ООН осъди сирийския обстрел срещу Турция

В атентата бяха убити петима цивилни
5 окт 2012 08:08, Петя Славова
26
ООН осъди сирийския обстрел срещу Турция
Турската армия вече има мандат за операции в Сирия. Снимка: Reuters

Съветът за сигурност на ООН осъди в декларация сирийския минометен обстрел срещу турския граничен град Акчакале, при който бяха убити петима турски цивилни, предаде Ройтерс, като се позова на дипломатически източници.

Дипломатите, участвали в преговорите за декларацията, съобщиха, че е постигнато съгласие по компромисен текст между проекта на западните сили и смекчения вариант, предложен вчера от Русия на 15-членния Съвет, пише БТА.

Съветът за сигурност осъжда сирийското нападение и подчертава сериозното му въздействие над регионалния мир и стабилност. Съветът настоява подобни нарушения на международното право да бъдат незабавно прекратени и да не се повтарят, се посочва в декларацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съветът за сигурност на ООН, какво ще каже за последвалия съзнателен 24-часов обстрел на сирийската територия от Турция? По силата на какви договори и международни закони тя направи това?Защо Съветът за сигурност на ООН не отговаря на посланието, подадено от министъра на външните работи на Сирия относно терористичните действия в гр. Алепо и не се обяви в защита на правителството на Асад, което води антитерористична война?ООН да не е офис на НАТО и терористите?
22
3
 
0
 
! Отговори
1 преди 11 години
Turciq Gurciq i Surbiq samo lo6o za tqh !Nikoga nqma da gi sugelqvam da se trepqt imat da iskupvat grehove !nali znaete miziq trakiq makedoniq -da givee Bulgariq !za6toto Turciq se mesi v Siriq -politika .
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Краси-видно е че в БГ тюркофилите са повече от русофилите.
20
0
 
1
 
! Отговори
човек преди 11 години
Лицемери ...
19
2
 
9
 
! Отговори
недоволен преди 11 години
Браво Краси.Аз също гледах това предаване по тв Русия24. Аз питам защо справедливата българска телевизия не отразява истината за конфликта в Сирия, затова че муджахидините от лагерите в Турция и подразделения на Ал Кайда атакуват суверенна Сирия, която между впрочем е член на ООН. До кога ще търпим двоен стандарт за едно и също престъпление, САЩ помагаха на Садам Хюсеин срещу Иран, а след това той им стана враг, потресаващо няма що. Така се случи и в Египет, Тунис и Либия. ЛИЦЕМЕРИЕ И ПОДЛОСТ
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При създалия се конфликт, охраната на границите ни , особено с Турция става от първостепенна важност. Никакви бежанци на наша територия! Има достатъчно ислямски държави, да си ходят там! Няма ли да искате и черни от Африка да си отглеждаме? За пари нашите политици и майките си ще продадат!
17
1
 
8
 
! Отговори
дам преди 11 години
абе нещата са ясни...когато турците бият-няма ядове,когато те пращат през границата оръжие и наемници няма ядове,ама когато сириеца се защити -еее що така..аз се питам,ако в турция има гражданска война,дали ще търпи някой да ги помпа с оръжие и хора??ама целта в случая е друга и еврейчетата работят яко
16
1
 
8
 
! Отговори
Че преди 11 години
Дали някой вярва че сирийците са стреляли срещу Турция Не биха си вкарали още един таралеж в гащите. Може да е стреляно от Сирия на пита се кой е стрелял. Ясно кой. Тези така наречените съпротива при които има вече и талибани от Афганистан Целта е една да се провокира външна намеса А турците това и чакат Подай им пръста и ще ти налапат ръката до лакътя.
15
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никакви бежански лагери в България за мюсюлмани! Не, не и не!!!!! Ще има пълна праомяна на етническия състав на държавата. Важното е веднъж да ги допуснем да влязат, после... жални ни майка! Ето го мостът за отцепване на Родопите, по верски признак! След време тези райони ще поискат "спонтанно" присъединяване с Турция... поводи и измислени причини много. Да се възстанови кльона и най-строго да се охранява границата с Турция, всички бежанци да се връщат от страната, от която са преминали на наша
14
5
 
9
 
! Отговори
varg преди 11 години
ООН да ми целунат косматия ***
13
9
 
22
 
! Отговори
Краси преди 11 години
А защо не осъдиха Турция че праща и въоръжава терористи който убиват мирни хора с цел да свалят едно законно правителство,по тв Русия24 показаха убити и пленени терористи в Сирия с Турски документи.......по нашите тв канали не показват истината защото лижат газовете на САЩ.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За брадите и забратките те си имат дтуг план , пуснали са ни Троянския конник !
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турците са си мошета половината, повече от тях трябва да се страхуваме, не толкова от бради и забрадки
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре че Руските представители в ООН , имат глави на раменете си .
9
6
 
9
 
! Отговори
мм преди 11 години
хайде да ни е честито, новото талибанско попълнение. Никито се е погрижил скоро да не остане българин по тези земи. Затъпяване, оскотяване и асимилация. Ще се молим за наш Радко, но няма, шоуто на слави и биг брадър днес, а утре бради и фереджета.
8
3
 
12
 
! Отговори
мм преди 11 години
говорителят" на Сирийската свободна армия (ССА) у нас, който отправи апел към българския кабинет да създаде единен бежански лагер.Нещо повече, Осама Башар директно поиска бежанците да бъдат настанени компактно в Странджа, като на всяко семейство бъде предоставена самостоятелна къща в и без това обезлюдените от демографската катастрофа български села...
7
1
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Как да ги осъди?Тогавашните бомби бяха демократични...
6
11
 
21
 
! Отговори
BOSS преди 11 години
Великия турски аскер!Верен докрай.
5
6
 
30
 
! Отговори
MKS преди 11 години
Нямам спомен ООН да е осъдило НАТО когато падаха ракетите им в българска територия по време на Югославската криза!
4
3
 
22
 
! Отговори
ООН преди 11 години
Тази международна организация, която се издържа с вноските на всички държави-членки, в последните години работи като офис на израелското М-во на външните работи! Бан Ки Маймун се изказва само когато трябва да се защитава Израел! Бан Ки Маймун получава около 900 000 хиляди долара годишна заплата, която му я плащат световните данъкоплатци!