Асандж зовe Обама да спре с преследването му

Създателят на WikiLeaks прави изявление от балкона в Лондон
Обновена: 20 авг 2012 08:45 | 19 авг 2012 22:15,
151
Асандж зовe Обама да спре с преследването му
Балконът в сградата на посолството на Еквадор в Лондон се оказа най-безопасното място за първата публична поява на Джулиан Асандж от 2 месеца. Снимка: Reuters

Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж призова американския президент Барак Обама да спре „лова на вещици" срещу неговия сайт в интернет.

Първата публична изява на скандалния австралиец от два месеца беше 10-минутно изявление от балкона на еквадорското посолство в английската столица Лондон, където той се укрива, предадоха световните агенции.

Появата му се очакваше с напрежение, заради вероятността Асандж да бъде арестуван, ако излезе от дипломатическата мисия.

Десетки полицаи стояха около сградата на еквадорското посолство, отгоре кръжеше хеликоптер, а привърженици на скандалния австралиец прекараха нощта на улицата.

Великобритания държи да екстрадира в Швеция човека, който разкри много тайни на американското правителство и военните.

„Ако някой ви каже, че е безсмислено да се защитават правата, които отстояваме тук, припомнете му вашите нощни бдения пред посолството на Еквадор“, заяви Асандж.

41-годишният австралиец, който се укрива в еквадорското посолство от 19 юни, благодари на президента на латиноамериканската страна Рафаел Кореа за "проявения кураж" да му даде политическо убежище.

Асанж призова за освобождаването на американския военнослужещ Брадли Манинг, който е в затвора по подозрение, че е предал на WikiLeaks публикуваните поверителни дипломатически документи на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
г преди 11 години
АБСОЛЮТНИ ((( ГЛУПОСТИ ))) ! О хайде да бъдем реалисти ?! Да - Асандж е добър служител на ЦРУ - Сорос - МОСАД ... и отличен актьор ! Най- простото доказателство - Той е още жив ! Ако Асандж беше проблем за тъмните сили на Света ... ами просто щяха да го убият (отровят, застрелят, "инцидент" - катастрофа, да развие "мистериозно" - злокачествен тумор ... и още поне 1000 примера чрез които можеха да се избавят от "проблема" Асандж). Тъмните сили които управляват света само за последната 1 година уб
100
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Външно министерство, дайте коментар !!
99
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dolu DIAVOLA USA I EU
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 126 -къде ги видя тия американски стоки ? Филмите им , не ги гледам от 5 години, само боза. За друго не се сещам. И не знам от друга страна, какво толкова е изнесъл тоя Асандж, че Бойко е мутра всички българи си го знаеха. Цялата информация от Уикилиикс е обществена тайна, нищо ново или фрапиращо.
97
0
 
8
 
! Отговори
Ристе преди 11 години
Я да питам големите спецове по класифицирана информация:С коя точно информация Асанж е злоупотребил? Като какъв? Не е ли задължение на разните служби да си пазят информацията? Там спецове по сигурността взимат 6-цифрени годишни заплати!Асанж е журналист - някой му дава тази информация, а той я публикува! Нито я е изнесъл, нито я е откраднал, нито я е измислил!Свобода на словото по американски! Хаха!Иначе за московските ку^рвета цял свят вдигнахме да ги спасяваме!
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 134 дълбоко се съмнявам в това кото твърдиш или в противен случай ти чисто и просто не знаеш какво значи диктатура
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 135 би ли ми разтълкувал последносто си изречение , това с разходите ми е ясно 2001 година Щатите са с излишък в държавния бюджет 2011 са с дефицит 15 трл. егати *** да си гръмнат за това близнаците но после не разбрах в часта за " банковите инвестиции " така че ме осветли с познанията си.
94
1
 
0
 
! Отговори
do 133 преди 11 години
imam redstava ot komunisticheska diktatura poloviniat mi jivot e bil prez KOMUNIZAMA a ti IMASH LI PREDSTAVA
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 132 ох маминия той дали изобщо имаш представа от комунистическа диктатура , едва ли иначе нямаше да пишеш такива безмислици.
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NAI LOSHOTO E CHE SLED KOMUNISTICESKATA DIKTATURA DOIDE USA I EU DIKTATURA
91
0
 
0
 
! Отговори
ЗЗКИ на РБългария преди 11 години
Чл. 1. (1) Този закон урежда обществените отношения, свързани със създаването, обработването и съхраняването на класифицирана информация, както и условията и реда за предоставяне на достъп до нея.(2) Цел на закона е защитата на класифицираната информация от нерегламентиран достъп.(3) Класифицирана информация по смисъла на този закон е информацията, представляваща държавна или служебна тайна, както и чуждестранната класифицирана информация.
90
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До *** които попдкрепят този тарикат , дали ще бъдете съгласни някой да ви запише какво си говорите за съседа с жена си в леглото и после да го пусне по радиоточката та да чуе целия блок , дано схванете алегорията
89
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяка държава си има закон за опазване на държавната тайна и съответните санкций за нарушилите го , за най малкото вие отивате да се жалвате в комисията за защита на личните данни а в същото време опрвдавате нарушилия личната кореспонденция на една държава която и да е тя. Щатите са най-интерсни естествено няма да е остров Тамбукту я.
88
2
 
16
 
! Отговори
Кире преди 11 години
Сега е по-важно да спасим пуситата на *** Riot от търкане на затворнически нарове и плакнене с войнишки ***! Асанж изнесе кирливите смрадливи ризи на американците и ще го гонят до дупка! Едва ли ще оживее, все някак ще му видят сметката! Големата Демокрация не прощава такива удари!А сега - свобода за Пуси Райът! Не на путинския произвол! Всеки може да се облекчи в православен храм - важното е да не е католически, синагога или джамия, защото там хората изповядват религията си! Долу Путин!
87
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако някой заслужава нобелова награда за мир-това е той!Дано да има повече като него.Иначе ще бъдем под американско робство!Да го подкрепим като избягваме да купуваме американски стоки,докато САЩ не оставят човека на мира.
86
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той е новият Фидел Кастро.От 50 години никой не е разказвал така играта на САЩ.И то по интелигентен начин.Браво на ЧОВЕКА!Колкото повече САЩ ръмжат срещу него,толкова повече се излагат пред света!И толкован повече ни падат в очите.Къде им е демокрацията и кого прикриват.Благодарение на показаният клип с убииството на фоторепортера целият свят видя как пилотите гледат в малък дисплей,монохромен,без възможност да увеличат образа.И нищо не виждайки застреляха невинни хора.ЗА ТОВА ЛИ Е ВИНОВЕН??????
85
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
едно успокоява че има много последователи а америка и бес публикациите на асандж знаем чее ку.венска държава
84
2
 
24
 
! Отговори
Пуси райът преди 11 години
Къде е Костов,къде са ДСБ да изпратят писмо до Обама,да защитят свободата на словото,човешките права..... ?
83
0
 
9
 
! Отговори
бай Мангал преди 11 години
Кръвожадния английски полицай как гледа!
82
0
 
17
 
! Отговори
морски преди 11 години
Горкий човек,ЦРУ вече е готово с плана за ликвидирането му.Красива американска демокрация.