След наводненията – сега отчаянието заля Пакистан

ООН търси спешно $459 млн. за бедстващите
12 авг 2010 11:37,
21

Изглед от Южен Пенджаб. 14 милиона души в Пакистан са засегнати от наводненията. Снимка: БГНЕС

 

Отчаянието расте сред хората в Пакистан, притиснати от опустошителните наводнения, предупреждават местните власти.

ООН обяви набиране на международна помощ. Световната организация поиска спешно 459 милиона долара, за да бъдат подпомогнати 14-те милиона пакистанци, засегнати от потопа.

Хората, напуснали домовете си заради преливането на река Инд в Пенджаб, практически са без подслон, оставени на проливния дъжд и жаркото слънце, пише ВВС.  

„С всичката вода наоколо влажността във въздуха е толкова висока, че едва се диша. Реколтата им е унищожена, добитъкът им е унищожен, инфраструктурата, пътищата, домовете, всичко е отнесено“, разказва Мошин Легари от регионалния парламент на Пенджаб.

Правителствената помощ стига много бавно до пострадалите и има недостиг на основни храни. Страната няма ресурс да се справи с подобна катастрофа.

„Като отидеш с 500 пакета помощи при 5000 нуждаещи се, настъпва хаос. Хората те нападат, защото са отчаяни. Децата им гладуват, възрастните им майки гладуват, естествено, че ще са отчаяни, не ги обвинявам“, разказва Легари.

Бедствието в Пакистан е най-тежкото от много години, обявиха от ООН.

Междувременно талибаните в Пакистан, които продължават атаките си, нарекоха наводненията божие наказание заради това, че пакистанците са приели светски лидери и призоваха хората да бойкотират международната помощ. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе нали мразят МНОГО всички които не са от тяхната идиотска вяра а сега скимтят за помощи като РАЗГОНЕНА ***
18
3
 
0
 
! Отговори
чокобоко преди 14 години
молетесе в България да несе случи.
17
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 14 години
Понеже по 5 часа на ден се молят на Аллах и строят джамии под път и над път, според мен е редно да искат пари и помощ от него... като се молят по 5 часа на ден на ЕС тогава да приемат помощите...
16
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти пък кой си да казваш на хората по колко деца да имат???Да дойде тук едно наводнение и първи ще ревеш, че няма кой да ти помогне, да ти отнесе къщата и да стоиш на улицата, пък било и то, че не сме пренаселена държава!!!Ще ревеш и ще псуваш, че няма пари, а някой да ти каже да умираш в калта! Сигурно ще ти е ОК.Но, гледайки ти ника, не се учудвам на *** ти разсъждения!
15
2
 
5
 
! Отговори
нормален бг идиот преди 14 години
То нас и без наводнение не е заляла мъка и отчаяние и така вече 20 години.
14
2
 
8
 
! Отговори
до КАП преди 14 години
Много си прав. Тогава най-бедните страни, Индия и Пакистан се напреварваха, кой да гръмне първо ядрено оръжие. Нека сега се давят.Никакви помощи, ще изядат помощта и ще се размножават още, после пак наводнение, пак помощи, и така до безкрая.
13
6
 
6
 
! Отговори
Кур преди 14 години
Да мрът всички мюсюлмани в целиа Пакистан да изгният от чума и проказа. Деееба гадната *** са тва там. Вижте ги на снимките бе - не мязат на хор, а на свинска ***.
12
1
 
12
 
! Отговори
кап преди 14 години
Иначе пари за ядрено оръжие имат. Навремето като са го разработвали техния президент казал така: "Ако трябва ще ядем листа, ама ядрено оръжие ще имаме!". По техния път вървят и иранците. Щом имат пари за ядрени оръжия, а нямат пари за инфраструктура, тогава - НИКАКВИ ПАРИ ЗА ТЯХ !!!!
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нали всичките Мусулумани били братя.Имат пари да раздават за строеж на джамий в Европа ,имат пари да раздават на онези камикадзета в Чечня а нямат пари за храна на талибаните в Пакистан.Те да си ги хранят и да не забравят да им построят 100 джамий и тоалетните към тях
10
9
 
6
 
! Отговори
11 септември преди 14 години
гнусните мисулмани не заслужават помощ
9
7
 
14
 
! Отговори
СССР преди 14 години
През копчелъка ми е какво мислиш! Също ми е през някъде си за Пакистан.Китай с закон урегулират раждаемоста защото не могат да се грижат за толкова ***!Индия и Пакистан са най големите тарикати та трябва някой да се грижи за тях ли? Престани да пишеш алабализми!
8
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мисля, че по-малоумно нещо от твоя коментар няма!!!И какво, ние защото имаме по едно-две деца...ако ни удари и едно малко наводнение, какво??? Не можем да се оправим 20г.ТО пък бива егоизъм, лумпенизация и всякаква липса на съпричастност и състрадателност, но като бъллгарската няма по целия свят!!!Както се отнасяш и мислиш за тези хора в Пакистан, такъв ще си и към сънародниците си при подобна ситуация. Или не го проумяваш това?
7
0
 
7
 
! Отговори
rado преди 14 години
interesno za6to nikoi ne iska da im pomogne?.......
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"- Не мислете, че земята, по която стъпвате, ще е все земя."Предсказание на Слава Севрюкова през 70-те години на миналия век. И това бедствие ще се увеличава още.
5
8
 
32
 
! Отговори
СССР преди 14 години
Да си урегулират населението *** след като нямат ресурс! Никой не е длъжен да им плаща масрафа!!!! Аман от *** с по десет деца които нямат какво да ядат!
4
14
 
7
 
! Отговори
do 1 преди 14 години
на теб пък господ да ти помогне, белким се вразумиш малко, *** такъв!
3
3
 
22
 
! Отговори
Пора преди 14 години
Да командироваме нашите *** там безплатнно за да помогнат на роднините, пък може и да им хареса и дда не же върнат. Ех,мечти,мечти.
2
2
 
11
 
! Отговори
Азъ преди 14 години
Пази боже,да се не повтаря!
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аллах да им помогне. Не знам защо ЕС им праща пари...