдън използва много по-къси стълби към корема на Боинг 747-200.

Байдън също е виждан да носи "маратонки с максимална стабилност", марката Hoka Transport, в случаите, когато трябва да се качи по стълбите на самолета. Те имат по-широка и по-дебела подметка, "замислена в пресечната точка на начина на живот и производителността", според уебсайта на компанията.

"Очевидно по-твърдата и по-малко подвижна" походка на Байдън беше идентифицирана при физическия му преглед в Белия дом през 2021 г. и се приписва главно на "дегенеративни (износване) остеоартритни промени на гръбначния му стълб".

При последния си преглед през февруари неговият лекар Кевин О’Конър съобщи, че "президентът се чувства добре" и тестовете "не са установили нови опасения". О'Конър добави: "Президентът Байдън е здрав, активен, силен 81-годишен мъж, който остава в състояние да изпълнява успешно задълженията на президентството, включително тези като главен изпълнителен директор, държавен глава и главнокомандващ ."

В радиоинтервю с Хауърд Стърн в петък Байдън си спомни за младите си дни и призна, че е обмислял самоубийство след смъртта на съпругата му и 13-месечната му дъщеря в автомобилна катастрофа през 1972 г.

"Не е нужно да си луд, за да се самоубиеш", каза Байдън, добавяйки, че отдавна е гледал на психичните заболявания толкова сериозно, колкото на физическите проблеми. "Не пия", добави той. "Това не е добродетел. Просто никога не съм пил. И аз седях там и си мислех, мисля, че ще извадя бутилка скоч. Винаги имахме алкохол в къщата… и просто щях да пия и да се напия и никога не можех да се накарам да го направя. Всъщност си помислих, че не е нужно да си луд, за да се самоубиеш. Ако сте били на върха на планина, си мислите, че никога повече няма да бъде там и само за кратък момент си помислих, че може би просто ще отида до мемориалния мост в Делауеър и ще скоча, но имах две деца."

Байдън каза, че статутът му на вдовец му е донесъл много женско внимание като най-младия член на Сената на САЩ. "Поставих ме в списъка с десетте най-подходящи ергени", каза той на Стърн. "Много прекрасни жени биха изпратили много непристойни снимки и аз просто ги предадох на Тайните служби."

Байдън разказа и история за това как той ударил побойник в лицето и му даде кръв от носа, като намекна, че би искал да се срещне с Доналд Тръмп при подобни обстоятелства, когато е бил по-млад. "Тръмп ми се подиграва, нали?" каза Байдън. "Той е човекът, когото наистина бих искал да имам в квартала…", добави той, без да довърши изречението си.

Припомняйки времето му като спасител на басейн, Стърн го попита дали някога е спасявал нечий живот. "Половин дузина пъти", отговори Байдън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от САЩ
Протестиращи срещу войната Израел - "Хамас" в сблъсъци с полиция в Тексас
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
2
 
! Отговори
Мъск преди 2 седмици
Ами че това не е Бай Дрън ! Това е Изкуствен интелект , който не е минал теста за качество и са го бракували още на поточната лента.
108
0
 
1
 
! Отговори
Км преди 2 седмици
?????????????????
107
0
 
6
 
! Отговори
Lina преди 2 седмици
Защо не допуснаха Кенеди младши, или вече е условие деменцията, за да си кандидат.
106
1
 
6
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 седмици
Няма страшно, важното е , че ботокса му е на ниво. Само вържете едната немска овчарка да го води
105
0
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 2 седмици
Той човека не знае къде е, а цял свят си мисли че той управлява:)Не е лесно
104
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Изхода за Щатите е някой като Мъск да е президент, но лобитата няма да го допуснат.
103
0
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 2 седмици
Като млад имал мисли да се самоубие.................ами време е да го осъществи.
102
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дано не се върне онзи клОун - военнолюбеца, женоМрязеца и лъцат Тръмп! Защото товава ... Свят няма да остане!
101
1
 
10
 
! Отговори
Смяяях преди 2 седмици
Робокоп, ама с паднали батерии. Цял свят се смее
100
0
 
7
 
! Отговори
също така и да не преди 2 седмици
заснемат как му се отлепя латексовата маска на лицето, защото не се знае какво ще се покаже отдолу.
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А маската на лицето, пази ли?
98
1
 
5
 
! Отговори
Малеий... преди 2 седмици
...този дано да изкара до изборите, че иначе демократите останаха без кандидат :( .
97
0
 
3
 
! Отговори
30 преди 2 седмици
Да го пуснат на ринга с Путин срещу залози.
96
0
 
12
 
! Отговори
Изобщо не е скован преди 2 седмици
дядката. Катери се по стълби, кара колело, пада, става и пак пада... Как ще е скован? Хеле пък дементен...
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да намерят някой да ходи вместо неги и да говори вместо него и без проблем ще спечели ... симпатия. Очевидно демократическата партия цели да спечели вота, като предизвика съжаление у избирателите към стария човек. А у младите целят да предизвикат смях и гаранция за шоу 5г излагация.
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
толкова ли няма кой да се кандидатира друг, та тия двамата дядовци (тръмпясалия и байдън) останаха?...
93
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Байдън ще надживее всички. Хитрец е.:))
92
0
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 седмици
едно време и рейгън беше обикновен каубоец и още слушаме опорката, че от актьор президент не става. и после каза mr president, take down that wall почна перестройката и се наложи буш старши да спасява господстващата сила в света с пилешки бутчета. тая песен я знаеме. да се пробва некв реверсивен подход брежнев -рейгън с пу в ролята на добрия полицай е проява на изключително лош вкус и ниска компетенция
91
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Подвижна (все още) мумия. Смях.
90
0
 
13
 
! Отговори
РЕПТИЛ преди 2 седмици
под охрана! Някой път маската му не е много напасната та е смешно!