Гърците - ядосани на Меркел

Визитата на германския канцлер в страната е възприето като тази на Хитлер във Франция
6 окт 2012 09:38, Петя Славова
290
Гърците - ядосани на Меркел
Меркел показва верния път на Самарас. Снимка: Reuters

Гърците не се готвят да посрещнат германския канцлер Ангела Меркел с мед и масло, пише френският в. "Фигаро" по
повод обявената визита на канцлерката за вторник.

Това ще бъде първото посещение на Меркел в Атина от пет години насам. То последва изявление на гръцкия премиер Андонис Самарас, че парите на Гърция ще стигнат до ноември.

Броени часове след като стана ясно, че Меркел идва в Атина, основните гръцки синдикати призоваха за четиричасово спиране на работата и за голям митинг пред парламента, точно по времето, когато там ще е Меркел, отбелязва БТА.

В социалните мрежи път заваляха ироничните коментари. "Меркел ще трябва да си доведе свои сили на реда, защото гръцките полицаи много ще й се зарадват", пише в един от коментарите.

"Меркел ще трябва да свали дебелото си сако и прекалено дългия си панталон, защото при нас е доста напечено", гласи друго изявление в мрежата. "Внимание, шефката идва! Всички на улицата да й се поклоним!", се казва в ироничен призив в интернет.

Георгос Деластик, гръцки политически анализатор, посочва, че визитата на Меркел се възприема в Гърция като провокация, подобна на визитата на Адолф Хитлер във Франция след поражението й през 1940 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 8 години
Да ,гърците са толкова нагли,лукави и неблагодарни;че желаят руснаците да умрат ,за да придобият гърците Константинопол...Гърците са лицемерни и подмазвачи,сега оня се мазни на Владимир Путин-на този достоен руски политик. Гърците искат руснаците да си пролеят кръвта за техният град,без да пролеят гърците своята и без да си помръднат пръста. Гърците се смятат,че са нещо повече от останалите православни народи,но нека да не се заблуждават! Русия не вярва на сълзиПрочети още на: dnes.bg/iztochna-evropa/2015/04/12/otchaianiiat-grycki-hod-v-rusiia.260245,1#comment-newest
202
2
 
4
 
! Отговори
стридуми преди 11 години
...византикус,навлекус,дебиликус!!!
201
2
 
7
 
! Отговори
До 265 преди 11 години
Не се кахъри с гърчето! Ти си дърта юрдечка,не ставаш за компанионка в Гърция. Там търсят младо,свежо а не стари "тракийски" ***, смърдящи на камфор!
200
4
 
6
 
! Отговори
специалист преди 11 години
До Мамантос маляка за ква *** говориш бе,вие сте в *** гамотоскоро ще усетите много дебелия член.
199
3
 
7
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Да отварям очите на ***, злобни при това е causa perdutta.
198
4
 
5
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
До 258 и подобните нему.Злобари сте вие, простаците, които повтарят като папагали любимата си мантра за "мързела" на гърците. А просто им завиждате, вместо да се заемете да оправите собствената си ***.
197
4
 
13
 
! Отговори
Дo 258 преди 11 години
Ей, гърче, колко ти плащат гръцките комунисти, за да оплюваш България и да величаеш фалиралите мързеливи гърци в този форум? ГРЪЦКИ ЗЛОБАРЮ, 12 000 ЖЕНИ НЕ СА РАВНИ НА 7 350 000 БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ! *** ОТ ЯД И ЗЛОБЕЙ- ИМА БЪЛГАРИ, КОИТО НЕ СЕ ПРОДАВАТ НА МЪРЗЕЛИВИТЕ И АЛЧНИ ГЪРЦИ! ГРЪЦКИ ЛИ Е ИЗРАЗА" ИНАТ КАТО БЪЛГАРИН", А;) ЕЙ ТОВА, ГРЪЦКО ***, НИКОГА НЯМА ДА ПРИТЕЖАВАТЕ ГЪРЦИТЕ- БЪЛГАРСКИЯТ ИНАТ И БЪЛГАРСКИЯТ ДУХ! ИНАТА МОЖЕ ДА СЕ ТРАНСФОРМИРА В ГРАДИВНОСТ, НО ГРЪЦКИЯТ МЪРЗЕЛ- НИКОГА!:):)
196
3
 
11
 
! Отговори
сдг преди 11 години
До Гърците:НАколенеее вашта ***.... ненаядена.Все искате да смучете.Е сега смучите ли го,га ядахте кифти не ривахте!!!
195
2
 
11
 
! Отговори
ikonomista преди 11 години
Господ прощава,икономиката - никога.
194
1
 
7
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 11 години
Браво Нане! Разсъждаваш напълно правилно. Единственото което може да загуби роба това са оковите,но затова са нужни истински мъже с топки между краката.
193
4
 
