Жега до 40° на места, обявен е жълт код заради горещините

Събота и неделя ще има условия за градушки
Обновена: 21 юни 2024 08:28 | 21 юни 2024 08:27, Анисия Иванова
9
Жега до 40° на места, обявен е жълт код заради горещините
Снимка: БГНЕС

Денят започна с минимални температури в страната от 18 до 25 градуса, по Черноморието - около 22-23 градуса. Преди обед ще бъде предимно слънчево.

Следобед над планините ще се развиват мощни купести облаци, но без валежи. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч и ще духа от север.

Максималните температури в страната ще са между 34-38 градуса, в Сандански - до 40, а по Черноморието до 26-27 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Жълт код за опасно високи температури издаде НИМХ. Предупреждението от първа степен - жълт код, важи за горещо време с максимални температури до 35-38 градуса за по-голямата част от страната, и важи за по-голямата част от Дунавската равнина, Благоевградско, Пазарджишко, Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Ямболско.

Над Черноморието сутринта ще бъде слънчево, следобед облачността ще бъде разкъсана, без валежи. Максималните температури ще бъдат между 27-30 градуса. Вятърът ще бъде умерен от североизток със скорост 30 км/ч. Морската вода ще бъде с температура до 24 градуса. Вълнение по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по южното - също.

Ще има купести облаци следобед в Рила и в Пирин. Вятърът по високите части над 2500 м височина ще бъде до умерен от север със скорост до 30 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще бъдат около 14 градуса, а на 1500 м - около.

В събота и неделя слабо ще се понижат температурите, но ще се задържи горещо. Следобед в южните райони ще се развиват мощни купести облаци с гръмотевични бури и условия за градушки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: времегорещиниBulgaria ON AIR
Още от Видео прогноза
Горещо ще е днес, температурите ще са 32° - 37°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
бла,бла преди 6 дни
Не знам кой за какво лъже, и какви ги пишете, ама се поразходих между 7 и 9 часа на пазар, и беше доволно топло, над 24-25 градуса. От рано е яка жега за съжаление...
7
5
 
2
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 6 дни
"На места е обявен жълт код" е много0 смешно писание... нещо като "психологическите граници" по време на измислената ковид плаш пандемия. Тъ пана ри!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
МДЕ българска, въглища искали, дано ви разкарат от това хубаво място, че да не го тровите с простотията си.
5
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
*** се още с природата, неандерталци. Добре, че вече никой не ви пита за нищо, българчета прости.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Лек източен вятър. Лошо когато стане горещ!
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Евроатлантисти , вие слабо вълнение на морето с вълни от 1,5 метра знаете ли какво е? Продължавайте да пишете за Русия , че много ни забавлявате с окраинските подвизи.
2
7
 
4
 
! Отговори
Конспиратор преди 6 дни
Това не е вярно, лъжат ни както с Ковида, няма жеги, манипулират термометрите. Ще гласувам за Възраждане!
1
3
 
1
 
! Отговори
АЛов преди 6 дни
Пускат Хаарп_ преди да пуснат _атомбните_ бонби_