Украйна свалила всички изстреляни срещу Киев ракети тази сутрин

Няма пострадали, отломки са паднали върху жилищна сграда
Обновена: 9 май 2023 09:16 | 9 май 2023 09:16, Елка Василева
80
Украйна свалила всички изстреляни срещу Киев ракети тази сутрин
Снимка: архив, БГНЕС

Русия изстреля днес около 15 крилати ракети срещу Киев, като украинските системи за противовъздушна отбрана свалиха всички ракети, съобщиха украинските власти, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
"Плановете на агресора се провалиха, както се случва и на фронта", заяви в "Телеграм" Сергий Попко, ръководител на военната администрация на град Киев.   

Днешните атаки бяха извършени ден след като Русия осъществи най-голямото си нападение с дронове срещу Украйна от началото на войната. Те бяха предприети в Деня на победата - един от най-тачените празници в Русия, когато се отбелязва победата на Съветския съюз срещу нацистка Германия през 1945 г.  

"Опитват се да убият колкото може повече цивилни на този ден", изтъкна Попко.

Според него предварителната информация сочи, че няма пострадали от ракетите, изстреляни срещу Украйна от района на Каспийско море.

Отломки са паднали върху жилищна сграда в Голосиивския район на Киев (в югозападната част на украинската столица), става ясно от съобщение в "Телеграм" на киевския кмет Виталий Кличко. Кличко уточнява, че няма пострадали или сериозни материални щети.  

В Шевченковския район на Киев, който често става обект на атаки, на пътна артерия бяха забелязани отломки.

"Киев устоя и ще продължава да го прави и за в бъдеще!", заяви Попко.
(БТА, Божидар Захариев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
5
 
! Отговори
:-) :-) :-) :-) :-) преди 1 година
Направо ви повервах. И в Ирак имаше ядрено оръжие ама не го намериха. Никога не вярвай на запада. Там е домът на сатаната - белия дом.
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Опитват се да убият колкото може повече цивилни на този ден", изтъкна Попко. - поредната украинска лъжа. Русия трябва да направи до един на стъкло киевските лъжци като този!
57
3
 
21
 
! Отговори
Госг преди 1 година
Украйна свалила всички изстреляни срещу Киев ракети тази сутрин...и превзе Кремъл...за 7-ми път !!!
56
4
 
12
 
! Отговори
Пропагандата преди 1 година
На гьобелс украйна свали всички ракети затова половината и градове са изравнени с земята
55
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха свалили всичко ! Тия укропитеци са толко т.ъъъ.п.и че сами си верват. Даже и на кино не е възможно да се свали всичко!!
54
2
 
5
 
! Отговори
Агент на Путин преди 1 година
Да точно така . Даже повече е свалила🤣Вся Власть Путину!!!
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес е денят на победата! Нека помним кой смаза фашизма!
52
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уркопитеците побеждават май!!!! Някакси медийно плюсче отбелязаха....
51
3
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Явно това им е контраатаката на тия-в ефира :p. Стига са говорили гллуппостти, ами да почват контраофанзивата. Цял свят чака контраофанзива.Всички трролловве са на щрек.
50
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако сте слушали записи от радиото от времето на 2СВ, ще чуете как храбрата германска армия громи комунистическа Русия. Подобни продължават чак до септември 1944г. А когато руснаците са вече на Дунав, радиото просто спира.
49
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни превзети укронлупости.
48
4
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
РАЗРУШЕНИЯТА В УКРАЙНА ОТ НАТОВСКАТА АВИАЦИЯ ЛИ СА ???
47
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжа
46
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 7 май ръководителят на ГУР на Украйна Кирил Буданов в интервю за чуждестранни журналисти ясно очерта целите на своята работа и задачите на своята специална служба: "Ние убивахме руснаци и ще убиваме руснаци (руски граждани) навсякъде в този свят до пълната победа на Украйна." Това е може би всичко, което трябва да знаете за режима в Киев. Разбира се те не са нацисти, просто така ви се струва.
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направление Херсон. На фона на обявеното настъпление от въоръжените сили на Украйна, артилерията работи активно и от двете страни.От контролирания от Украйна десен бряг на Днепър постъпват съобщения за движението на личен състав и техника на украинските формирования.
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Запорожката АЕЦ беше спряна работата на енергоблоковете, за да се избегнат украински провокации. Донецко направление. Авдиевка. На север от Авдиевка продължават позиционните битки по магистрала H20 близо до Новобахмутовка. На юг руските войски нанасят удари по укрепените позиции на фашистката гмеж в покрайнините на Северни.
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Луганско направление. В тази посока ситуацията на фронта не е претърпяла съществени промени: страните провеждат взаимно разузнаване и артилерийски дуели.Направление Запорожие. Ситуацията не се е променила съществено. Украинските формирования продължават да струпват сили, артилерията и авиацията на ВС на РФ действат по разкритите точки на противника
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Бахмут щурмовите отряди на ЧВК Вагнер водят ожесточени боеве в района на пощата на улица Черняховски.На юг руските войски продължават да настъпват в посока кино Победа, западно от улица Чайковски. Евгений Пригожин съобщи следната информация за 8 май: "Максималният напредък на групите беше 130 метра. Заема 15 хиляди квадратни метра. 2,36 квадратни километра остават под контрола на врага." Освен това той отбеляза, че "по предварителни данни започваме да получаваме боеприпаси, все още не сме ги виждали на живо."
41
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дронове и ракети тази нощ и сутрин не са изстрелвани. Каква е била тази въздушна тревога и какво са сваляли само те си знаят!
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""Опитват се да убият колкото може повече цивилни на този ден", изтъкна Попко. " - Ок, но имам проблем с рова твърдение. Защо, ако целта е "висок брой цивилни жертви", атакуват области, в коити ина висока концентрация на ПВО? Защо не ударят някое малко градче или село, амибси хабят ракетите, където ги спират? Защо не ударят извънградска фабрика с много работници? Само не ни казвай, че имате Пейтриъти, дето не са около зеленски и важни военни обекти, че ще се смеем.