6
 
! Отговори
8 преди 11 години
Абе тук не ставаше ли дума за Гърция,или обърках форума?
192
7
 
9
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
Труд онлайн: Между 8 000 и 12 000 българки са на международния секс-пазар!Българската организирана престъпност е заела сериозна ниша в сферата на секс услугите в Западна Европа, но секс-индустрията има своите клиенти и в България, като най-доходоносна била курортната проституция, пише dw.de.*** или бизнес дамите ни в чужбинаМежду 8 000 и 12 000 българки са на международния секс-пазар. Техният бизнес" налива годишно в нашенската организирана престъпност около 1 млрд. евро. Същевременно се поддържа и вътрешния пазар - само през 2010 г. откритите от полицията горещи точки" на проституцията в страната са 156, а закритите обекти - 1 078.Сделки, лов, банкет и малко сексБългария остава сред страните в ЕС с най-високо потребление на секс-пазара, въпреки че първенците са в Испания и Скандинавия. 39% от мъжете в Испания са плащали поне веднъж в живота си за секс услуги. В Норвегия делът им е 11 на сто, а във Финландия - 13%. В България едва 2,8% са заявили, че са търсили платен секс, но около 5 на сто са отказали да отговорят. 92,7% са били категорични, че никога не са търсили платен секс. Експертите обаче смятат, че в България интересът към секс-услуги е доста по-висок от заявения. Типично за вътрешното потребление в България е използването на платена любов при събирания на мъже - лов, банкети, бизнес срещи. Най-често до услугите на *** прибягват таксиметрови шофьори, бизнесмени и туристи.Българската *** - най-желаната туристическа дестинацияЧерноморските курорти Златни пясъци, Слънчев бряг и Албена са в топ 3 на курортната проституция.Най-често за секс-услугите плащат англичани и германци. Според анкета сред чуждестранните туристи пък всеки втори от тях е получавал оферта от бг ***. За тях, разбира се, тарифата е по-висока отколкото за българи между 50 и 99 евро.
191
2
 
9
 
! Отговори
Нане преди 11 години
Наздраве Бай ***. Наздраве Вуте!Ние сме, най големите щастливци на Балканите,защото така или иначе, няма какво да загубим в кризата,защото нищо не притежаваме!Значи, че излизаме на кирия като печеливши от цялата игра! Нали Вуте?
190
1
 
8
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
Атина, Гърция /КРОСС/ Повечето от тях тръгват рано сутрин за северния град и късно вечер се прибират у нас с печалбата. Заради мобилността им местната полиция трудно може да ги улови, твърдят експерти от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), пише в. "Монитор".През миналата година сме получили 75 сигнала за просещи българчета само в Солун, заяви пред Монитор експертът от дирекция Държавна политика за детето към агенцията Милена Дянкова.Същевременно тази година заловените молещи за милостиня били едва 4. За да се справят с проблема, експерти предлагат наши полицаи и социални служители да заминат за Солун, където да се борят с българските просяци. Експерти в сферата на закрилата от различни европейски страни пък предлагат да се създаде единна база данни на деца в риск.
189
2
 
8
 
! Отговори
Вуте - Бай Ганьо : преди 11 години
Наздраве Бай ***,за чудесните новини при комшиите!Току що изсърбах шкембе чорбата, която си приготвих от една консерва за кученца и един кокал от кофите за ***,чак сополите ми потекаха,оригнах се и преминах и аз на грозданка!А все така, да сме живи и здрави и да се веселим, на пук на завистливците!Ха,хааа,ха!
188
1
 
13
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 11 години
И ние сме зле,но комшиите са още по зле,защото не са свикнали на немотия като нас и да ровят в кофите за *** търсейки препитаниеМед ми капна на сърцето!Ха,хаа,ха!Ай наздраве,че плодовата ракия сабахле,много ми се ослади!
187
5
 
6
 
! Отговори
681, преди 11 години
Намирисваш ми на овча глава(български византиец).Това ти пречи да мислиш трезво!
186
2
 
7
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
Гърция гони наши просяци29.04.2010 Гръцката полиция гони български просяци, които създават проблеми в Ксанти. Това пишат медии в града, цитирани от БТА. В материалите на пресата се обяснява, че премахването на българските просяци от града се превръща в една от основните задачи на полицията. Над 90% от нашите просяци са от ромски произход от районите на Бургас, Сливен, Пазарджик. Данните за клошарите са цитирани в сайта на област Ксанти и бяха потвърдени от Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Смолян.Проблемът не може да бъде разрешен, докато гръцките власти не екстрадират просяците по официален път и не им наложат ограничение за влизане в Гърция, обясни директорът на Граничната полиция в Смолян комисар Тодор Георгиев.На граничните пунктове има списъци с имената на просяци, но граничарите нямат правно основание да ги спрат при повторно преминаване в Гърция, каза още комисарят. В сайта на областта се цитират публикации за "набези на български просяци" и за екстрадирани в България през април 13 просещи.По данни на Граничната полиция в Смолян през последната седмица на ГКПП Капитан Петко войвода неофициално от гръцките власти са върнати две просякини, които са от района на Пазарджик.Сред 13-те изгонени от Ксанти един е инвалид. Обикновено при случаите на просещи инвалиди гръцките власти избягват да налагат санкции и да изправят пред съд хората с увреждания, а само ги връщат обратно в България. Според местната преса в Ксанти предприетите действия не са трайно решение на проблема.
185
4
 
