Кюрдски терористи отвлякоха двама турски учители

Терористите ги хванали между градовете Диарбекир и Муш
23 сеп 2012 09:42, Петя Славова
91
Кюрдски терористи отвлякоха двама турски учители
Сблъсъците между турската армия и ПКК се ожесточиха през последните месеци. Снимка: архив, Reuters

Нелегалната организация Кюрдска работническа партия (ПКК) е отвлякла двама учители в окръг Диарбекир, Югоизточна Турция, предаде турската частна телевизия НТВ.

Терористи от ПКК пресекли пътя на автомобила, с който учителите пътували, и ги принудили да тръгнат с тях. Отвличанетое било извършено на пътя между градовете Диарбекир и Муш. Силите за сигурност са предприели широкомащабна операцияв района, пише БТА.

През последната година в Турция значително се увеличиха проявите на насилие на бунтовниците от ПКК. Кюрдските сепаратисти зачестиха извършването на нападения, включително самоубийствени атентати и отвличания, а в отговор на това армията организира редица операции за ликвидиране на терористите.

Бунтовниците от ПКК се борят за автономия в населената предимно с кюрди югоизточна част на Турция от 1984 г. Десетки хиляди души загинаха в сражения оттогава. ПКК е смятана за терористична организация от Европейския съюз и САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
3
 
! Отговори
sikmek преди 11 години
ei mnogo pi6ete za kurdite, edin den i v Balgariq romite da zapo4nat da iskat avtonomiq da pretendirat za zemi , i da zapo4nat da otvli4at i ubivat........
61
0
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
До _Ястреб_Да бе.. за нашата...Лек ден!
60
1
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Да бе кисело било гроздето- и затова неизброима пасмина от твоето племе се е замъкнало от Ана Ватан в "юрозъюзната ***"- да мие кенефите като гастербайтерил.За пари за които никой няма да си мръдне пръста.конкуренция на дъщерите ти от моята кръв няма.С 2 сина съм.
59
1
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Я- цъфналия се появи отново!Ей откога ви се обяснява че колкото и да цъфнете няма да вържете ама вие продължавате с експериментите:-)Притрябвало ми е да ходя в смрадливата ти държава.Иначе за другото признаваш виждам:-)То и можеш ли да го оспориш?Аре лягай при кърпената в гечекондуто и сънувай че си човек.
58
0
 
3
 
! Отговори
Българин Поет преди 11 години
Иде свобода за КюрдистанК.. в г.. на Ердогана мехметчиците са курбан за президента Йоджалан.
57
0
 
4
 
! Отговори
Българин Поет преди 11 години
Махнали са ми стихотворението!А са оставилеи гадостите по адрес на Апостола!Предатели сте в тоя сайт!ТОВА СТЕ!
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Европейския съюз и САЩ имат интерес, могат да наричат бунтовниците борци за свобода и демокрация, а ПКК да е партия за права и свободи. За сега, нямат. Така че, бунтовниците в Кюрдестан са наричани от тях терористи.
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз съм имал гадже туркиня но си беше съвсем ОК момичето. В смисъл никакви средновековни дивотии
54
2
 
3
 
! Отговори
Сопол преди 11 години
Дали ще ги колнат
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименКрутооооооо!!!!!!!Колко взема на твоя приятел майка му за да изкърпи една ш...да?То и като я оженят за някой Хасан дето женски *** и на простор не е виждал много ще разбере разликата.Егати капитализма е велика работа не ми е хрумвало че и от това пари могатн да се правят!!!!Якоооооооо!
52
1
 
8
 
! Отговори
морски преди 11 години
Значи когато кюрдите искат независимост и свобода са терористи,а когато либийците искаха същото бяха бунтовници от демократична армия.Това е запада и САЩ - най големите двуличници!!!
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе за...те го тоя цървул1Сигурно е прочел 61 и сега си бие главата къде и до колко неговата е била честна.И сега ако я заколи дали ще излезе той честен от хапус хаането.Ми не е била.На един приятел майка му е хирург и прави луди пари да връща турски и арабски студентки девствени обратно.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bit i e..n ne si priznavali vij 4e bylgarite si priznavat ta nali za tova mrazite turcite izbili majete iznasilili jenite i sega vie velikite bylgari golemite nacionalisti :)) stiga ste se izlagali
49
2
 
7
 
! Отговори
буб преди 11 години
колеги, моля не обръщайте внимание на пуйката, наричаща се ястреб.замислете се - ако не му харесват българите няма да кибичи по цял ден тук и да пише коментари провокативни.той е един *** който не е уважаван в турция и затова тук проси внимание.п.с. ей сега 100% и на мен ще отговори ама не ми дреме
48
1
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Да бе да сигурно-гриза си ноктите и пращам жена ми -хихихихихихихх.Сигурно разказваш спомените си как оцелявахе първите месеци на екскурзията-преди да се довлечете на колене да молите да ви вземат обратно в България.Щото 1от 3 изселници- патриоти-бабаити това направихте.за Диарбекир го разправяй на баба си.Бреее- ама иначе като чу за игра на пролет и не се стърпя- засърбяте и запраши за Анадола:-)))Ама не забравяй и родата де!
47
4
 
2
 
! Отговори
do67 преди 11 години
vij kak znae6 550 godini staj ne e malko boli sigurno a 6tom sled 100 godini o6te te boli
46
2
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Така де - и аз това казвам:-)))Изчезвай от хубавата ни родина и отивай в прашния Анадол да си играеш на пролет!Пояснявам: Играе се така- Кюрдите те е... ти цъфтиш!Родата ти чака на опашка за да разцъфтят и те...Междувременно свири Моцарт- турски марш.Хоооодом- МАРШ!!
45
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
stanno sa6tesvo e tova bylgarina ne znam kavo sa vi storili na6ite no kato gledam malko vi bilo sy6tite 4ukunduri
44
0
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
До _Ястреб_Ами тя пропагандата винаги е работила.Разбойниците и терористи за еедни са бунтовници и герои за други.Ти кажи за вашия човек слънцебащата на турската нация дето уж ви подкарал с шамари и ритници към цивилизацията: не е ли бил формен алкохолик? че накрая и пукнал от цироза. А пукал защото жена му била шавлива до не май къде а на него не су стигала волята да я разкара.Аре ходи в Кюрдистан да си играеш на пролет!
43
0
 
3
 
! Отговори
до 59 от 56 преди 11 години
е да-убийци и разбойници-а не родо и веро отстъпници,страхливци,и убийци и изнасилвачи на деца,като вашите герои,и гледай ,скоро да не завикаш,АМАН КЪЧЪНЪЗ,анадънму?