Мъчение ли е да чуеш сърцето на бебето преди аборт по желание?

Дебатът по въпроса отново се повдига преди изборите в САЩ
23 авг 2012 18:22, Екип на Dnes.bg
48

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: дебатабортсащ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ami da ne im pokazvat na majkite ultrazvukovite snimki, ako e tolkova muchitelno za tqh. Po-dobre da se predpazvat predvaritelno. Da kaja li kak se chuvstvam az sega, kogato vijdam kakvo stava po sveta sus sushtestvata, poneje me pritisnali navremeto i moeto zabremenqvane ne beshe dobrovolno? Iskah pone da se grija za nego, dori i da e bolno. Vse pak mi zapulvashe lipsata ot purvoto dete, a za men da izgubq tri e oshte po-muchitelno, i da vijdam dushata mu navsqkude.
33
0
 
3
 
! Отговори
до 42 преди 11 години
Клан-клан-недоклан. Къде пък в материала става въпрос за България?
32
1
 
0
 
! Отговори
tishko преди 11 години
До Анонимен 38"една немислеща и нечувстваща съвкупност от клетки" - това не е съвсем ясно...но и аз съм на мнение, че правото на избор е неотменимо и въпреки, че в никакъв случай не подкрепям абортите, не мога да съм за тяхната забрана.Все пак не мога да разбера тия жени как така забременяват "случайно"?!?
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук има хора с прекалено назадничаво мислене. След религиозните фанатици и ощипани родители, които защитават правата на една немислеща и нечувстваща съвкупност от клетки, очаквам да се появят и лудите еколози, които да започнат тирадите ала "Светът е пренаселен! Унищожаваме майката-земя! Нека да поощряваме абортите наред + масовите кланета по време на война, защото само така можем да възвърнем баланса!". Аз лично съм за правото на избор.
30
12
 
20
 
! Отговори
Родител преди 11 години
Да бе, въпрос на избор! А това дете дали е ИЗБРАЛО да бъде разкъсано на парчета, извадено насила от единственото сигурно за него място и хвърлено в коша за *** на някоя болница? Не знам кой нормален родител ще се съгласи детето му да бъде убито по този начин! Живо ли е детето в утробата? Живо е! Тогава абортът отема ли живот? Отнема! Отнемането на живот се нарича убийство, а не "право на избор". Право на избор е да ползваш презерватив или хапчета.
29
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато една жена не си дава ясна сметка какво прави, абортирайки, то тя няма как да има право на избор, защото действието й не е изцяло осмислено. Ако успее да схване, случайки сърцето на детето, че това което се кани да свърши, е равносилно на убийство, то ТОГАВА нека РЕШАВА.... Това аз наричам свободна воля. Другото е сляп егоизъм.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
коментар 32 каза всичко по темата
27
3
 
2
 
! Отговори
v преди 11 години
ДО 21 НОМЕР: Има начин да ти прости и той е чрез изповед,пълна и искрена. Виж в нета за информация. А до 19 НОМЕР: Не го кръщават, защото не е християнин, трябва да бъде белязан от св. Дух, няма как да има опело без кръщение и за възрастен. А душата се вселява веднага след забременяването. Не се изказвайте за неща, за които нито сте чели нито разбирате.
26
4
 
39
 
! Отговори
muncho.munchev.50 преди 11 години
До 23 Анонимен: До 23 Анонимен: От една страна си прав, но съм сигурен, че нямаш дете и затова гледаш на нещата по този начин. Мога да ти гарантирам, че едно дете има най-вече нужда, не от охолство или умни родители, а от любов, и ако Стамат *** и Минка Шматката си обичат детето и се грижат за него и то е на първо място за тях, повярвай ми то ще е по-щастливо от което и да е дете на богати и умни родители, които са го оставили да го гледа бавачка, примерно :)
25
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Америка ще пребъде, а вие ще си останете ГОЛИ ОХЛЮВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като цяло лицемерите винаги са загрижени за неродените "дечица" , но не и за родените и изоставени , да не говорим ,че им е през репродуктивната система за възрастните . Нежеланите родени деца са идеален ресурс за генериране на простовата войнствена избирателна маса , от която лесно можеш да се оттървеш като пратиш на война в минутата в която навърши 16 годишна възраст.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ооооооооооооооо
22
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AMERIKANCITE TOTALNO SA IZKUKALI .....
21
3
 
15
 
! Отговори
. преди 11 години
Такива ултразвукови изследвания се правят задължително преди аборт, за да се установи какво е състоянието на матката и пр. Все пак абортът е медицинска интервенция. Това може да го каже всеки гинеколог. Така че "узаконяването" им е смешно, популистко и говори за изостаналост на обществото, което смята, че тези изследвания са нещо специално и "ангажиращо".
20
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както са подкарали скоро ще е подсъдно да си праснеш една ч****за отскок.Току виж те осъдили за убийството на милиони!Хахаха тъпотията човешка няма край.
19
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бедни и глупави хора НЕ БИВА да имат деца, защото обричат тези деца на мъки и бедност цял живот ...
18
4
 
27
 
! Отговори
. преди 11 години
Да, решението за аборт принадлежи на жената, и на никой друг. Абортът е много тежка и дори и в днешно време опасна намеса - независимо дали е по медицински причини или по лично желание. И не си мислете, че жените забравят абортите си, или че аборти правят само някъкъв малък процент от тях - напротив, баба ми, седемдесет годишна, до смъртта си понякога ми говореше за детето, което трябвало да абортира през шестдесетте, защото нямали пари да го отгледат...
17
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да мъчение е и ще го помня цял живот ,дано Господ ми прости ,аз никога няма да си простя.
16
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това ли им е най-големият проблем в Щатите ве? Абортите? Пфуууу, да ги *** овцете залюхани
15
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Детето" в утробата е ембрион и според източните религии в него се заселва душа чак след 12-тата седмица.----------------- A не е ли доста крайно да приемаш източните религии за висша инстанция по темата? Тъпакът те гледа от огледалото...