Ахмадинеджад иска да стане първият ирански космонавт

Той е готов дори да пожертва живота си
4 фев 2013 22:14, Елка Василева
44
Ахмадинеджад иска да стане първият ирански космонавт
Махмуд Ахмадинеджад. Снимка: архив, Reuters

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад заяви, че е готов да стане първият ирански космонавт, съобщи агенция ИРНА, цитирана от ДПА.

"В името на научния прогрес на нашата страна аз съм готов дори да пожертвам живота си и да стана първият ирански космонавт", заяви Ахмадинеджад, цитиран от ИРНА. По думите му Иран ще изпрати първия си астронавт до четири или пет години.

Ислямската република изпрати миналата седмица маймуна в орбита и я върна безопасно на Земята и има амбициите да стане първата мюсюлманска страна със свой космонавт.

Ахмадинеджад отхвърля обвиненията на Запада, че иранската космическа програма е с военна цел.

Вторият и последен мандат на президента изтича през юни, а политическата му звезда залязва, откакто се скара с парламента и изглежда загуби подкрепата на върховния лидер аятолах Али Хаменей, отбелязва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
0
 
! Отговори
даскал пешо преди 11 години
моля ви се, хора, прочетете, проучете и се информирайте преди да пишете глупости по форумите. Българинът е критичен читател и не обича да чете глупости, а и още повече неграмотно написани!
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега ще видите простите *** ,като разберат че ще обвиняваме Хизбула за атентата какво ще ви сторят. Предричам ядрен обстрел над България,но вие си викайте "алах акбар" и "вива иран,вива хизбула" ,пък нека падат бомби над главите ви
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега ще ви разочаровам относно идеализираният ви Ахмадинеджад.Днес е епровела среща междур въпросният господин и президентът на Египет - ислямистът лансиран от арабската пролет,демек от САЩ и Израел.
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дап бе и ония маймуни с брадите дето целуват земята и си удрят главата у земята са големи човеци, направо...
31
2
 
0
 
! Отговори
поздравления преди 11 години
Д-р Ахмадинеджад заслужава поздравления за опита на страната му в космоса.Все пак ще подчертая,че съм против опит с животни,но нищо против да изстрелят вместо маймунки нечовек 32,изискват се само по-дебели гащури за самообслужването му.
30
3
 
1
 
! Отговори
за 35 преди 11 години
35 е потенциален терорист и сатанист,който призовава за ядрено изпепеляване на народ,който е член на международни организации за атомна енергия и неразпространение на ядрено оръжие.
29
2
 
0
 
! Отговори
Египет преди 11 години
А ха,ха,ха пак ли за маймуни в космос.Ахмадинеджад преди да отлети в космоса,е отлетял и кацнал днес май баш в Египет по покана на Морси,което се смята за историческа визита относно отношенията между двете страни.
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-много ме дразни ,че тия риранци тероризират света и запада именно със неща,които ако не беше запада,нямаше да ги има. Иранци скапани,ако не беше ЕВРОПЕЙКАТА,повтарям ЕВРОПЕЙКАТА Мария Кюри,кято да изолира съединение на урина,вие нямаше и да мислите за обогатяване на уран. Че кои сте вие,нагли маймуни,мислите се за много важни и че света е ваш,а всъщност сте едни простаци,които трябва да бъдат изпепелени. Не на Иран и неговата космическа и ядрена програма!
27
3
 
2
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
Хахха,чудя си е ум ми го не побира как може да изръсиш такава глупост.Араш? И свързваш аРАШ С АХМЕДИНЕДЖАД? Араш е шведски емигрант от ирански произход,изпълнител на персийски поп.Ислямският режим отрича музиката и Араш изобщо нямаше да бъде никакъв певец,ако пбеше останал в Иран.Той ненавижда режима там,защото ако живееше в днешен Иран нямаше да има никаква кариера.Не случайно е емигрант в Швеция! Но някои налудничаво отъждествяват режима в иран с персийската култура,а всъщност той я унищожава
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Теорията за иранският ни произход е смехотворна. Не е смехотворна самар по себе си,ами е смехотворна,че я използвате за да обясните чрез нея налудната ви любов към Иран. Ще ви светна,че първо на първо ние не сме българи,българското ни е 30 процента. Главно сме славяни,едно 80 %. А и все пак теориите за произхода ни са многобройни и се сменят постоянно. По тази логика трябва да въздишаме и по Кавказците,населението на Сибир,планините в северен Китай,Тюрките,защото това са само част от теориите.
25
5
 
2
 
! Отговори
Талмуд преди 11 години
Израел е много по-добре отколкото Палестина. Какво искате - вместо една цивилизована държава като Израел, на палестинска територия да пребивават необразовани простаци, с бради и *** ,фанатици които се плодят като животни? Това ли е мечтата ви? Аз не искам това,ако щете ме наричайте ционист или ***,тогава значи съм ционист,но второто не съм,защото нямам еврейска жилка. Но заставам плътно зад евреите,дори бих се сражавал заедно с тях против Иран,това е богоизбран народ.
24
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Израел и ционизмът са много по-добре от палестинците които са с нисък образователен ценз,лоши хигиенни навици,плодят се като зайци и най-вече са фанатици от средновековието. Предпочитам цивилизованите евреи,които ако щете вярвайте са на милиони светлинни години пред ония скотове палестинци и всякакви други ислямистки ***. А този църния Махмуд,този тиранин несменяем,който се добра до поста с изборни измами,не ме интересува колко се противопоставя на САЩ,той си остава ислямистка *** с ограничени разбирания, а Иран е сравнима с ада - никой сводолюбив европеец не би живял в тая каторга,до
23
3
 
4
 
! Отговори
от 26 преди 11 години
Мамоооо, бе аз какво съм се малко така ... пооакал. Тъкмо се бях върнал от нощна смяна и съм бил сънен. :))) Взех душ и .....Както и да е. Не се познаваме, пък и съм в чужбина. Но истината си е истина - Ахматинеджат е патриот. Също така е смел човек и политик. Един от малкото в света, който се противопоставя на американците.
22
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредния *** в космоса!
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кот да е, ама аз обичам АРАШ. Да живе е Иран, да живее Неджатито.
20
8
 
3
 
! Отговори
Dodo преди 11 години
Е сега е момента да го качат на Луната с еднопосочен билет и да не се връща никога в Персия. Един *** по-малко.
19
7
 
4
 
! Отговори
Швейк преди 11 години
Ох милия. Ми то вече една иранка летя и то отдавна. Изтървал е файтона, ама в името на науката, подкрепям да го качат на една ракета и да я изтрелят в космоса, пък докъдето стигне.
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До СВОБОДАКакво е станало с този генофонд? ---стана гмо
17
3
 
6
 
! Отговори
СВОБОДА преди 11 години
Чета теориите на "историките" дето пишат че сме Ирани, и си мисля...Значи Ахмадинеджат не е иран, ариец, а е от другите азиатски народи...ама е твърд ***!Ние, аджаба, ако сме такива иранисти, омешани с велики тракийци, и още по-велики славяни...къде ни се е загубил този бунтовнически характер?Спартак-тракиец, от непонасящите робството. Славяните-непонясяли робството. Пра-българите...войнствени елементи, по-скоро ще умрат отколкото робство...Какво е станало с този генофонд?
16
5
 
3
 
! Отговори
bg преди 11 години
"Pravata na 4oveka"razpusna CCCP,Hormuzkija Protok 4e razpusne USA.