Песнички от нета който си краде...

...с милиони го глобяват от воле!
19 юни 2009 11:27,
76
Песнички от нета който си краде...
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

32-годишна жена от американския щат Минесота трябва да плати 1,9 милиона долара за 24 песни, изтеглени нелегално от интернет, след като федерален съд я обяви за виновна, съобщи CNN.  

Глобата за всяка от песните е 80 хиляди долара.

Случаят на Джейми Томас-Расет е първият подобен съдебен казус за нарушаване на авторски права в САЩ.

Адвокатът й Джо Сибли каза, че клиентката му е шокирана, защото цената, която била поставена на песните, била 99 цента. Джейми Томас-Расет смята да обжалва.

Говорителката на Американската асоциация на звукозаписната индустрия Кара Дъкуорт обаче е доволна, че съдът е приел доказателствата и е обявил ответничката за виновна.

"Доволни сме, че съдебните заседатели приемат нещата толкова сериозно, колкото и ние", коментира Кара Дъкуорт.

Това е втори процес срещу Джейми Томас-Расет. През 2007 година съдия нареди повторно разглеждане на делото, след като беше установена грешка във формулировката на съдебните заседатели.

В сравнение с първия процес обезщетението за звукозаписните компании е скочило драстично. Тогава бе постановено обезщетение от 200 хиляди долара.

Джейми Томас-Расет е свалила песни на No Doubt, Linkin Park, Глория Естефан и Шерил Кроу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
бай Генчо преди 14 години
Аз предлагам да не им копуваме нито сваляме тъпите песни, ми да си пеем сами.
75
0
 
0
 
! Отговори
Смешници преди 15 години
Егати простотията. Просто ще направят и в САЩ партия на пиратите и ще разкатаят майката на защитниците на авторските права. А най-интересното е че парите от т.нар авторски права не отиват нито в авторите, нито в тези, които създават продукта, а в големите корпорации, които папкат свръхпечалби. Затова имаше и протести на сценаристите в Холивуд, защото нищо не виждат от авторските права.
74
0
 
0
 
! Отговори
Невидимия преди 15 години
Много добре е направила за съжаление ще ходи там дето не всеки обича ама такова е като милионерчетата искат да се купуват дискове по 20 евро , че аз да несъм луд най яко в нета :D някой да не помисли че съм полудял говоря в евро,защото живея в Португалия а тука пък как обичат игри от магазини да купуват :D :D
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ami za tova puk tyk, a dvama ybiti, sled kato si se napil ti davat yslovna+orden ot prezidenta...tova po-dobre li e??!!
72
0
 
0
 
! Отговори
Мюзик Фен преди 15 години
Тез са много ***. И колко досега в света има осъдени?
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Този свят се изражда отвсякъде... След като не искат народонаселението по света да има достъп до изкуство, да не го правят, или да си го държат само за тях си. Престъпление е да ограничаваш правото на човек да се развива духовно, а тия високи цени на музика, филми и книги точно това целят. Софтуерът е отделна тема - там има прекалено много ентусиасти, правещи безплатно от обикновен текстов редактор до цяла операционна система, така че компотите ни винаги ще могат за без пари да работят.
70
0
 
0
 
! Отговори
pushi преди 15 години
ГЕЛЕ ... не от Сиатъл, бате , ако иска и от луната да си пак си си геле.. (с малко г) по-надолу съм ти дал един линк в който се обяснява как точно се тълкува закона за авторските права с течение на времето ... ама май и ти не си си направил труда да прочетеш за какво иде реч..
69
0
 
0
 
! Отговори
Геле от Сиатъл преди 15 години
Добре де, защо никой не си направи труда да прочете истинската статия от Yahoo, ами разчитате на клетника който от мързел не я а допревел. Жената е черна с три деца. Теглила е песните от Кazaa и имала 1700 файла. По IP-to я хващат, съдят и съдебните заседатели (обикновени хора като мен и вас избрани свободно) я осъждат. Има закон за авторското право КОЙТО СЕ СПАЗВА. Това е положението. Това е Америка. А това че мразите Америка- много им пука на американците.
68
0
 
