Четирима загинали при руски обстрел срещу покрайнините на Харков

Най-малко 8 души са ранени
19 май 2024 18:12, Красимир Ангелов
40
Четирима загинали при руски обстрел срещу покрайнините на Харков
Снимка: БГНЕС

Руски обстрел в покрайнините на украинския град Харков в неделя уби най-малко четирима цивилни, каза губернаторът на едноименната област.

"Знаем за четирима убити цивилни. Най-малко осем души са ранени", каза губернаторът Олег Синегубов. Руските сили са "нападнали район, където местните жители са почивали", добави той.

Обстрелът удари квартал Малоданиловка в северозападната част на град Харков, добави губернаторът.

Русия започна военна операция в граничния регион на 10 май със засилени въздушни удари. Офанзивата й в Харковска област й донесе най-големите териториални придобивки за година и половина. Нейните войски напреднаха 5-10 километра в района по североизточната граница, преди да бъдат спрени от украинските сили, каза президентът Володимир Зеленски в интервю за AФП в петък.

Малко преди да бъде съобщено за обстрела, въоръжените сили на Украйна дадоха актуална информация, заявявайки, че не са открили „активни операции в сектора на Харков“.

Украинските сили за отбрана "полагат всички усилия за укрепване на позициите си, попълване на резервите, провеждане на разузнаване и възпиране на противника с огневи контрол", увери армията.

Но Украйна се готви за нови вълни от атаки. Зеленски каза пред AФП, че операцията срещу Харков може да е само "първата вълна" от по-широка офанзива. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от Русия
Зеленски: Руснаците губят пехотата и техниката си
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
емо преди 1 седмица
пак се публикува непроверена информация, която е невярна поради следните обстоятелства - руснаците атакуват само военни обекти и свързаната с тях енергоструктура и пазят цивилното население, което е руско-езично.
38
0
 
0
 
! Отговори
Чери00 преди 1 седмица
Сега трябва да разберем едно:с Украйна е свършено в тази измислена от запада война!Точка и всяко говорвне и писане по този въпрос! Запада се оля и товае факт!
37
1
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Зеленски вече не е президент. Какво го цитирате тоя самозванец?
36
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Мухаха... Висящо заглавие. Вероятно четири натовски наемника са дали фира...
35
1
 
1
 
! Отговори
Бъйвшая преди 1 седмица
За мъж,за баща си не съм съжалявала,не ме е боляло така,както когато се изправих срещу Истината за това какво представлява ,,моята бивша любоФ под форма на держава!Няма да го разберат пт.к.инисти,русофили със съвест ,които няма тук,може би,тя и тях прогони или унищожи.Не ми дреме ми за атлантици,те също не знаят,ни за отан,радвайте се рашки.п,когато убиват хора онези ,,извисените,.Ще видим докога и как,вашата,моята,ич не вдява какво направи,все още!
34
2
 
6
 
! Отговори
ДЕДОТО НА БЛИНКЕН преди 1 седмица
Е УКРАИНСКИ ЕВРЕИН ( ЮДО-ХАЗАР )
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вчера изказването на Сирски беше зашеметяващо само зомбиран Укронацист може да изрече тази простотия. "Достойнството", с което нашите войници напускат Харков трябва да бъде записано в историческите книги. Възхищавам се на смелоста на Украинците които намериха сили да напуснат тези позиции. Тръгваме си с високо вдигнати глави, тръгваме си без да признаем поражението. Това заявява Сирски главнокомандващия на Украинската сбирщина наречено армия.
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Терористичната операция продължава.
31
10
 
5
 
! Отговори
Да бе преди 1 седмица
Русофила как спи не знам, сигурно сънува Байдън, Бандера и Сорос как го тероризират.... Значи много нещастна личност трябва да си за да се радваш така на хорското нещастие.. Тези хора са не второ качество, те са си за бракуване....!
30
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами хората в Харкив да избягват известно време да се разхождат покрай казарми и складове за боеприпаси. За тяхно добро е. А какво стана, превзеха ли вече Крим с ATAKMS-ите и дроновете?
29
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вижте сега тротинетки с полирани мозъчета,обяснявам като за о лигофр ени: АКО Русия искаше да трепе цивилни наред с възможностите които има като артилерия досега жертвите щяха да са стотици хиляди,а може и милион. Щяха да си ги гърмят от разстояние като клечки на стрелбище.
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами каквото повикало,такова се е обадило: След доставката на последният гооведарски Leand-Lease се отваря много работа за руснаците,или,за жалост цивилните също ще го отнесат!
27
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Асвабаждение па руски!
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вие продължавайте да се криете като плъхове по села и паланки,а пък после правете нескопосани промивки на мозъци,колко безпардонна е руската армия!Не е тайна за никого,че ако Русия реши да чисти наред,то от Харков ще останат читави най вероятно само *** и малък брой мишоци!
25
8
 
2
 
! Отговори
Киевска рус преди 1 седмица
80% от хората в Украйна са руснаци! Някой може ли да ми каже един руснак в РФ? Освен Филип Киркоров!
24
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има една поговорка -покрай сухото,гори и мокрото- та крайно време е Украйна да обяви не броят на нелепо погиналите цивилни жители,а бройката на своите загуби в жива сила а тя е ужасяваща,близо милион украински войници са загубили своят живот или са трайно осакатени!
23
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Блинкен да им изпее някоя песен от нацистки бар.
22
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украйна е напът да си върне Крим.
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ама убитите какви са: обикновени бандеровски неонацисти или инструктори от нато ?
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 6... А Защо тогава окрайна постоянно губи, въпреки краварските доставки на оръжия и пари...