Съветник на Навални: 6000 души са с принос за войната в Украйна

Леонид Волков пред "Брюксел 1": ЕС да ги постави под санкции
37

"Идентифицирахме 6 хиляди души, за които считаме, че имат съществен принос за войната. Това са хора, които със своите преки и косвени действия направиха тази война възможна – те са ключови служители на Путин, ключови пропагандисти или ключови корупционери, които подкрепят войната и подстрекават към война", каза в ексклузивно интервю пред Милена Милотинова в предаването "Брюксел 1" на Bulgaria ON AIR Леонид Волков, политически  съветник на Навални. Интервюто ще бъде излъчено днес от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR. Списъкът от близо 6000 души е съставен от Фонда за борба с корупцията, оглавяван от опозиционера Алексей Навални, който беше осъден и се намира в лагер.

"Тези хора са отговорни за настоящата ужасна ситуация, за ужасната война и ние искаме на първо място те да усетят страданието. Искаме те да бъдат санкционирани, да не могат да влизат в Европа, да изгубят активите си в Европа. Но освен това, ние смятаме, че наложените им санкции вероятно ще допринесат за появата на повече пукнатини в кръга на Путин. Защото за първи път нашето предложение включва не само върхушката, но и средните нива – заместник министри, областни управители, хора от управлението и средния ешалон в държавните агенции. За тях къщата им в България или вилата им във Франция или хижата им в Латвия са не само начин за укриване на парите, които са откраднали, но и техния пенсионен план. Това е целият им живот. Те вероятно са откраднали няколко милиона евро и са ги вложили в някакъв недвижим имот. Реалният шанс те да не могат повече да пътуват и да се възползват от парите си за пенсия може да повлияе на преценките им, може да повлияе на подхода им," каза Волков.

По думите му вътрешният кръг на Путин се състои от най-близките му приятели, които са учили и са работили заедно с него. "Всички те са около 70-годишни, но средния ешалон в управлението на Путин са много по-млади хора. Те трябва да мислят за живота си след Путин, те заемат ключови позиции в армията, в пропагандата, в системата за масови репресии и разбира се в системата на корупцията. Тези хора вече са започнали да мислят какво ще е тяхното бъдеще след Путин. Дали те ще бъдат считани за военнопрестъпници или за хора, които нямат нищо общо с този режим," заяви Волков.

По думите му мнозина от тях ще направят всичко възможно, за да избегнат включването им в списъка със санкционираните. Те ще подадат оставки, публично ще осъдят войната, ще напуснат страната. Това ще направи руския режим по-малко ефикасен и по-слабо успешен.

Целият разговор на Милена Милотинова с Леонид Волков вижте днес от 17.30 по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Брюксел 1Леонид Волков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашките сами се заринаха в собствените си ***
26
3
 
3
 
! Отговори
до23 преди 2 години
къв ZZ top си бе червен б.,о.***!
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трийте, трийте, мут.трофонова ви чака с рублите, най-сигурната валута!
24
2
 
9
 
! Отговори
do 13 преди 2 години
какъв европеец си бе, червена по.,.дл.ога ?!!
23
10
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
така говори опозицията те са виновни за всичко ето ви маидана ето ви цветнитереволюции вижте как говори порошенко 2014 които се води по ам гмо мозък товаго очаква съсипаха си държавата и народа навални и обкръжението са цветя и розии те са същите специалисти в корупцията
22
15
 
5
 
! Отговори
ZZ Top преди 2 години
Много укрофилски *** тука бе,Колиба празнични ли ви плаща?
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Украйна не само не си и помисли да ги спазва ами 2015 започна война срещу своите собствени граждани" ----------------------------- дам, собствените си граждани от пенсионирани млади руснаци от руската армия.......хахаха....пичуе, да не беше се случвало това вече поне 2 пъти с Чечня и Грузия....да ни пробудвате тази руслямска пропаганда....ама....тоз път пнЕма как да мине!!!
20
5
 