10
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
БЪЛГАРСКАТА СЛАВА СЕ РАЗНАСЯ В ЕВРОПА! По-добре мизерия в Германия, отколкото живот в БългарияМизерия, сводници-изнудвачи, мечти, които нямат връзка с реалността - такова е ежедневието на повечето български *** в Германия. Но колкото и мизерно да е това съществуване, то е по-добро от живота им в България.Работим изключително коректно - така започва обява, набираща компаньонки за напълно легална работа в Германия. Обещават се високи доходи - над 6 000 евро на месец, здравни осигуровки и квартира, както и индивидуален подход към всяко момиче. От заинтересованите се иска само едно: да изпратят снимки в цял ръст и телефон за контакт. Чисто и просто.Действителността обаче е различна. Жените идват тук, водени от фантазията, че животът им ще бъде по-добър, казва Йоана Лесниак от Хидра - германска организация, предлагаща помощ на проститутките в Берлин. Само малка част от тях обаче успяват да си намерят работа при добри условия в елитни клубове или да изпълняват високоплатени ескорт-услуги. Повечето българки се сблъскват с изнудване, мизерия и безмилостна експлоатация.Тъжна иронияВсичко започва от обещаната осигурена квартира. Наемодателите тук абсолютно безсрамно изнудват момичетата с невероятно високи наеми, разказва Йоана Лесниак. Например, продължава тя, някои стигат дотам да искат по 400 евро месечно на легло в общо помещение. Ситуацията в Дортмунд е подобна, като там се дават под наем дори и матраци. Имали сме случаи, при които 7-8 жени обитават една малка стая, илюстрира положението в града Андреа Хицке от дортмундската организация Среднощна мисия.От нецивилизовани през нехигиенични до напълно мизерни - така описва условията в тези общи помещения Хицке. Според нея обаче, за повечето момичета такива обстоятелства не са нищо ново. Много от българките, които идват в Дортмунд с цел проституция, са от ромския квартал Столипиново в Пловдив. Когато миналата година бях там, с очите си видях неописуеми гледки, картини от друго време, разказва Хицке и описва така тъжната ирония: В този смисъл, колкото и мизерно да е съществуването им в Германия, то в някаква степен е подобрение."Те са истински ***!"Веднъж справили се с битовите си неволи, българките, без значение дали работят на улицата или в публичен дом, се изправят пред друг проблем - трудовата експлоатация. Когато ги питаме, те отговарят, че работят сами, без сводници. Всъщност обаче има организирани структури, които всеки ден събират заработеното от момичетата, обяснява Йоана Лесниак от Хидра. Жените крият сводниците от страх, но понякога и от солидарност, дори от любов: Често се случва момичетата да идват тук с партньора си, който играе ролята и на сводник.Какъвто и да е случаят обаче, върху момичетата се упражнява огромен натиск да изкарват пари, които на края на деня тъй или иначе дават на сводника. Една германска *** разказва за нечовешкото държание на източноевропейските сводници: "Преди бяхме като едно голямо семейство: сексуалните работнички, клиентите, сводниците, съкварталците и полицията. Тия днешните не са сводници, те са истински ***!"Омагьосан кръгИзнудване, мизерия и експлоатация - това е всекидневието на повечето български *** в Германия. Но те са тук, за да изхранват семействата си в България, прогонени от липсата на перспектива в родината, твърди Андреа Хицке от Среднощна мисия. С годините броят им постоянно се увеличава, разказва тя, защото след падането на визите и особено след приемането на България в ЕС, пребиваването им в Германия, където проституцията е разрешена от закона, става лесно и легално.Тъй като пазарът на труда в Германия не е отворен за българи и поради липсата на познания по немски език, а често и на обща грамотност, единствената легална работа, която успяват да си намерят българките, е проституцията. И така кръгът се затваря. "Жените казват, че биха работили и нещо друго, но просто нямат такъв шанс", казва Хицке.
184
2
 
3
 
! Отговори
8 преди 11 години
Поздрави на комшиите с песента на Стелиос Казандзидис-Февги то трено Германияс-Атинос.