Над 3500 украински военни поискали да преминат в руската армия

Путин подписа за признаването на воинските им звания
20 мар 2014 13:54, Елка Василева
55
Над 3500 украински военни поискали да преминат в руската армия
Снимка: Reuters

Над 3500 украински военнослужещи в Севастопол са се регистрирали в пункта за временен отчет, за да продължат службата си в армията на Русия. Това заяви  заместник-началникът на т.нар. Комитет за народна обрана на Севастопол Сергей Тутуев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите му всеки ден в пункта идват до сто украински войници, чийто общ брой вече е достигнал 4500. "Над 80 на сто от тях се регистрират да преминат впоследствие на служба в армията на Русия", каза Тутуев.

Още по темата
Всички украински офицери и цивилни служители в Севастопол получават при регистрацията парична компенсация от 2000 гривни, колкото е една средна месечна заплата в украинската армия. На онези, които искат да напуснат Крим, се изплащат допълнително 4000 гривни и им се отпускат пари за пътни разходи, посочва ИТАР-ТАСС.

Тутуев заявява още, че пред желаещите да заминат не се поставят "твърди срокове" да напуснат Крим, като добавя, че "на думи това са десет дни". Той декларира, че не се нарушава правото на отпътуващите да отнесат със себе си своята собственост.

Междувременно от Москва бе съобщено, че руският президент Владимир Путин е подписал указ, според който на украинските военни, пожелали да влязат в редиците на руските въоръжен сили, ще бъдат признавани воинските звания и дипломи. Путин поясни, че така ще може тези хора да бъдат назначавани по договор, докато бъдат уредени всички формалности, включително получаването на руско гражданство, предаде агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
болгар преди 10 години
Тя цялата украйна скоро ще премине към Русия не само теи 3500 военнослужещи
44
0
 
0
 
! Отговори
майор преди 10 години
До РумбоЗа воиската има ли приятни места, нали за това е армия.
43
0
 
5
 
! Отговори
Атанас преди 10 години
Русия е велика, но брюкселските зелчици трудно разбират, че това не им е Югославия. Трудно ще спретнат братоубийствна война между свръхсилата Русия и опоскана Украйна. Хората в Украйна видяха какво им коства тази "самостiиност" и "незалежност". Само бандеровци и дрогирани пацаны могат да сторят някоя глупост, но ще бъдат смазани от самите украинци. Прочетете за кланетата на поляци във Волынска област. Ама поляците помнят избирателно - помнят Катин, това - не. Прощават на фрицовете, на русите- не
42
0
 
6
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Заплатите в Руската армия са в пъти по-големи,проблемът е че пращат войската на неприятни места.
41
0
 
18
 
! Отговори
Anton преди 10 години
Може ли някой да спре експанзионистичната политика на Брюксел и непрекъснатото присъединяване на нови държави в съюза ? Поради каква причина международното право дава права на едни , да ги наречем "Велики сили" да правят съюзи като европейския например , а за други се оказва това да е противозаконно като създаването на Евразииски съюз например . Очевидно международното право третира страните по различен начин.
40
0
 
44
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
Какво сте са разприказвали за икономики. Ясно е че им е даден избор. Ясно е че който не иска да влезе в руската армия ,го изпращат мирно С такова некадърно управление от страна на Киев,малко страни биха се похвалили,освен нас Та те с такива управници в ЕС ще са добре колкото ние цъфнахме и вързахме,това ви го гарантирам на 100%,даже и 200%.Та всички хора от провинцията ще ми потвърдят думите
39
0
 
47
 
! Отговори
роко преди 10 години
По курса за деня 2000 гривни са 210лв. Тез майдановци какъв го вадят и кой чака да ги защитава и да се бие за Велика Украйна? В Руската армия средната заплата е към 1000 долара или 7 пъти по висока. Е без пари евро-американска демокрация не става!
38
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАбе за какви цени при комунизма говориш.А това че през ден нимаше режим на тока защо не кажеш нещо.А това че заплатите бяха по 150 лв и имаше вечен дефицит на всякакви стоки от първа необходимост.Хората се редяха на опашки дори за картофи,а накрая дори бай ви Тошо каза "СоциализЪма другари е едно недоносче",след което държавата фалира за трети път 1989г
37
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЕй *** български ***,кога ще ви светне в мухлясалите мозъци че никой на никого не "дава",а това което искаш трябва да си го ИЗРАБОТИШ.Как си представяш че ти ще си бъркаш в носа а някой европеец трябва да ти "дава" и да не му се "свиди" Така ще си умреш в чакане
36
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До До 22Опа-а-а от кога стана 5-та икономика в света.Тази сутрин беше още 8-***.Много бърз ръст за часове.Я крякащите позитански олигофренчета да си сверят лъжите с фактите.Икономика която 70% се основава на продажба на суровини се нарича "бананова република",а само дълговете на петтр структуроопределящи предприятия вкл "Газпром" надхвърлят 650 милиарда.Инфлацията 10 пъти надхвърля крехкия растеж Накратко запътили са се обратно в блатото
35
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама, защо само ИТАР-ТАСС ни "информира" безпристрастно ?
34
5
 
27
 
! Отговори
До До 22 преди 10 години
Освен че е 5та по ред икономика е откровенно реална икономика, за разлика от някои други лидери в класацията на които 70% от ввп-то идва от виртуалния сектор от операции и търговия с измислени деривати и финансови услуги.
33
5
 
51
 
! Отговори
иван преди 10 години
защо в Америкаснкоевропейската част на Украйна е пълен хаос а във Крим има ред?АМЕРИКА НАПРАВИ НЕЩО ЗА Украйна дайте им Пари ред,сигурност.драснаха им клечката и само гледат,Скоро народа се осети и Турчинов на кръст,ще разпънат а Кличко му свърши кариерата и дъска за *** не става от него
32
4
 
1
 
! Отговори
Руската ромка преди 10 години
До Анонимен. 26Изчакай, през следваща седмица ще бъде напълно нмпотентен, момчо! Обещавам ви това защото аз съм руска ромка. Горко ти, нещастен! Омен!
31
1
 
7
 
! Отговори
Славянка преди 10 години
Ремарка: славянка 32-до анонимен 26 , със голяма омраза!
30
2
 
25
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До Анонимен 26Дурень, трахнуть бы тебя! За твое съжаление, нямам никакво желание, освен, може би "трахнуть тебя в морду"! С твоите скромни познания (чул си нещо!) и oпит (нулев!) по въпроса, щи ти кажа, че украинките и рускините са едно и също! Еднакво са възторжени, за разлика от меркантилните нашенки. Едното е секс, другото - к*рва*лък.
29
3
 
75
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
цял свят седи и гледа спектакъл как украинската армия става руска ... и то доброволно
28
1
 
16
 
! Отговори
Славянка преди 10 години
До АнонименПаскудный и сексуально озабоченный дурак ты, приятель! Стыдно за то, что ты пишешь по -русски. Козел вонючий!
27
4
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турчиноооооооов ,турчинов! Жалък си ама още не си го разбрал. Най-много до година самите украинци ще те разкъсат ,предателю.
26
0
 
18
 
! Отговори
@блювците преди 10 години
от Столипиново да си затварят устите. Да не им ги затворим както на стар москвич вратата