Защо ни съветвахте да купуваме имоти в България? Ще ви съдим!

Ирландски инвеститори възнамеряват да подадат иск срещу журналисти
23 авг 2010 20:40,
127
Защо ни съветвахте да купуваме имоти в България? Ще ви съдим!
Снимка: БГНЕС

Ирландски инвеститори възнамеряват да подадат съдебен иск срещу журналисти, които "са ги подвели да купуват имоти, включително в България, чиято доходност се е оказала по-ниска от очакваното".Toва съобщава лондонският всекидневник "Индипендънт" .

"Журналистите се страхуват, че могат да бъдат подведени под отговорност за това, че са заблудили читатели, които са следвали техните съвети и са купили имоти в чужбина, понасяйки огромни загуби", посочва Ричард Комптън Милър, който също e журналист в областта на недвижимите имоти.

"Има много гняв сред инвеститорите", допълва той. 

В същото време обаче много ирландски адвокати са скептично настроени относно това дали препатилите инвеститори ще успеят да осъдят някой журналист.

„Идеята, че инвеститор може да съди журналист, е налудничава. Въпреки че подобно нещо не би ме изненадало - хората отчаяно търсят някой, когото да обвинят”, казва адвокатът от Дъблин Симон Макалийс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: Симон Макалийс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
Мъдовски преди 14 години
Проблеми с имоти има и в Португалия. Въпросът е сложен, но е разрешим. Фирмите, които се занимават с продажби на имоти, трябва да обяснят на клиентите си не само ползите, но и рисковете при инвестиции в страни като България. А това означава - сключване на застраховки "Риск", които хич не са евтини. От друга страна, директните сделки - строител - купувач, също така трябва да са с изяснени рискови параметри (краен срок за предаване и неустойки от строителя).
94
0
 
1
 
! Отговори
Лисан Вкарвачев преди 14 години
Подобни проблеми имаха британските граждани и в Испания. Но не виждам как ще се намери съд, който да осъди журналист за подобен анализ. Винаги би се приело, че никой не е задължен да следва анализа. А и в крайна сметка, не всяка инвестиция може да бъде печеливша. Всеки сериозен инвеститор ще им го каже. Така че да спят спокойно, поне за това никой няма да ги осъди.
93
0
 
2
 
! Отговори
samodiva преди 14 години
Ако само това са страховете им на тези журналисти - че могат да бъдат подведени под отговорност за заблуда на читателите - искам това да се случи и в България и да видим тогава КОЙ ЩЕ ОСТАНЕ НЕОСЪДЕН ?
92
2
 
5
 
! Отговори
лъжльото преди 14 години
Ирландците не са алчни.А ние сме лъжливо и крадливо племе.Лъжем и крадем като за последно.
91
2
 
4
 
! Отговори
афроевропеец преди 14 години
Сами са си виновни. Алчността заслепява и не можаха да видят че българинът не иска да си продава имота на чужденци, но беше принуден да го направи защото е условие за членство в ЕС. Как да го продаде евтино тогава? Да си сърбат попарата сега, България не е дъвка в устата на ЕС и ние имаме условия към тях, въпроса е кой ни чува и как се представя това.
90
1
 
8
 
! Отговори
бг преди 14 години
Риск печели -риск губи . Във всяка инвестиция е така , сигурна /гарантирана/ печалба няма !
89
2
 
8
 
! Отговори
gogo преди 14 години
Ами сарко им казва че сме *** държава защото ни връщат 40 *** и ето ви вече резултата.Борисов да изгони франсета от БГ а ирландиците да духат супата
88
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Колонизаторска нация!!!!! РЕШИЛИ ЧЕ МОГАТ ДА ИЗКАРАТ ЛЕСНИ ПАРИ - И ХАЙДЕ! ДА ИМ ГИ ПРИБЕРЕШ С КЕФ НА ТЕЗИ ***! ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ ЗАРАДИ ТЯХ НАПРАВИХА КРАЙБРЕЖИЕТО И ПЛАНИНИТЕ КАТО БАТАЛЯСАЛИТЕ РАБОТНИЧЕСКИ КВАРТАЛИ В ЛИБЪРПУЛ! НЕ МИ Е ЧЕ СА ИМ ВЗЕЛИ ПАРИТЕ, А ЗАРАДИ ОПУСТОШЕНАТА НИ ПРИРОДА!!!!!!!!
87
1
 