13
 
! Отговори
Много повече гнилоч преди 2 години
Доста поучително е надничането в един бивш развлекателен руски сайт, където вече усърдно се вихри путинска пропаганда. Такова морално падение трябва да се види, но и да го покажеш на местната агитка на Вовата, пак ще отрекат. Подигравки с украинците, включително и с пострадалите цивилни, хвалби как ще ги смачкат и окупират завинаги, раздувки как "могъщата" руска икономика не й пукало от санкции. По-накратко - изтрещяването там е по-масово, отколкото можете да си представите. Просто диваци.
19
9
 
5
 
! Отговори
Краварският принос преди 2 години
САЩ вече са готови буквално на всичко само и само да провлачат колкото се може по-дълго войната и да наклепат колкото се може повече Русия. Не изключвам да ползват ядрено оръжие или химически оръжие на територията на Украйна с цел да го припишат на Русия.
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този защо не е на фронта да мачка Путин? Здрав , прав и охранен.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потомствения комунист кръстен на Леонид Брежнев ли ще ни поучава?
16
11
 
8
 
! Отговори
Германия и Франция преди 2 години
са гаранти на Минските споразумения. Украйна не само не си и помисли да ги спазва ами 2015 започна война срещу своите собствени граждани (под давлението на САЩ) 2021 нарко-клоунът Зеленски промени конституцията и реално направи военен конфликт с Русия неизбежен. А 2021 Ноември в Мюнхен надрусаният Зеленяк заговори за сдобиване с Ядрено оръжие. Германия и Франция си мълчаха да не би да обидят големия брат. Е кой има принос нека сами си отговорим.
15
2
 
9
 
! Отговори
ПТН-ХЛО преди 2 години
До И те са виновни: Текста който плескаш така ентусиазирано е взет от фейса на група наричаща се "сдружение на русофилите". Това е достатъчно да се направят изводи за качеството и произхода на тази опорка. Често се дава като пример за дезинформация и идеологическа обосновка на руската инвазия в украйна.
14
14
 
5
 
! Отговори
ZZ Top преди 2 години
Виновна е 120 хил. армия на Окраина тръгнала да атакува ДНР и ЛНР!Просто РФ ги изпревари с два-три дни.Който търси под вола теле първо да се увери ,че не си го търси под бика!
13
4
 
12
 
! Отговори
12 преди 2 години
Абе Украйна са свободна страна, ще правят каквото си искат.
12
18
 
7
 
! Отговори
Това са преди 2 години
Европа се самоубива! Не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите....Когато Путин ни казваше: "Посъветвайте Зеленски да изпълни Минските споразумения", какво правихме европейците? Ами занимавахме с вредата от мусаката и *** стремленията. Е, не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите. И европейците трябва да си отговорим на най-важния въпрос щеше ли да има война, ако бяха изпълнени от страна на Украйна Минските споразумения? Не, нямаше да има.И защо трябва тогава да се правим на *** и да търсим вината единствено и само в Пyтин? Вината е преди всичко в нас, европейците, защото
11
10
 
6
 
! Отговори
Коломойски преди 2 години
А приносът на Коломойски Украинския милиардер, който създаде Зелвнски и си го назначи за президент, отгледа и спонсорира нацитата Азовци и други, че даже няколко години плащаше заплата и на синчето на Байдън в борда на директорите на една от компаниите му. Приносът на господин Коломпйски кога ще бъде отчетен? Редно е да се спомене сред заслужилите.
10
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно! Требе пълна депутинизация на света. Да си ги връщат по Путиновия рай.
9
6
 
6
 
! Отговори
В дупката са преди 2 години
Путин ги чака виновниците да изпълзят плъхочовеците от катакомбите... един по един да ги фата и да покаже и шефовете им...
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цру вече започнаха мащабно разследване. Намират руснаци на територията на САЩ и ги убиват. Взимат им пари, имоти, всичко. Гледам и в Англия започнаха да ги самоубиват.