0
 
! Отговори
ДО Future преди 15 години
АБЕ НЕЩО НЕЩАТА НЕ СЕ РАЗВИВАТ КАКТО КАЗВАШ.ПОВЕЧЕ ВЯРВАМ НА 65 И НА НЕГОВАТА ПРОГНОЗА.СЛЕД 2000 ГОДИНА НЯМА ДОБРИ ФИЛМИ.КЪДЕ СА ТВОИТЕ СУПЕР АКТЬОРИ И СУПЕР ФИЛМИ?ТЕОРИЯТА И ПРАКТИКАТА СЕ РАЗМИНАВАТ,А?
67
0
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 15 години
ква е тая глупост бе
66
0
 
0
 
! Отговори
Future преди 15 години
Нещата ще си се подредят. Бавно, но сигурно. Супер скъпите и рутинни актьори ще освобят място за по нови, по ниско платени, но ЕНТУСИАЗИРАНИ такива. Музиката ще става все по добра. Толкова, че да ти е кеф да си платиш, но да имаш тази музика с автограф и бонус медия към нея. Другите ще си измрат от глад. Ще се плаща САМО за софтуер, които е ПРИГОДЕН ЛИЧНО за теб, за твоите нужди и изисквания. Просто ще се бачка много и добрите в работата си ще спечелят. Това е.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Вярно е - интернет променя всичко.Всичко става безплатно,но качество не търси.С година на година ще виждаме все по-*** филми,все по-грозени игри,музиката ще става еднообразна,докато накрая целият този софтуерен бизнес се изчерпи.Тогава нито една фирма няма да печели пари и няма да прави нищо.Всеки ще се ориентира към друга дейност и ще се правят в годината по 15 нискобюджетни филма.Натам отиват нещата...А иначе филмите не са скъпи - на рентата за 4лв взимам филм,на месеца давам по 50 лв.
64
0
 
0
 
! Отговори
63 преди 15 години
тарикатите свикнаха да продават милиони пъти едно и също нещо, и да си живеят животада духат супата
63
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 15 години
Престарали са се в защита на корпоративните интереси!По 80 000 на песен...
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
61ви е за 19ти
61
0
 
0
 
! Отговори
христо преди 15 години
ти ако споделиш книга с приятел кражба ли е?не е зле най-накрая да разберете в какво време живеем - интернет променя всичко. просто системата и мисленето на хората трябва също трябва да се променят.freeware с donations тва е
60
0
 
0
 
! Отговори
pushi преди 15 години
Като искат да си защитават правата(музикантите), да правят концерти, а не да ми продават дискове(остаряла технология) че и да се СЪРДЯТ, че не я купуваме. А НИЕ ДАЖЕ Я ПРЕНЕБРЕГВАМЕ ! Свободата в интернет е обяснена прекрасно ето тук : http://***.cybuild.com/~kat/stallman-ndk-2005/index-bg.html
59
0
 
0
 
! Отговори
до 56 преди 15 години
Мога да те оборя веднага.Нашите мутри след като станаха милионери да не би да си промениха мисленето?Колкото по богати ставаха,толкова по-малко им се плащаше.А онези психологии не ми ги разправяй,защото са писани преди 1000 години,а тогава мисленето и времето са били други.
58
0
 
0
 
! Отговори
Профан преди 15 години
Преди време си бях пуснал стрийм - интернет радио. Некомерсиално - ей така, за забавление. След седмица - изненада. Някаква си Деси от Профон:- Добър ден, трябва да плащате иначе подлежите на съдебно преследване.- Какъв съд, какво преследване ? За кои изпълнители имате права - кажете, че да не ги излъчвам.- За ВСИЧКИ ! За цялата световна музика правата са наши.Цитирам ви дословно разговора.
57
0
 
0
 
! Отговори
annaiel преди 15 години
Готов съм да плащам за игри примерно от гледна точка на това , че почти сигурно е , че няма да имам проблеми с играта , предпочитам отколкото да свала 10 развалени или заразени версии от някой торент тракер и да си късам нервите с кракове , но отностно музиката .. според мене певците отдавна са заложи на това да печелят повече от концерти.