9
 
! Отговори
11 преди 14 години
Тия фалираха и сега БГ им е виновна.Незнам някой да е съден затова че е дал съвет.Тия не са добре
86
0
 
11
 
! Отговори
777 преди 14 години
Тези ни смятат за нещо подобно на *** в Африка преди 300 години, когато са водили робите на стада за да им косят захарната тръстика в Ямайка. Много им харесала захарта на англичаните и подопечните им ирландци. Сладкиш без захар не може. Но тук, в България ще ви загорчи всяка такава идея. Майка ви..........
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Добре де, то по тая логика в някой жълт вестник може да пише, че е добре да се хвърлиш от някоя висока сграда! И аз какво да скоча ли? И те така. Ама то пишело... бе те много глупости пишат, ама въпросът е да имаш глава и да прецениш на какво да вярваш! Кой им е виновен, че като последните *** вярват на всичко?
84
0
 
9
 
! Отговори
Д преди 14 години
НЯКОЙ НАСИЛА ДАИМ ВЗЕ ПАРИТЕ НЕ , ТЕ ОТАЛЧНОСТ НЕЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ ,ДРУГИ СА ВИНОВНИ , НАЛИ СА ИНВЕСТИТОРИ ДА СМЯТАТ ДОБРЕ ***
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ама как ще са на загуба?Това не е вярно!Не само те,които са инвестирали!Колко фирми закупиха имоти,и ги продават от четири години надувайки цените и надвишавайки цените на имоти в Германия.Справка-сайтове за имоти,а някъде надвишавайки цените и в Маями.Защо да са на загуба след като имотите държат такива високи цени,нищо,че висят по сайтовете-скоро ще стане петилетка.Фирмите напомпват още 10 000-20 000 Евро,плюс % процент от сделката.Фирмите са кожодери.
82
0
 
13
 
! Отговори
777 преди 14 години
Майн.та ви ! Когато душехте за печалба - България ви беше добра. Ние ли сме виновни, че алчните ви роднини в Америка докараха финансова криза ? Сега когато клиентите ви се оплакват и искат парите си обратно ще си го изкарвате на нас ? Ай, сик..р БЕ !
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ne vjarvam na ni6to, koeto ne sam vidjal i pipnal!
80
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами като са *** и вярват на всяка журналистическа приумица! Особенно пък като става дума за имот! Докато не идеш там на място, да резгледаш всичко, просто не трябва да купуваш! Иначе, кой знае какво могат да ти пробутат! Защото то на картинките и най-голямата саборетина може да изглежда добре, а и няма как да разбереш нищо за района, за хората, които живеят наоколо... все важни неща.
79
0
 
5
 
! Отговори
Ченгета на мезета преди 14 години
Тея нещастници не стига че са били прекарани от журналисти и агенти на недвижими имоти, ами сега и адвокатите ще ги оглозгат и ще ги оставят..... Но лакомо дупе и железни ги чупи......
78
0
 
0
 
! Отговори
do 103 преди 14 години
1- nedvijimite imoti si e investicia. 2. V Irl bachkat poveche ot tebe, lichi si po standarta na jivot. 3. Tez deto kupuvat v chujbina veche imat imoti i to ne po edin i v Irlandia. 4. Ne se kahari za raboti deto ne sa ti iasni
77
0
 
2
 
! Отговори
младен преди 14 години
"Изобщо даже не са превъртели,т...."Тука обаче не става въпрос за това какво са получили, ми за фантазийте който са развили че БГ е страна в която си струва да се инвестира - т.е. да купят апартаменти и после да ги дават под наем или да ги препродадът.
76
2
 
9
 
! Отговори
345 преди 14 години
"Инвеститори" - Скапаняци! Да се хванат да побачкат малко, а не да очакват велики печалби от спекулативни имотни сделки... Що не си купят имоти в Ирландия, а??